Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Oct 18, 2012

Blogger yang sweet =P

Alhamdulillah, setakat aku berblogging ni, dapat kawan blogger semua pun baik-baik je. Ye la yang rapat dengan aku memang la baik, yang tak suka aku buat apa baik dengan aku kan. huhu! Tapi memang syukur sangat la dikelilingi orang yang baik-baik walaupun aku tak berapa nak baik sangat. Huhu!

Haritu Humaira Balkiss, ada tiru gaya aku pakai shawl. KLIK SINI untuk tengok cara Humaira pakai shawl. Cantik. Rasa best tau bila orang pakai shawl macam ni. 

Mula-mula aku pakai shawl. Ramai yang tanya aku, susah tak pakai shawl, berapa lama aku lilit shawl. Aku macam sedikit pelik jugak la tentang pertanyaaan dorang tu. Sebab memang aku takde apa masalah selama pakai shawl. Aku pakai shawl seminit tak sampai kot.  nak pilih shawl untuk pakai lagi lamaaaa tau..haha!

Selalu lepas habis solat kat surau. Ada sorang ni pakai tudung bawal. Yang aku pulak pakai shawl. Tapi aku siap dulu. Dia still lagi hembus2 tudung nak bagi plain kat atas tu kan. Belum cucuk pin lagi tau.. Tapi tak boleh lawan tudung gaya ariani punya cepat la. Dek kerana muka aku tak sesuai pakai tudung tu. Sebab tu aku tak pakai. Kalau tak memang aku dah beli jenis tu je. Kekeke!

Lepas tu pulak, semalam Ain Risya mesej aku kat facebook. Dia kata gaya shawl aku ni memang penyelamat. Aku pun hairan lalu terus membuka blog beliau.

Dia kesuntukan masa, teringat gaya shawl aku. 2 minit dah siap. Siap pakwenya puji comel. Auw! Haha! Aku pulak yang berbunga2.

Seriusly, aku terharu sangat kat korang yang boleh teringat aku time2 tak baca blog. Haha! Sebab selalunya kita akan ingat orang tu bila kita nak baca blog je kan. Bila dah tak baca blog terus la lupa. Takde la nak ingat ke apa. Alahai korang ni sweet tau..

Tq readers yang banyak buat aku happy. Iolls adalah hidup kebosanan dirumah ini. Dah la dengan takde kawan.Yang buat aku senyum sorang-sorang adalah korang yang komen-komen aku ni ha. Memang aku tak kisah kalau tak komen sebab aku paham aku pun jenis baca je blog orang tapi tak reti komen. Tapi pada yang suka komen-komen aku, tq!! Membuatkan aku rasa happy senyum and semangat nak berblogging. Even takde idea pun. Aku emosi pun korang baca. Aku poyo pun korang baca, aku up diri sendiri pun korang baca, aku gedik pun korang baca. Terima kasih la ye. Hehe!

Yang tak komen tapi singgah-singgah pun terima kasih. Yang tak berapa nak suka aku, tapi hati tu tak tertahan-tahan nak tau perkembangan aku tu pun terima kasih, yang termasuk secara tak sengaja pun terima kasih. Kalau sudi singgahla lagi. Aku pasti akan letak muka yang comel je dalam blog ni. jangan risau ye. kekeke!


Gambar ni tak berapa comel sangat, kalau depan-depan pasti lagi memukau. *tolong la lempang diri sendiri*

Aku tak kisah korang nak pakai shawl gaya apa pun. Pakai la kalau korang selesa yeah. Tapi kalau nak cuba gaya yang aku selalu pakai, jangan segan silu ke LINK INI =)

Kbye bloger-bloger tersayang.. 
*ayat artis menang award gittew*

14 comments:

Mira Adzlia said...

sy pun suke pki shawl..rse lg mudah & cpt bbnding bawal..tp sbbkn byk sgt tdg bawal, syg lak..jd, tdg bawal bwk g tmpt keje..shawl hnye dpki ketika keluar beronggeng....hihi..

**ok..kamu serius cumil.hihi

Meg-ct said...

Akak hari tu pun pagi-pagi nak gi opis pun teringat sepet jugak. heheeh.... teringat pasal shawl la.. tetiba rasa nk pakai shawl sbb bila tengok totorial tu nampak macam kacang je nak lilit shawl. tapi akak buat tak menjadi la pulok. sedih. kah kah kah... takpe next tima cuba lagi. usaha tangga kejayaan.

Khalilah MNor said...

Sepet, sy pun lg prefer shawl dr tudung... Tak terfikir pulak nak lipat dua cmtu. Sweet. Tp, kalau boleh nak tengok jugak bahagian belakang cemana... Btw sepet, kulit cantik la. Share tips, tanak ke? :)

s.y.a.r.q said...

Assalamualaikum sepet. (^_^)

Hehehe.Cakap pasal blog sepet ni, geng saya kat ofis 4 orang ni semua bace blog sepet. Kalau sepet tak update rase tak ceria rasenye hari tu. Cewahhhhhh... (^_^)

Dah lame bace blog sepet ni dari tahun 2008 lagi. (^_^) Tak sabar nak nengok sepet ngan Qery kahwin. Insyaallah satu hari nanti. Bye!!! Annyong

Shahada Fauzi said...

hahaha..artis menang award ye? haha..* meh nak lempang kamu!* ;p

tapi serius la..kite pun pernah try style kamu tu..mmg cepat dan pantas kite siap walaupun hakikatnye kite ni ya robbi lembab nak mampus..hak3..tapi kite malu nak share gambo kite dgn kamu..jadi takde la gambo yg kite snap..iols malu uols..iols tak comel..hehe..;p

Jiji-Fify said...

besar pahala ko sepet..bak kata laki aku la kan. Hahaha

sharifah rosidah said...

Terima kasih kat blogger je ke? Untuk aunty yang tak ada blog ni tak terima kasih ke...hehehe.

Aunty pun nak ucapkan terima kasih sebab selalu buat aunty tersenyum maklumlah iolls pun ada anak gadis kan so dengan membaca blog2 orang muda2 ni dapat lah belajar apa yang orang2 muda suka.

syamimihaziqah said...

Memang nampak kak Sepet pakai shawl macam senang gila, and rajin.
Ieqa dah malas nak pakai shawl sebab macam leceh je lilit shawl nak p kelas, rasa macam melawa sangat. Haha
So lilit shawl tu bila nak berjalan merenyam je. Hewhew

sepet a.k.a zack_u said...

Mira Adzlia : Kalau banyak stock tudung bawal, kena la pakai. Nanti membazioo..huhu!

Meg-ct : Haha! Yeke?? Takpe kalau berjayaaa akak gitau tauu... =P

Khalilah MNor : Belakang dia, kalau kite tak lipat dua, dia akan jaadi panjang kat belakang, kalau lipat sikit, dia akan jadi pendek sikit.

s.y.a.r.q : Whoaaa. memang paling lamaa baca ni. Hehe! Tau la segala kisah-kisah..keke!

Shahada Fauzi : Haha! Lempang pelan je tauuu... alah malu ke? Takpe, dia kena pakai banyak kali batu tak berapa nak malu sangat. huhu~

Jiji-Fify : Tapi tak boleh lawan pahala ko ngajar sampai ke surau..keke!

sharifah rosidah : Time kasih kat aunty jugak, selalu komen saya ni ha..ala aunty pun muda lagi la. boleh feeling remaja..huhu!

pAri-ParI tErbAng tiNgGi said...

:)

I'm Norazlin binti Ab Ghani said...

Salam,

Hai sepet selamat perkenalan...
Semoga boleh menjadi sahabat di blog... Saya minat baca blog awak coz kadang-kadang boleh membuat tersenyum sorang2... ;)
Anyway sepet n Mr. Q pasangan yang cute..

aziekz said...

Selalu2. ....Blogwalking here..every new post must read...


Menghiburkan...:-:-P

farra8979 said...

yeay... jumpa gak link zack_u pakai shawl. nanti nak cuba la... tq ^^

mi$$ Wh@teveR said...

Wani pon dah pakai sepet style. Senang. Cepat n bleh prasan comel sorg2. Walaupon muka tembambom. Hihi. Yg pnting husband dah xkomplen lambat