Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Oct 12, 2012

Majlis Bertandang Part 2

Maafkan daku kerana buat part 2, hahaha! Sebab Jemah dah upload kat facebook dia, aku pun cecepat copy dan edit, kita letak gambar cite sikit-sikit je k. Korang nak tengok gambar je kan.

Ini lah situasi kenduri di kampung. Mana yang duduk bandar tu, duduk luar negara tu, kalau tak pernah rasa. Meh la kite sama-sama tengok yeah..


pagi sebelum kenduri. Penanggah sibuk berbincang. Semua profesional. Selalu memang orang kampung panggil dorang ni la. Kite yang muda-muda tak tau pape sila buat-buat lalu sebelah pasang telinga. 


Pintu gerbang. Kali ni kitorang adalah sedikit pelik sebab meja yang sampai semua meja bulat. Selalunya meja petak tu. Aku rasa kalau meja petak tu boleh la isi banyak sikit kerusi kan. Kalau bulat ni dia makan space. Tapi ok la meja bulat. Senang aku nak ke sana ke sini.

Gambar terabur. Makan beradab. Udang dia nampak sedap. Aku tak dapat makan ni.

Before berarak. Pakai songket. Mak aku ni memang suka la anak dia pakai songket. Aku songket so so je. Tengok la macam mana nanti ye..huhu!

Macam biasa...tak boleh nampak camera.

Otai kite. Dulu abah kan bawak lori, dulu di kenali sebagai Noh lori. Lepas tu jual perabut. Dikenali pulak Noh perabut. Lepas tu sekarang kat depan kedai perabut tu ada kaunter kecik untuk topup. Dikenali oleh orang-orang indonesia sebagai pak aji topup. Kahkahkah! Lantakkan..


Anak buah. Tapi macam anak aku dah angkut ke hulur kehilir. Kesian kat Ceera, dia kan dalam pantang lagi. Ciput pulak bizi lap pinggan. Budak ni aku yang pegang.

Itu Cik Mah jiran terbaik. Banyak sangat tolong kat dapur. Love u Cik Mah!

Bunga mahar? Kan? Untuk letak kat sebelah pelamin. Kalau salah bagitau ye. Aku dengan Ika dengan Ajoi yang masukkan telur ni. Sambil masukkan telur aku cite hantu. Anak-anak buah i is penakuit okey, aku cite biasa pun nak naik-naik bulu roma. Huh!

*sowwy, bunga pahar, kahkahkah, nampak sangat la pun...apa pun tak boleh..*

Berarak. Kemain ramai lagi..

My Emak. Walaupun dah 61 tapi tetap cantik. =)

Bersama menantu baru

Adik beradik tak sedo diri

Ceera takde kan..

Semua berambus..hahaha!

Memang terabur sangat. Kompangni murah je. Sebab jiran punya geng. terbaik la jiran2 i.

Pelamin adalah tade kene mengena. Panjang cite dia..hahahha!


Tukang cedok bubur yanng hot dan hojes ittew. close up sikit please..


'Nak bubur dik??'

Mak abah jemah anoinoi kuat nangis.

Kaklang (39) Akak (41) 

Saja tulis umur sekali suruh dorang sedar diri, hahahaha! Tapi masih cantik kan.. Rahsia mereka.. Silalah kurus dan sentiasa happy. *poyo sangat*


Lagi sekali gambar makan beradab

Beginilah suasana tolong menolong masakkan lauk kenduri ye. Before ni semua potong2 bawang kat dapur rumah aku. Tapi sekarang adinda tak tau kenapa makcik2 masak kat luar. Agaknya sejuk sikit kot. Takpe la asalkan mereka selesa.

Ajoi (16) Abang (43)

Motif?? huhu!


Budak2 main kat pelamin. Biarkan je..


Olololo, sweet lettew..

Salam-salam

Suasana makan-makan..

Abang photographer kita.

Abanglang yang banyak membantu..huhu!

Anak buah yang rajin. Nanti maksu cite hantu lagi okey. Asik suruh aku cite hantu. aku tau la aku cite best kan..hahaha!

Pokye kawan Ode. Time kasih kat pokye and the geng kerana banyak tolong kawin adik beradik ode. hehe!

Mekap Nini cantik.

Bapak, Usu dan fren. Pak mak sedara i.

Ciput, tolong lap pinggan. hehe!

Anak bapak.

Saudara kitorang yang otai-otai

Tak sure, main kawin2 kot.

Abangah yang banyak membantu.

Ayahchik yang comei!

Abangchik yang rajin gila.

Tak terlayan..huhu!

Anak buah siap sedia pegang bunga manggar. Kemian seronok dorang.

Ode dan Mia

Abanglang, bila due date?? hahaha!

Anak-anak yang comel

Abang2 rela yang gagah..

Emak yang cantik

Bersama mertua..huhu!

Terima Kasih semua yang datang memeriahkan majlis..

Yunnan baby boy baik sangat, tidur je sepanjang majlis. Love u la Yunnan. 

Itu sahaja. Kbye!!

11 comments:

Mally said...

Mak sepet looks so young...
No wonderlah anak2 sume gojes...wink2

Shahada Fauzi said...

bunga pahar la wei! hahaha..kamu ni zuhana..ish3..hehe..;p


best betol! meriah sangat..kamu keje pegang dak kecit tu je sebab ngelat takmo wat keje banyak eh? hahaha..

btw, pengantins is gojes!

Mira Adzlia said...

meriah mjlis uollsss.ske tgk suasananye....hihi :)

Dieana said...

Salam...
Hi sepet comel...
kite just nk gtau...td kite pegi lunch kat tesco seremban...kite jumpe la baju pink awk pakai ne...
3helai RM100 ... comel pink...

nalsweet said...

sepet..kaklang tu kawen umo bape?anak mcm dah besau je..mak pun kawen umo bape?xsempat spm ke?ehhehe..gurau jek..

nampak MIA!!hiks..

dlm byk2 gambo kali ni memang xnampak kakceera langsung..gambar sebelum ni banyak..wakilkan keisha je eh?hiks!

psss...cikgu qery takmai tolong sama kaaa??hiks!

Nur farahiza said...

kak sepet rumah kat mane ? macam dekat dengan ruma saya je , hehehe

ceritera-chinta said...

owhhh gojes pelamin...takut tgk budak2 main dekat pelamin sebb ada nightmare pasal pelamin nie...
time kawen hari tu guna lah bunga hidup konun2 nk nmpk gojes n wangi sekaliiii ank2 buah cabut bunga2 tu satu2 di kopaknya kelopak bunga tu buat tabur2 atas pelamin rasa nk pengsan tgk time tu nk marah ker nak nangis ke nak gelak ke nk pengsan ke nk pitam????owhhh ank sedara kesayangan ku sekalian.......pitamm

sharifah rosidah said...

Umur mak awak sama dengan kakak sulung aunty, kakak aunty pun masih gojes lagi.

Muka awak sebijik muka mak awak, patut lah lawa mak nya pun lawa.

pAri-ParI tErbAng tiNgGi said...

:)

Marliyana Mk said...

laa.. kt cheras je eh kak?

dekatlah kite..:) ouhhh ye...ade sekali tuu..nmpk akk g dating ngn pakwe kt leisure mall .

ahhaha..kantoiii..:P

tapi...kite segan je nk tegur..huahuhua :)

Sue Echan said...

adik bradik sepet berape org...meriahnya... :)