Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Oct 2, 2012

Beg saya ini =)


Sebenarnya, aku rasa ada berpuluh jugak la orang tanya pasal beg yang aku selalu pakai ni. Mananya tak berpuluh, sebab aku dah pakai beg ni dekat dua tahun. beg ni memang cantik. Aku suka. Sebab tali dia boleh adjust.

Buat masa ni aku tak dapat cari lagi yang replika punya. Aku try jugak cari sebab ramai nau yang nak beg macam ni. Tapi sampai ke sudah, tak ada. Aku pernah tengok dua orang je pakai beg sama macam aku sepanjang 2 tahun tu. Sekali tu kat dalam Hong Kong Disneyland, ada sorang orang Korea ni pakai, satu lagi kt Jusco Balakong, ada sorang chinese pakai.

Disebabkan beg ni pesan dari aunty Qery kat Korea. Aku pun tak tau berapa harga sebenar beg ni ye sebab beli dengan purse. Aunty dia bagi half prize sebab i kan comel. Ahahaha~~

Aunty dia selalu gi Korea, selalu jugak la dia bawak balik beg LV untuk diri sendiri. Sebenarnya beg yang aku pakai ni untuk aunty dia pakai sendiri. Tapi sebab aku yang manja sangat ni dah berkenan. Maka dengan sekelip mata menjadi milik aku. Kuikui!

Ada jugak la aku beli beg gucci dari aunty dia jugak, tapi tak pakai sebab beg tu berat sangat. Kecik tapi berat, pernah la pakai beberapa kali, jap aku cari balik beg tu..


Yang LV tu pun berat hamat. Tapi sebab dah biasa kot. Aku redha je. Sebab tu aku selalu bawak beg LV tu jalan bongkok2, berat....sobsss. Qery selalu bising kalau kena bawak beg aku sebab dia kata berat. Padahal dalam tu ada payung, purse dengan mekap sikit. Tu je pun. Berat dia macam kau sumbat sampah.

Aku okey sebab dia punya tali tu lebar so tak sakit bahu. Aku pun try cari kat google kot la ada beg design sama macam aku ni, boleh la aku suruh korang tengok and beli sana je kan, tapi tak ada. Tak pernah jumpa jual kat online. Gerammm..

Agaknya sebab design lama kot. Yela dah berapa tahun ni?? 2 tahun kan. Sekarang design baru lagi banyak. Sapa-sapa nak tu, maaf sangat eh. Aku tak tau nak cari mana beg ni. Kalau korang terjumpa mana-mana beg yang sama macam aku, tau ada jual kat mana, tolong bagi link kat aku. Terima Kasih =)


3 comments:

tomikai said...

Yaayyyyy! Thank you sepet! Oohh LV ori ke, patutla cantikkk! Mesti mahal... Xde replica plak tu, xdapatla nak pakai macam sepet :(

sharifah rosidah said...

Aunty pun baru beli satu beg LV ori, tapi lain patent dari awak punya harga nya lebih kurang RM 2,500 mungkin kalau beli kat korea murah lagi kut sebab aunty punya beli dari kawan yang beli di france, dia bawak sendiri.

sepet a.k.a zack_u said...

tomikai : Ada kot, mungkin belum sampai sini, Msia kan orang kat luar negara dah pakai berbulan baru sampai sini. Kadang2 tak sampai langsung, hehe!

sharifah rosidah : Saya pun tak tau, sebab tak pernah g korea, tak pernah gi france, hehe! saya dapat beg ni pun half prize, masa nak bayar tu mcm nak nangis jugak, tapi berbaloi boleh pakai bertahun2 =)