Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Oct 19, 2012

What so funny??

Haritu sembang dengan Qery pasal cite hindustan yang best. Aku hindustan ni tak berapa pun. Kalau yang popular tau la. Kalau yang suam-suam pelakon pun tak hensem memang aku tak tau. Dulu-dulu punye cerite layan. Macam Mann, Kuch2 Hota Hai, Khabi Kushi Khabi Gham. 

Baru-baru ni tengok cerita 3 idiot. Padahal dah lama gila kan. Aku baru tengok ye. Aku memang jenis yang tak in sangat. Contohkan, kalau semua orang tengah in k-pop kan, baju style kasut semua gaya kpop la. Aku je tak suka. Aku tak suka sebab aku tak suka nanti sama dengan orang. Kalau sorang dua takpe, ini semua gaya tu je. Oh rasa macam tak best.

Lepas sembang-sembang tu tetiba naluri nafsu nak beli cd khabi kushi tu membuak-buak. Kemain lagi masuk kedai cd. Aku la manusia yang paling tak suka masuk kedai cd. Kalau Qery, kau campak dia kat situ, 3 hari 2 malam pun boleh. Dia takde hal. Aku baru 5 minit dah menggelupur nak keluar. 

Jadi keputusan aku nak masuk kedai cd tu memang Qery sokong dari belakang la kan. Kerana dia dah lamaaaa tak masuk kedai cd. Mula-mula kitorang berkepit lagi kat seksyen cite hindustan. Dalam 5 minit cari tak jumpa. Stress betul. Cite yang tak best berlambak pulak. Cite yang aku nak mesti tak ada. Sangat ketidak adilan di situ. Lepas tu bawa haluan masing-masing. Aku kat bahagian cite Korea, Qery bahagia cite omputih. Pastu dia amik cd step up. 

Der??? In sangat la dengan jiwa dia agaknya. Aku tak mampu nak kata apa-apa. Di sebabkan aku nak amik cd korea cite full house ni kan. Lagi mahal dari cd Qery amik. Jadi kita diam-diam je. Ekekekeke! Tapi ayat perlu konsisten dengan muka dan gerak badan.

S : Kamuuuuuu... *kelip-kelip mata*, agaknya kan..kalau kite nak cd korea ni boleh? Tapi mahal sikit la RM48. Boleh tak? *kepala sengetkan sikit suara lembut menggoda*
Q : Ok boleh. Nak cite ni? *jawab gawaaang gawaaang*

Hew hew hew! *lap peluh*

Mahal sikit la dari Qery punye. Cd step up tu RM19.90 je. Kekeke! Sebab dua-dua frust tak dapat tengok cite hindustan. Beli la sorang satu untuk ceria kan hati yang luluh ni *luluh la sangat*

Dah la cite hantu kak limah pun habis. Tak patut sungguh.

 Baju dari Pretty Chase

Masa nak balik tu Qery tanya la aku.

Q : Cuba teka kite pakai baju ni dari negara mana?
S : Erm.... nampak lambang Puma. Puma yeah??
Q : *muka tahan gelak*

dalam kereta menganjing aku...

Q : Kamu memang dari dulu sokong negara Puma ke?

What so funny? Mana la tau kot-kot ada negara Puma ke kenn?? Positif la sikittttttt *mata ke atas*

Dah salah masih lagi nak suruh orang berfikiran positif. Tak agak-agak. Huhu!

15 comments:

Jiji-Fify said...

kah kah kah!! part puma tu memang aku tergelak. Nak je aku tengok muka ko waktu tu sepet. Hahahaha! good job qery! *eh tetiba tersokong negara qery*

nalsweet said...

lama xkomen..asek baca je..hehe

btw, nk citer psl xdpt cd hindustan ke psl baju PUMA *ada ke negara puma?*hihi

akak pun salu outdated ngan arus semasa..mcm dulu layan gak citer korea..skg dah malas *mgkin faktor umur* hahaha

tapi akak suka MY GIRL! kelakar..sepet penah tengok tak??

Irfa said...

akak pun tk tahu ada negara Puma
hehe

anna hashim said...

sepet kamu datang dari negara PUMA eh? hahahahaaaa

my name is ivana said...

sepet, pernah tengok cerita We Are Family? aaaiyyoo, cerita tu sangat sangat sangat meaningful. baru tengok malam tadi yang tak tahu untuk kali keberapa... hehe ;')

JaSSNaNi said...

assalamaualaikum...
salam kenal.. akak jalan2 singgah sini.. wahhh hindi mmg akak memilih gak tengok.. sbb akak tak suka pelakon2 yg tak best.. paling2 akak tengok lakonan SRK tapi kalau yg menarik je.. hehehehe ngade kan..

pAri-ParI tErbAng tiNgGi said...

hu3...bj ngara pe ek? *tak tahu jugak*

siti fairus said...

salam sepet. sy bru bca blog sepet dlm 2 3 ari ni. nk tnya ckt soalan peribadi blh? bila nk tamatkn zaman bujang dgn Qery? ape2 sy suke tgk korg..=)

sepet a.k.a zack_u said...

Jiji-Fify : Yela aku tau la PUMA tu brand kan, haha! Tapi mana la tau kot kot ada negaara Puma ke..kekeke! Ko jahat..

nalsweet : Saya pun tak tau nak cite pasal apa ni kak. hehe! Oh saya ada cd my girl jugak, hero dia hensem gila..cair hati saya ni. huhu!

Irfa : Akakkkkkkk!!! Grrrrrr

anna hashim : Huhu! Tak nak kawannnnn...

my name is ivana : Cite tu hindustan ke? Sapa berlakon? Hensem tak hero dia? Huhu!

JaSSNaNi : Hai kak, sama la kite. memilih sikit. ada yang rasa tak nak tengok, memang tak kan tengok la. hehe!

pAri-ParI tErbAng tiNgGi :La tak tau ke...? hehe!

siti fairus : Peribadi la sangat..haha! entah la.yang penting bukan esok. kekeke!

said...

jom baca 8sebab kenapa foundation anda perlu dibuang:)
http://payunghitamputih.blogspot.com/

my name is ivana said...

sepet, We Are Family tu memang cerita hindustan. Hero haruslah heeennseeemm..hahhaa Arjun Rampal yang hot, Kareena Kapoor yang sexy & Kajol yang cantik..

sharifah rosidah said...

Kah kah kah lawak lawak...betul juga Qery kata ' kamu memang dari dulu sokong negara Puma eh' sebab apa aunty ketawa sebab aunty pun macam awak juga bila anak2 dan somi cerita pasal baju bola ni aunty boleh tetiba masuk campur....dah lah soalan nya tu buat semua orang geram...penyudah nya uncle cakap lain kali kalau orang cerita pasal bola atau baju bola boleh tak jangan masuk campur...derrr terus merajuk.

RaFFeeNa... said...

x blh nk tahan gelak masa baca part negara puma tue...hahaha...

RaFFeeNa... said...

hahah...x tahan nak ketawa masa baca part negara puma tue..member opis pandang semcm jer bila akak ketawa sorang2...

sepet a.k.a zack_u said...

☂ : Menggoda betul bb cream tu =P , bape satu??

my name is ivana : Yeke? Nanti nak tanya Qery kot-kot dia pernah tengok kan..hehe!

sharifah rosidah : Aunty, sampai hatinye cakap saya dari negara Puma. Aunty tak tau ke negara Puma tak wujud *ceaa tetiba salahkan aunty, haha* Saya memang tak nak join pun perbincangan pasal bola ni. Tapi Qery suka tanya saya pasal bola. Bila saya jawab dia gelak. Malas nak layan..huhu!

RaFFeeNa...: Sampai hati akak. huhu! Saya jawab soalan tu ikhlas tau..huhu!