Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Sep 5, 2012

Ceera selamat melahirkan baby boy

Isnin lepas korang ada baca blog Ceera tak pasal dia kata due dia hari Jumaat. Aku ada baca, i minat blog Ceera sangat *mata ke atas*, haha! Aku fikir hari Jumaat ni dia akan beranak. Sebab selalunya anak lelaki dia memang ikut timing sikit. Anak perempuan yang selalu lambat keluar. Lelaki kan tak menyempat gitu. Nak cepaaaaattt je. Ops! Huhu!

Jadi takde la fikir apa sangat. Tiba-tiba pagi Selasa pukul 8.30 mak dah ketuk pintu bilik aku. "Na, Atam ko dah masuk hospital pagi tadi, pukul 3.30 pagi katanya dah sakit, tapi belum beranak lagi la" Aku dengar je sebab macam blur tetiba kata dah masuk spital kan. Lepas tu aku pandang bantal panas yang Ceera mintak tolong belikan haritu. Nanti jumpa dia baru bagi. Pukul 10 mak ketuk lagi pintu bilik aku kata Ceera dah selamat lahirkan baby. Terus aku on wassap tengok adik beradik dah tau ke belum ken....

Sekali tengok kaklang dah pos gambar baby. 

 

Auw! Comel. Bibir baby memang sangat sexy macam bibir Keisha. Tapi aku tengok rambut dia tak selebat Keisha la. Muka dia merah-merah gewaaaaam i. Baru lepas bersalin selalunya amik masa nak tukar bilik. So mak decide nak pergi tengah hari. Tunggu ode datang boleh melawat sekali kan.

Lebih kurang pukul 1 macam tu, Ode sampai kitorang terus gerak tengok Atam. Tapi baby takde dalam bilik. Baby dalam nursery room, dorang nak mandikan. Nurse kata lepas dorang mandikan dorang akan hantar bilik. Sambil tunggu tu borak la dulu dengan Ceera.


Perut sudah kempis...Aku suruh dia kurus cepat-cepat. Boleh? Hahaha! Alah ada 2 anak kompom cepat kurus. Sorang breastfeed, sorang lagi tukang sepahkan rumah. Oh kompom Ceera kurus dalam masa 2 bulan. U can do it bebeh!!

30 minit lepas tu baby dah mandi, nurse hantar masuk bilik. Lepas tu masing2 nak dukung baby. Mula-mula mak. Lepas tu aku...Gambar mak pegang babay lupa nak transfer. Baby beratnya 3.4kg. Mula-mula doktor kira-kira dalam 3kg je. Tetiba kuar 3.4kg. Huhu!

 Gambar ni masuk dalam wassap. Family aku boleh cakap macam ni

'Kalau Ana dukung memang tau bukan anak dia kan, mata pun dah tak sama'

Kong ajo sungguh..

Ode la lawak. Mula-mula snap gambar dia. Aku takde la save sebab ingat dia nak tengok dulu kan. Dia pulak ingat aku dah save. So dia tekan back back back la. Sekali nak masuk gambar dalam wassap dia tengok gambar dia takde pun. Sanggup dukung baby lagi sekali nak snap gambar. Hahaha! Hoih dia ingat dia comel??

Ceera ada la jugak cite pengalaman dia macam mana semua. Tapi aku nak cite pun aku tak reti. Lagipun nanti tak suspen pulak dia nak cite kan. Korang tunggu je la dia cite eh. Itupun kalau dia rajin la. Setakat ni aku rasa dia malas je. Hahaha!

Aku ingat nak singgah jap farmasi nak lepak-lepak sekejap. Tapi tak sempat sebab Qery dah call, kitorang ada appoinment dengan tailor. So kena rushing petang tu Qery pulak ada tournament bola. Kelam kabut aku balik. Kesian budak2 kat farmasi sebab aku ada cakap nak singgah jap. *ceaaa macam la dorang nak jumpa aku sangat kan, haha*

Tak kisah la yang penting lepas ni kena panggil Kak Keisha. Euw!!

9 comments:

Irfa said...

tahniah utk ceera ;)

Siti (Butik Fatma) said...

akhir ye update jugak..
tahniah ye kak ceera..
selamat berpantang^_^

Riena Haiqal said...

tahniah buat atam.. comel la baby dia.. dah sepasang dah anak dia... girl and boy.. sukanyaaaaaa....

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

Lega dah ceera kan...
sepet pandai pegang baby...
nmpk tak kekok..ok good! (tetiba haha :D)

nmpk baby boy iras2 daddy nye...
congrats Ceera!

mrs kayrul said...

ooo dah ada baby ceera kat sini, tengok kat blog ceera tak de lagi..

tahniah untuk ceera..

Sally Yatiey said...

Tahniah..Comel baby Kak Ceera ;D hee

~mi + ny~ said...

tahniah tuk kak ceera! and aunty sepet jugak! hehehe

Kasih nur azie said...

haa!! btol la abg sepet keje F&N. dulu selalu kenyit2 mate klw dia g kat dunkin donut klcc. eh, kemsalam ek... huhuhuhuhu

sepet a.k.a zack_u said...

Irfa : TQ (Pihak Ceera) hehe!

Siti (Butik Fatma): Nanti tunggu Ceera update pulak. Tengok versi dia..hehe!

Riena Haiqal : Best kan dapat sepasang...lepas tu dah tak kisah nak dapat laki ke pompuan..

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara : Orang ramai anak buah gini la kak. Praktik dalam keterpaksaan sejak darjah 1, hahaha! Mana tak lega Ceera. Dia memang suka cepat bersalin..

mrs kayrul : Dia tak smepat update lagi tu. Maybe tunggu semingu lepas beranak kot baru dia update. Kalau dia rajin la. Kuikui!

Sally Yatiey : Comey sangat kan...

~mi + ny~ : Time kasih! Hehe!

Kasih nur azie : Haha! Betul la tu!