Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Aug 13, 2012

Rezeki ada di mana-mana


Hehe! Senyum dulu, aku ni jarang dapat surat. So kalau dapat tu aku tau la dari mana. Sebab maxis semua alamat rumah Qery, sebab dia yang bayar, kuikui! Kereta takde, rumah takde, kalau ada pun surat ptptn je la. Itu pun masa 3 tahun lepas kot sebab habis blaja dia bagi berapa jumlah kena bayar.

Kalau dapat surat pun mesti kad kawin kawan aku. Takpun kad raya sheila hair studio tempat lama aku rebonding rambut. Huhu! Amatlah jarang aku dapat surat. Tapi for sure memang tiap2 bulan akan dapat surat putih luar dalam warna kuning. Hikhik!

Cea, sengaja taknak blurkan thousand tu, hahahaha! Ok la, ini la duit nak bagi duit raya mak abah, anak buah, baju raya, kuih raya. Sobs... Budak jobless beginilah.. Tapi jangan la korang risau Sebenarnya rezeki ada je kat mana-mana. Allah takkan tutup pintu rezeki untuk hamba-Nya. So jangan la merungut bila duit tak cukup, bila tak ada duit, bila tak ada job. Allah nak kita berusaha. Kalau kita rajin usaha, insyaallah ada la rezekinya. Kalau kita jenis tau merungut dan tak bersyukur, rezeki yang dah tetulis untuk kita tu bila-bila boleh kena tarik balik. Jadi, jadilah orang yang bersyukur.

Oh aku macam boleh masuk Ustazah pilihan. kfine..

Ohye! Sapa nak beli beg, sampai esok je tau.


Sapa nak beli beg dengan diskaun 20% boleh KLIK SINI.

Pembayaran perlu dibuat sebelum 12 tengah hari esok. Lepas tu pengeposan adalah selepas raya. =)

Kbye!

8 comments:

Miss Moon said...

ala dah dapat dah ...asal akak pnyer lom sampai lagi nihhhhhhhhhh dah nak raya nih

Miss Anisah said...

Byknye duit raya...

nalsweet said...

waaa..bestnyee..bape amaun tu dik?bgtaula..sharing is caring kannn..hihi

eh, camne ye nak dpt hit tinggi2 mcm korang ni?heibat tul adik beradik buat duit cenggini jek

lina said...

kita pun jobless. kadang2 tgk org shopping, berbelanja semua mcm jeles gak tapi deep inside masih percaya rezeki Allah tu ada di mana-mana :)

Mimi Sharif said...

Rezki sepet lps murah ati buat contest tu.
ALLAH balas cepat je kan! Alhamdulilah

ceritera-chinta said...

warhhhh mcm tak caya baca blog sapet kah hari nie?heheh betul tu rezeki ada di mana2 percaya jek dgn rezeki dari DIA...

sharifah rosidah said...

Memang betul jangan takut dan sentiasa bersyukur, rezeki ada dimana mana kalau rajin, insyaallah.

sepet a.k.a zack_u said...

Miss Moon : Esok lusa dapat la tu kak moon..pastu bg saya duit raya eh, time kasih..

Miss Anisah : Ceera lagi banyak..sobss

nalsweet : Comolot dulu baru boleh bgtau...haaaaaaaa....

lina : Eh sama la kita jobless, harap2 tahun ni dapat duit raya..cepat amin sekali..huhu!

Mimi Sharif : TU lah, alhamdulillah...hehe!

ceritera-chinta : Macam tak caya kan, macam baca wikipedia tak? Kuikui! Over.. =P

sharifah rosidah : Kan aunty, lagi bertambah rezeki saya kalau aunty bg duit raya..kihkihkih!