Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Apr 9, 2013

Alamanda 6 April Part 2

Apa yang seronok jalan-jalan kat Alamanda ni adalah sebab kedai dia semua best-best. Iyela, nak banding dengan kedai kat Jusco, eh sekarang Jusco tak panggil Jusco dah kan. Dia tukar nama jadi Aeon. Nama je tukar, dalam dia semua sama je. Konsep pun sama je aku tengok takde plak bertukar. Agaknya tukar owner lettew. Tak kisahla. Takde kena mengena dengan aku pun sebenarnya, saja nak panjang cerita. haha!

Jalan punye jalan punye jalannnnn... Saja la masuk kedai baju. Padahal baju dah banyak kan. Qery terjeling2 je kat aku. Tapi aku pura-pura tak mengerti. Hello?? I kan befday girl.. Kena ikutlah kehendak iolls kan..hihi! Aku punye semangat tengok baju. Qery terseret2 kaki dia paksa jalan. Haha!

Q : Kan dah dapat hadiah baju banyak. Beli lagi ke?
S : Boleh tak ikut je.
Q : Asik beli barang kamu je.
S : Ok kejap lagi kite masuk Al-Ikhsan dengan Nike ye.

Sebut Al-Ikhsan, sebut Nike, berseri muka Qery. Sabo je la aku ni. Semangat terus dia.. Dasar...

Aku kalau masuk kedai baju, aku tak suka test. Aku suka beli terus. Sebab aku malas nak cuba. Sebab dah tau size sendiri apa kan. Kot la terbesar sikit pun takpe je. 

Kalau Qery tak boleh. Dia mesti nak kena test jugak. Sebab dia ni leceh. Nak kena baju fit. badan kalau fit takpe la jugak kan. Dia nak bahu ngam-ngam je. Lepas tu nak ketat sikit bahagian dada. Aduyaiii... bajet maskulin. Perut boroi lah tapi. Sangat dot dot dot.

 Sibuk je Qery kat belakang tu inteprem..

 Homei sangat baju putih ni. Aku terbeli pulak. Mihmih!

 Hasil aku haritu 1 skirt, 1 seluar, 1 baju. Yihaaaaaa!! Tapi sendiri bayar la

(-_-')

Lepas je beli baju, cecepat Qery jalan nak masuk kedai kasut. Grrr...

 Kedai kasut lelaki adalah kedai paling bosan dalam dunia. Tapi sebab Qery ni mengadaaaaaaa.. Aku layankan jugak. Qery kalau masuk dalam ni, dia dah tak nampak aku dah. Keji sangat.

 Pantang nampak kasut pink

 Dia dah berkenan dengan satu kasut. 

 Aku dah bosannn je dalam ni. Huhu! 

Jap yeah iklan sekejap. Bagitau awal2, haha! Mak aku pun sibuk nak minum Aurawhite sebab tengok kulit anak dia makin putih. Muahaha! Semalam aku saja la bancuh dulu, tak terasa nak minum lagi. Sekali tengok diam-diam dia minum seteguk dua.. Pastu pandang aku sengih-sengih. Apakahhhh sangatttt. Pastu bagi hint kat aku.. ayat lebih kurang macam ni la 'kalau rasa sedap macam ni, mak pun boleh la minum' Elehh....masa mula-mula aku nak minum dulu, kemain kata rasa anggur masam la apa la kan. pastu tengok aku ada perubahan sikit, sibuk jugak nak minum. Kalau nak cakap je la kan. hihi!

 Sambil menunggu2 Qery try. Oh memang dia amik ye kasut pink tu.

 Happy dapat kasut futsal. 

Tengah nak tengok kasut2 lain. Tetiba ada orang panggil aku..

'Sepet.....'

Aku toleh2 sekali nampak Kak Moon

Boleh pulak Kak Moon perkenalkan diri dia. Hihi! Homei hangat. Ofkos la aku kenal Kak Moon kan. Blogger popular a.k.a team tsugoi. Haha! Tinggi kebeno Kak Moon ni, terasa rendah sangat2 berdiri disebelahnya...

 Anak Kak Moon malu nak amik gambar sama-sama. Besauuuu dah anaknyaaaa...
Rupanya hasben Kak Moon pun nak tengok kasut. Oh lelaki semuaaaa samaaaa jeee...huhu!

Ok tata =)

P/s : Stok Maixara C-Sential tinggal sikit. Sapa yang order harini stok tinggal 14 kotak je. Kot sapa yang order selepas kotak ke 15 tu. maaf ye. HQ tengah takde stok. Katanya paling awal boleh dapat hari Khamis ni. Berapa hari je lagi. Di harap korang boleh bersabar. Hihi. Tapi Aurawhite ada stok anytime =)
Nak roger-roger je yeah. Secepat mungkin daku mengepos.

Permintaan letak tracking number di blog. Sorry..buat masa ni aku tak letak. Walaupun korang kata seronok tengok hari-hari dalam 30 parcel keluar, kemain korang pulak seronok tengok yeah. Ada yang rajin, siap tolong cekkan tracking number tu kat website pos laju, padahal dia tak beli pun. OMG psycho.. pastu mesej aku bagitau dia dah cek semua tracking number tu kat website. Apakah ini?? Di atas keselamatan barang customer ku. Sapa nak tracking number je aku bagi ye. Tolong la jangan psycho ke atas diriku ini. Aku sangat tatuittt tauu..huhu!

6 comments:

mazs mazlan said...

Besnye shri 30 parcel.huhy

Miss Moon said...

sebab nampak sepet putih berseri cenggitu ...nanti kak moon nak order la 1 aura white ngan sepettttttt tauuuu

nak jugaks putih cam sepet ( sebab mak nampak sungguh berjelaga tepi sepet )

NinaAz said...

Dasyat jugak org y psiko nih. Hahah

Aida the Pinky said...

kenapa tak pernah jumpe sepet kat alamanda..kalu tak boleh bergambar satu dua..hik..

NinaAz said...

Sepet!!!! Sekali sekali meh lah join GA bagai. Hihihi. Jom join first GA ak. Senang jea. Xpayah nak payah2. Ahaks!

eray said...

betul2 kadang tunggu lelaki sopping lagi lah lame...

http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/04/kuah-spaghetti-bolognese-sedap-jilat.html