Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Apr 3, 2013

OPTI E PLUS (Tocotrienol)

STICKY MODE : ENTRY BARU DI BAWAH :)

Mungkin ada di antara korang yang pernah consume Opti E Plus ni, sebab sebenarnya produk ni dah ada dalam market sejak 2 tahun yang lepas. Abah aku pun makan Opti E Plus ni, sebab baru-baru ni Jemah ada cerita abah pergi hospital kan. Sebab badan dia tak sihat. Aku pun bagi la dia makan Opti E Plus, tapi takde la aku tanya dia okey ke tak semua. Sebab abah aku ni umurnya dah 71 tahun ye, pepaham la tahap umur 71 tahun, masih gigih bekerja, keluar rumah pukul 7 pagi, balik rumah pukul 10 malam. Suruh tutup je kedai tu, tak nak pulak, still nak bukak kedai, katanya bosan. Lepas tu start la badan lesu semua.

Seminggu makan Opti E Plus, mak aku masuk bilik *aktiviti petang mak aku memang masuk bilik tengok anak dia yang comel ittew, mihmih* Dia cakap kulit bapak aku nampak macam merah2 je pipi. Aku pelik jugak macam manaaa la mak boleh perasan abah punya pipi merah sedangkan abahku gelap kan. Haha! Pastu dia cakap kulit abah dah cantik sikit. Dan abah dah seminggu ni kerja mengemas kedai je. Dulu masa tak sihat memang tak kemas langsung kedai tu. Bila makan Opti E Plus ni badan dia rasa sihat sikit.

Dan Qery pun makan Opti E Plus sebagai supplement tambahan. Sebab lutut dia dan berbunyi2. Pfttt... Sapa pakwe main bola sepak, badminton, futsal *pakwe aktif semacam* memang tau la perihal lutut atau ankle berbunyi, sakit pinggang, sengal2 sendi. Umur baru 29, dah sakit2. Jadi sila telan Opti E Plus hari-hari. Seminggu dia makan Opti E Plus, next game bola terus kawan2 tegur corak permainan Qery seperti superstar. Nak muntah haku dengar, haha!

Kerana ke-best-an Opti E Plus ni, aku pun tetiba nak share dengan korang. haha! Kita share la benda yang bagus kan. Aku ada tunjuk produk ni dengan sorang doktor, bila doktor tu tengok kandungan Opti E Plus ni, dia pun nak makan jugak.

Siapa yang perlu ambil supplement Opti E Plus??
1. MEREKA YANG NAK KULIT CANTIK.
2. PESAKIT KENCING MANIS
3. PESAKIT CANCER
4. PESAKIT DARAH TINGGI
5. STROKE
6. Sakit lutut (knee joint) segala yang ada joint joint dalam badan
7. Semua orang yang ada tahap kesedaran yang tinggi tentang bagusnya menjaga kesihatan. 
(Opti E Plus ni adalah supplement untuk kecantikkan luar dan dalam)



Opti E Plus ni adalah Produk yang dikilangkan oleh HOVID Bhd.


Pernah dengar tak Syarikat HOVID?? Aku rasa semua doktor atau pharmacist, atau pembantu farmasi, atau sapa-sapa kerja kat guardian mahupun watson tahu Kilang Hovid ni. Kekuatan Hovid terletak pada Penyelidikan dan Pembangunan dan pasaran eksport yang meliputi 50 negara di seluruh dunia. Kilang HOVID menghasilkan pelbagai jenis supplement. Antaranya adalah Opti E Plus. Tapi sekarang bukan nak cerita pasal kilang Hovid. Sekarang nak cerita tentang salah satu produk Hovid iaitu Opti E plus.  

Apa Opti E Plus???

Opti E Plus ni adalah gabungan Tocotrienol, Vitamin A, Vitamin C dan Selenium yang bertindak untuk menghalang proses pengoksidaan yang merosakkan sel-sel badan. Dengan Bio-optimum absorption.

Gittew ayat skema, semua orang pun dah mengantuk. Haha! Apahal la Sepet ni pagi-pagi dah paksa haku baca info. Pftttt.

1. Tocotrienol *bahan utama* (Vitamin E). Vitamin E ni adalah pilihan doktor-doktor pakar untuk merawat sel kulit yeah. Vitamin E tocotrienol dalam Opti E plus ni pulak adalah datangnya dari Malaysian Virgin Crude Palm Oit (minyak sawit yang paling terbaik adalah minyak sawit malaysia, memang tinggi dengan kandungan vitamin e)

Kebaikkan Tocotrienol dalam kecantikkan
*membantu mengurangkan stretch marks
*sebagai anti penuaan 
*membantu mengekalkan keseimbangan minyak kulit semasa proses pembersihan
*membantu mengurangkan kehilangan air dari dalam kulit serta menguatkan fungsi kulit.

Kebaikkan Tocotrienol dalam kesihatan
*sebagai agen ANTI CANCER
*merendahkan TAHAP KOLESTROL
*menstabilkan TEKANAN DARAH
*mencegah penyakit CARDIOVASKULAR seperti ATHEROSCLERESIS dan ANGIN AHMAR
*sebagai antioksida bersumberkan alam semula jadi yang berfungsi di dalam organ2 penting dalam badan.
*melindungi dan merawat urat saraf
*mengurangkan kesakitan semasa HAID
*meningkatkan jumlah sperma
*STROKE
*Alxheimer's disesase
*Parkinson's disease
*inflammation of eye tissue
*cataracts
*restless leg syndrome or relief from muscle cramping

Haha. tetiba omputih kan. Kerlas..sebab malas nak fikir bahasa melayu punya hape. mihmihmih.

2. Vitamin A (Carotene), kebaikkannya
*melindungi dan menjaga kesihatan mata
*merendahkan risiko katarak (penyakit mata)
*meningkatkan sistem imunisasi
*melindungi sel-sel kulit dan anti penuaan
*beta-carotene penting dihatalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat
*anti kanser

3. Vitamin C (Ascorbic Acid)
*Sebagai antioksidan melindungi kulit
*meningkatkan sistetm imunisasi.

4. Selenium 
*sebagai antioksida yang kuat
*terbukti sebagai satu agen untuk melawan sesetengah jenis KANSER
*untuk melambatkan penyakit yang berpunca dari virus malah melambatkan penularan penyakit HIV/AIDS
*meningkatkan bilangan dan kualiti sperma
*membantu mengekalkan kseihatan rambut, kulit dan mata
*membantu dan menjaga fungsi kelenjar thyroid.

Setiap 1 biji softgel mengadungi

Tocotrienol 50mg
d-Alpha Tocotrienol 14.47mg
d-Beta Tocotrienol 2.72mg
d-Gamma Tocotrienol 27.27mg
d-Delta Tocotrienol 7.50mg
d-Alpha Tocoferol 20.32IU

Campuran semulajadi Carotenoids 15mg
Alpha-carotene 4.88mg
Beta-carotene 10.13mgGamma-carotene 0.075mg
Lycopene 0.075mg
From Natural Palm Mixed Carotenoids Complex Oil Suspension equivalent to Vitamin A 3,600IU

Ascorbic Acid (Vitamin C) 100mg
Selenium (from selenium yeast) 100ug 


Antara bukti-bukti kelebihan dan kebaikkan Tocotrienol






Selain dari makan supplemen untuk kulit, dengan Opti E Plus ni pun korang boleh jaga kesihatan korang. Mana yang ada kolestrol, boleh cuba makan, mana yang ada darah tinggi, yang ada cancer, yang sedang on dialysis, pun boleh makan. Tapi setiap penyakit lain cara makannya.

For normal person lah ye
1 capsule sehari sebelum makan. Minum air cukup 8 gelas sehari atau 3-5liter sehari. =)

Kepada yang on dialysis
1 capsule every alternate day (selang sehari)

Kepada yang ada cancer
1 kapsul pagi, 1 kapsul malam (12hourly)

Halal
Diiktiraf KKM
Gelatin Bovine (Lembu)

Sapa-sapa yang mak abah kat kampung tu, kalau dorang belum ada makan apa-apa supplement, boleh la belikan untuk mereka ye. Kalau tak percaya tentang supplement ni, boleh bawak pergi jumpa doktor, dan mintak doktor terangkan betapa bagusnya supplement ni. Gabungan Vitamin E (tocotrienol), Vitamin A, Vitamin C dan Selenium yang terbaik.

Kebanyakkan Vitamin E kat pasaran adalah tocopherol. Vitamin E ni ada dua bahagian, ecece... Tocopherol dan Tocotrienol. Tapi Tocotrienol ni adalah Vitamin E yang terbaik dunia. Yang sumbernya datang dari Malaysia. Iaitu Kelapa Sawit. Hanya Kelapa Sawit terbaik sahaja yang di pilih untuk diformulasikan dan menjadi ramuan di dalam produk Opti E Plus.

KLIK SINI

Research, Develop and Produced : Hovid Bhd
Brand Owner : Afiat SDN BHD
Marketed, Disributed and Strategized : Myracles Beauty
US Patented Formulation
1 box 30 softgels
Source of gelatin : Bovine (Lembu)
Status : Halal
KKM (REG NO MAL08061587X)
Price: RM180 (Semenanjung)
RM195 (Sabah/Sarawak)
Free Postage

sms/wassap
Sepet 012-2678134
email me : sepetsshop@gmail.com

7 comments:

Cik Kamoo said...

Salam Sepet, brapa rege sekotak nie?

Udez said...

oh! Hovid yg kat ipoh tu ke?

sepet a.k.a zack_u said...

Cik kamoo. Sekotak rm180. 30 softgels.

sepet a.k.a zack_u said...

Udez. Yup yg kat ipoh tu...hihi

Sara Lynn said...

sobsob.. awat mahal sgt ni.. huhu.. nk beli boleh, nk maintain payah.... heeeee

Mariati Sadri said...

Salam. Saya nk tau orang yg ada penyakit heart murmur blh mkn optima plus ni tk. Trima kasih.

Era said...

Ade harga promosi takk? Sobs sobs.