Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Apr 25, 2013

Mencari kelengkapan untuk wedding nanti. Please Help Me =(

Susah tak nak cari entry terbaru iolls, kena scroll banyak2 kali baruuuu jumpa kan..hihi! Olololoo cian lenguh jari jemari iyee tewwww... Bertahanlah jari sehingga hari esok k, sebab sampai esok iklan tu ada kat atas, entry free gift tu pun sampai 1 Mei ada kat atas. 2 Mei tengok jari semua dah kurus2. Muahaha! Ok tak klaka sebenarnya..

Sebenarnya nak mintak pandangan korang la, memandangkan ramai di antara reader aku adalah berumur 20 ke 30 tahun, 80% dah kawin. Sukati aku je letak percentage, konon pernah buat survey berapa orang dah kawin kenn.. Lolsss... 

Kerana aku insyaallah akan berkahwin pada bulan 8. Jadi aku amatlah berharap korang dapat suggest kat mana aku nak cari kelengkapan perkahwinan yang harga dia berbaloi dan servis dia kedebabom. Harini baru aku nak discuss dengan Kak Nur, ingat tak Kak Nur..yang buat pelamin tunang aku haritu. Insyaallah kita akan guna khidmat Kak Nur and team jugak untuk pelamin. Tapi belum decide sama ada dia free untuk kedua-dua tarikh nanti.

Incase kalau dia tak free salah satu wedding, so i need you help please.. Memang aku kenal banyak butik-butik pengantin kat KL ni, tapi itulah, kalau korang pernah ada pengalaman ambil mana-mana khidmat busana pengantin, yang harga dan servis dia okey, please let me know, laju-laju aku usha butik tu.

Plus kalau korang tau kat mana nak cari macam..jap aku list kan..

-Door Gift (atau korang ada idea nak bagi door gift apa)
-Videographer
-Wedding Card
-Honeymoon *tempat sejuk2 please..hahaha, ini tak boleh bla, sapa-sapa travel agen pleaseeeee contact me*
-Cake *any tallented baker tak kat sini?*
-Wedding Shoes
-Spa Treatment

Banyak gila kalau nak list kan.

For meanwhile, aku memang dapat beberapa sponsorship *baru 2, tak banyak pun, haha* untuk my wedding reception nanti, tapi kita hold sebab kita nak tengok kot ada lagi yang lagi best. Muahaha!

Kalau ada, please mesej me 012-2678134 (mesej dulu, later i will call u back k, sebab handfon aku setting blocking mode, tak boleh call in. Atau email sepetsshop@gmail.com.

Boleh terus bagi quotation lagi bagus. Plus bagi gambar-gambar. Senang aku nak pilih. Sebab kita kesuntukkan masa. So mana yang datang dulu, kita sapu terus.. Tolong tanyakan kawan-kawan makcik-makcik tau. Tolong kite tau tau tau. Haha!

 

Thank you semua. Selalu susahkan korang.. =P

20 comments:

saidatul maria said...

sepet...

kalau nak wedding kad yg comel and simple just contact http://infiniteluv.com/

Shima Mazlan said...

wahhhhh .. nti jgn lupa jemput aku .. hewhewhew .. okey aku nak bg suggestion ..

kad kawen : ko g survey kt area pudu .. noted ehhh .. bukan pudu jail or pudu raya .. ni kt pasar pudu .. kt area tuh byk kedai wat kad n murah2 .. kad yg aku bg ko ary tuh if ko survey tmpt lain harga dia rm1.20/pcs utk 1k kad .. but aku juz buat 500 kad jew dpt harga rm0.80/pcs ..

barang hantaran/gubahan dulang hantaran : bttr ko g nilai survey kt sana .. sbb sana byk barang murah .. klu ko nk soh dia gubah pon bole .. cantik2 n moden2 .. n klu ko nak g nilai make sure ko g pagi .. sbb baru la puas ko nk g survey sume kedai .. cz area tuh tutup pkol 8 mcm tu ..

honeymoon : aku suggest ko g krabi thailand .. tempat dia cantik .. laut pon cantik .. heeeee

spa : apew kata ko g terjah blog fatin liyana .. dia ad cite psal spa .. n ramai blogger yg dh g spa tuh .. aku tny member aku pon dia ckp best service kt situ ..

tuh jew la yg aku bole suggest kt ko .. heeeee

syafiqah alyaa said...

hai..utk kad kawen bleh tgk page sy cni.. http://www.facebook.com/media/set/?set=a.162938073864086.1073741829.109204662570761&type=3..

bleh pick up sndri kat seri kembngan ye.. tq :)

lina said...

door gift --try cari benda yang orang boleh guna after majlis. Kalau benda souvenier kecik2 tu biasenye macam membazir je bagi sbb ade certain org buang.

kad -- kad jalan brunei belakang times square tu banyak kedai buat kad.harga pun murah. kalau beli byk selalunya free bunting.

cikji said...

woww,dh xlama dah tu.mesti dupdap dupdap kan,hihi.

wlpun aku dh kawen tp aku xdpt tlg sbb berlainan negeri kennn.btw,semoga segala persiapan going smoothly.

gudluck!

ikafantasi said...

sepet,
i suggest doorgift kat sini

https://www.facebook.com/pages/FK-Kreatif/573868239298617?ref=ts&fref=ts

kad kawen (tempat i wat dulu). boleh tgk kad i

http://ikafantasi.blogspot.com/p/just-married.html

klu x silap nama kedai tu kad-kad kahwin.com

Sharidawati Shahrudin said...

kami dulu ada ambik kat butik Chanteque kt shah alam buatkan semua..baju, mekap, gambar, video, hiasan hantaran, hiasan pelamin, kek, hiasan dewan..servis terbaik...

izzie izzam said...

wah! kak sepet nak kawen dah lah ! alhamdulillah :) untuk doorgift sis try tgk sinie .. https://www.facebook.com/sweetheartcreation.doorgift?fref=ts ..

sa.sitihawa said...

slm sepet,

if u x mind, u can contact me @ sa.sitihawa@gmail.com. ct freelnce wp, so byk blh kte bncg.. hhi.. btw, good lck on your prprtion ya..

strawberi said...

wedding card..dlu tempah kt LH Creative jalan pudu...dr jalan imbi...amik kiri ke jln pudu tuh..tros..nmpk station minyak caltex ke ape...kiri..tros je...dpn tu je...situ mmg pemes n murah..dlu tempah 500 keping rm1 je..byk warna n cepat siap..2 minggu je...cuba la gi sana..ade mcm2 contoh kad kawen

Irfa said...

sportingnya gambar family tu ;)
untung kamu berdua

Dini said...

sepet jgn lupa jemput i dtg wedding u ek...i kan peminat u :)

izyantyPersonalTaste said...

boleh tengok kt pages saya kalau nak tempah shawl n veil nikah custome made...only handmade :)tq

https://www.facebook.com/pages/Izyanty-Collection/436616126380643?ref=hl

Love Razila said...

kalau nak kek kawin boleh tempah dengan dia ni. Insyaallah sedap and harga memang berbaloi sgt. https://www.facebook.com/mona.homedesserts?fref=ts

Saya dah banyak kali pakai service dia, memang puas hati dia samping product berkualiti.

* doorgift pon dia ada buat juga...insyaallah harga boleh runding =)

Kalau nak pakej travel terbaik, boleh deal dengan Puan Marlina di https://www.facebook.com/zsm.mabrur?fref=ts
insyaallah puas hati dengan service yang ditawar kan =)

NinaAz said...

Weh sepet. Serenity spa best gilerrrr wehhhhh. Ko mesti g sana. Hehe

ella suheyla said...

Tmpt sjuk tu, sy suggest kat sabah. Nama tmpt, ranau terletk d kaki gunung kinabalu. Area ranau bnyk sgat tmpt pelncgan beSt CntOhnya Kolam air PanaS POring, Ladang teh Sabah, StraWberry Park, Taman bUnga, rUMah terbalik, Ladang SUSu leMbU, dan bnyK lagi teMPat menarik. Paling beSt Waktu pagi Sebb Sejuk y teramat dan y beS air berSUmberkan air gUnUng freSh...

ella suheyla said...

Tmpt sjuk tu, sy suggest kat sabah. Nama tmpt, ranau terletk d kaki gunung kinabalu. Area ranau bnyk sgat tmpt pelncgan beSt CntOhnya Kolam air PanaS POring, Ladang teh Sabah, StraWberry Park, Taman bUnga, rUMah terbalik, Ladang SUSu leMbU, dan bnyK lagi teMPat menarik. Paling beSt Waktu pagi Sebb Sejuk y teramat dan y beS air berSUmberkan air gUnUng freSh...

ryani said...

kek order dgn Anis Magic Fingers..boleh refer blog dia..memang design & rasa yg superb ;)

Haliq Diaz said...

hye..:) kad kahwin boleh try true love kad kahwin..dkt pudu,shah alam ,kajang pon ada..boleh tgk my card kahwin dekat instagram noor_alhameed
mmg puas hati..:)

Haliq Diaz said...

hye..:) kad kahwin boleh try true love kad kahwin..dkt pudu/shah alam/kajang ada..boleh tgk my card kahwin dkt instagram noor_alhameed
mmg puas hati..happy hunting..;)