Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Apr 19, 2013

Keek dengan Viruspadu@Jemah@Tomato

Hehe! Semalam aku berada di hospital selama 6 jam. Sebab teman abah jumpa doktor pakar sana. Dah 2 bulan dah abah sakit. Kali ni baru dapat jumpa doktor pakar. Lahaaiiii...selow melow procedure nye. Huhu!

Semalam aku dalam dilema tau. Andak ajak teman dia bawak abah pegi spital. Aku okey je la. Pastu pagi subuh tu abah ketuk pintu, katanya mintak aku teman mak pegi spital. Kebetulan mak aku pun checkup hari yang sama. Mak spital ampang, abah pulak hukm.  Jadi aku pun bagitau mak yang aku teman mak, tak jadi teman abah.

Pastu mak kata tak payah teman dia, suruh teman abah..

Aaaaaa...mana 1 ni??? Pastu abah bising2 cakap tak payah teman dia, bla bla bla. Mak pulak cakap tak payah tak payah semua. Last-last aku teman abah. Sebab ode ada sana teman mak. Pastu kebetulan Kak Ninie pun ada kat spital ampang sebab nak jumpa doktor.

Huishh susahnye nak cari parking kat hukm ni. Sampai2 sana terus register. Dapat nombor lagi 30 orang. Adoi..sorang pun dekat setengah jam jumpa. Rasa nak pengsan menunggu. Tetiba Jemah ajak buat keek.


Abah la kesian. kami ni muda2 boleh la tunggu lama-lama. Abah menunggu sana sampai 6 jam. lepas tu siap mintak panadol untuk tahan sakit. Aku ni beli la makanan roti takut abah lapar, tapi dia tak makan pun. Takde selera. Berat dia turun 10kg 2 minggu. Susut habis. Kesian. 

Kesian abah bosan, ajakla dia gi kantin. Tapi dia tak nak. Jadi aku dengan jemah je la jalan-jalan. Bosan kot duduk je. Tengah jalan nampak kerusi urut ni. apalagi..kite rilex la kejap. Keek lagi.


Pukul 2.30 baru dapat jumpa doktor. Masa jumpa tu aku yang masuk. Jemah duduk luar, Sebab sebelum ni check up Jemah teman abah. Abah asik cakap dia okey je dengan doktor even sakit pun. Jemah is sakit hati. Hihi! Dia suruh aku masuk. Abah dia sebenarnya tak berani sikit dengan aku. Sebab aku pun perangai lebih kurang dia jugak. Muahaha! Walaupun aku lemah lembut di dalam blog, akan tetapi aku akan jadi strict dengan orang yang aku sayang. Gittew.

Doktor tanya dia, aku yang jawab. Kesudahannya aku yang cerita, abah terpaksa angguk2 je. Keputusan dia kite tengok lagi sebulan. Siapa tak sayang mak abah sendiri kan. Semua orang sayang kot. 30 40 tahun lagi, kite pun akan jadi tua, *kalau oanjang umur la*, kite pun akan sakit. Abah aku dah 70+ kot. Yang paling aku sedih, bila tengok badan dia susut, tengok dia terbaring, mata merah tahan sakit, slalu dia boleh bukak kedai dari jam 7pagi sampai 10 malam.Tapi kali ni dia akan balik tengah hari untuk baring...lepas zohor bukak kedai balik, pukul 5 balik baringg... lepas maghrib bukak kedai balik. Pukul9 balik baring.. Gittew. Badan dia dah lemah dah. 

Suruh duduk je rumah rehat, tak payah bukak dah kedai tu. Dia taknak pulak. Rehat kat rumah sampai sihat kan. Pernah sehari tu dia baring je tak bukak kedai langsung. Hurm. Selama berpuluh tahun ni dia tak pernah macam ni pun.. I is so sad la kan. Ofkos. Makanan jangan cite la, sebab dia takde selera, aku akan tanya dia nak makan apa, i is sanggup paksa Qery tolong belikan. Hihi! Buat masa ni Qery sangatlah memahami. Tapi masalahnya abah takde selera makan. Aku nak kena cari fibre. Haritu cari fibre kat hukm..boleh plak takde.. Apakah ini??

Nak suruh dia makan vitamin banyak2, pun risau jugak..takut dia tak minum banyak air, rosak buah pinggang pulak. Kena beli dia ubat selera makan ni.. hihi! Okla, bye semua.

TQ for reading. =)

15 comments:

O J O L A L Y said...

cool lah sepet..hehehhe...
meh follow blog saya pulak http://dckeyjamil.blogspot.com/

O J O L A L Y said...

cool lah sepet..tak jemu mata memandang..hehee..meh follow blog akak lak
http://dckeyjamil.blogspot.com/

mama leen said...

bagus sepet.. jaga ayah dengan mak elok2 ye.. sementara masih ada ni..

mamabeauty said...

bleh cuba bagi mkn daripada shaklee sepet .. mealshake..

JaSSNaNi said...

merata2 dah using keek... :)

cikji said...

sepet,baju last tu korea sangat.hikhik

Zanira Noh said...

Ko igt ini obersea. Hahahaha

ZYASH said...

Suke sangat bace blog sepet.. Selalu silent reader jer... jemput singgah blog zai kalau ade mase lapang tau.. http://zyash.blogspot.com

ZYASH said...

Suke sangat bace blog sepet.. Selalu silent reader jer... jemput singgah blog zai kalau ade mase lapang tau.. http://zyash.blogspot.com

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

Ayah kita ada satu jer...so kita kena jaga ayah kita hingga ke hujung nyawa..

MAIZATUL ASYIQIN said...

comeynye sepet ni ..
akak2 sepet sume lawa2 kan . wat la entry pasal akak2 awak sume .. hehe

SyazaLuqman said...

selalu datang sini! nice blog! visit mine too!

NinaAz said...

Adik beradik cun2. Hehe. Semoga ayah u cpt baik yeaa

farah liluniquecloset said...

Bykkan berdoa semoga parents sihat walafiat.

Jom cuci mata kat http://www.uniquecloset.com.my/

yatie said...

Situasi ana sama mcm mak saya. Xde selera nk mkn. Abah ana ada kencing manis tak?