Followers

nuffnang

My Blog List

  • Cleanser By Seqy Beauty - Assalamualaikum dan Salam sejahtera. SQB sekali lagi mengeluarkan produk terbaru iaitu 'Cleanser by SeQy Beauty'. Setelah kami edarkan sample Cleanser SQB...
    5 days ago

Nov 30, 2012

PENGUMUMAN PENTING

Penting la sangat, hehe! Ok sapa-sapa yang order Felinna Inchloss, yang bank in selepas jam 1.45 tengah hari tadi. Barang korang akan di pos pada hari Isnin depan. Keranaaaaaaa??? Stok aku dah habis. Sobsss....

Esok baru restock balik. Tapi kalau korang nak buat payment untuk dapatkan harga promosi boleh. Pembayaran sebelum pukul 12 malam ini. Isnin depan aku pos kan.Ok bebeh???

Vit C stok banyak dah. Jadi boleh order anytime yeah.

Siapa yang bayar before 1.45. Barang korang akan di pos pada hari INI. Tracking number malam sikit aku update. 

Terima Kasih semua.. Sayang korang..hihi =)

Nov 29, 2012

Mangsa anak buah *sangat-sangat mangsa* hihi

 2 minggu lepas, rumah aku dipenuhi anak buah. Yang lelaki ni suka lepas penat main, dorang lepak sekolompok kat tepi tak tau buat apa. Haritu tetiba Ajai dengan Nabil panggil aku. Nak tengok AIM pun terbantut.

'Maksu!! Jom kite main teka teki nak?'

Aku ni standard stok teka teki je la kat mata dorang, kalau tak pun suruh cerita hantu. So rude.. huhu! Tapi aku layankan jugak. Semua macam excited je muka. Tak sampai hati okey cakap malas nak layan kan.Hihi. 

Aku pun bangun la gi lepak dengan dorang. Yang tak fun nya, dorang tau dah semua teka teki aku bagi. Pftttttttt 

Teka teki 1

Aku : Kalau sapa tau jawapan, diam tau. Biar yang tak tau jawab. 
Anak buah : Okeeeyyyyyy!!! *ramai-ramai jawab, sakit telinga haku, huhu*
Aku : Dalam banyak-banyak makanan...makanan apaaaaa yang kite makan tepi dia je. Tengah dia kita tak nak makan pun.
Anak buah : 'Eh kite tau' 'woi dah tau diam ah' 'maksu, bagi la klu' 'peliknya kenapa tak nak makan tengah'

Mereka berkata-kata sesama sendiri. Hehe! Ada yang tau ada yang tak tau. Sekali si Hadif ni *memang tak reti zip mulut* lalu belakang Ajoi. lalu bisik jawapan. Ajoi pun jawab.

'Donut'

Pastu semua anak buah marah Hadif, woi woi apa ni? apa ni?mana aci bagi jawapan.. hahaha! Tak fun langsung.

Teka Teki 2.

Aku : Okey, apa benda yang kite potong, dia tetap panjang. Potong banyak kali pun still panjang.
Anak buah : 'kite tau kite tau' 'woi diam la kita nak fikir dulu' 'apa eh, eii susahnya'

Sekali lagi Hadif melalukan aktiviti dia, kali ni lalu belakang Merah. Merah pun jawab.

'Kacang panjang'

Ko tak rasa nak tendang Hadif? Hahaha!

Pastu aku dah give up.

Aku : Asik maksuuuuu je. Korang pulak la bagi teka teki. Ajai pun bagi teka teki.

Ajai : Ada dua ekor anjing terdampar kat sebuah pulau. Dua-dua nak berenang sampai dasar pantai. Jarak dia jauh sangat. Anjing A selamat sampai, anjing B tak selamat sampai. Kenapa?

Aku pun berfikir.

Nabil : Dah memang ajal dia sampai situ. Jangan la persoalkan kenapa dia mati. Dosa.
Ajai : Salah
Nabil : Itu kan ketentuan Allah.
Ajai : Salah
Nabil : Anjing B dah ditakdirkan mati.
Ajai : Kau boleh tak jangan nak alim sangat. Ni teka teki kot.

Muahahahaha!! Rasa nak lempang diri sendiri.

Aku : Sebab kaki Anjing B dah lenguh
Ajai : Salah
Aku : Sebab Anjing B tak pandai berenang
Ajai : Apa maksu ni..

U so Rude!! Rude!! Hahahaha! Apa ni semua salah..

Ajai : Sebab Anjing A anjing laut. Anjing B bukan anjing laut.

Fioneee....


 Anak buah : maksu, cite la hantu lagi.

Iolls bukan tak nak cite hantu kat dorang ni. Kang sikit-sikit takuit. Nyampah okey. Cite tak seram mana. Siap berpeluk-peluk berdua sampai gigil-gigil *tipu*. Tapi yang peluk tu betul. Hihi!


Yang paling kelakar kan. Aku cite hantu kat semua anak buah. Kiranya semua orang dengar la. Lepas tu nanti, dorang cerita balik sesama dorang. Contohkan, tadi Merah dengan Ayin dengar sama-sama aku cerita. Pastu nanti dorang gi dapur, cerita balik cite hantu tu. Merah cite kat Ayin, Ayin siap takut-takut balik. Apa ni? Tadi takut dah la. Takut banyak kali nape? Hahaha!

Pastu nanti Ayin cite balik kat Merah cite sama. Merah pulak takut. Apakah?? Macam ni pun ada? huhu! Lantak la. Asalkan korang bahagia. 


********************************************************

p/s : Promosi Felinna Inchloss 2 botol Rm120 sampai esok je. Siapa yang nak sila order cepat. RM126 termasuk postage. Beli satu RM75 free postage. Sapa yang dah beli sila sapu sapu sapu sapu dan sapu. Kalau rajin sapu memang boleh kurus. Sapa yang dua hari je sapu lepas tu buat perhiasan, tak tau nak cakap apa. hihi. Kbye! =)

Assignment , Ketul-ketul dan Qery

Sepatutnya.....aku dah tak payah dengar perkataan 'assigment' ni. Sebab aku bukannya student, apatah lagi lecturer. Huhu! Tapi...kenapa beberapa minggu ni, aku asik kena dengar perkataan ni?? Kenapa??!!?? Kenapa??!!??

Semalam, lepas pos barang. Dalam pukul 6 petang gitu, aku ingat balik rumah terus. Sekali Qery singgah Paparich. Agaknya dia nak suruh aku makan dulu kot. Sebab aku memang tak makan lagi. Duduk la macam biasa lepas order semua, aku tongkat dagu sambil tunggu makanan sampai. Sekali Qery....

Q : Bukak la..
S : Bukak apa?
Q : Laptop
S : Buat apa?
Q : Tolong buatkan assignment English kite...pleaseeeee *duck face*

Ko bayangkan duck face Qery, memang ngeri sikit. Hahaha! Eii apa ni?? Apa assignment-assignment ni??

S : Eii buat la sendiriiiiiii....
Q : Pleaseeee....kamu kan terer BI

Hamboi nganjing aku kemain lagi.

5 tugasan okey!! 5!! Boleh tak??? Tak bolehhhh aaaaaa!! Kenapa aku yang menjadi mangsa ni. Jumaat ni deadline, baru sekarang hegeh-hegeh nak buat. Stress mak hincik!!

Dalam stress tu, siap jugak 4. Hahaha! Satu lagi bukan tak nak buat, akan tetapi dah kena locked. Tak boleh masuk dah. Fadan muka. Tu la sapa suruh lambat. Ekekekeke!! Takde la aku buat sorang. Qery memelayukan dia, aku meng-ohmyenglishkan dia. Buat sama-sama. Nak aku buat semua, cantik sikit?? Upah aaaa suar jeans jeep. Kekekeke!

Haritu kan aku tolong dia buat assignment sampai 7 jam kan. Jangan risau. Aku dah paw dia suar jeans. Tapi boleh tak dia beli yang dah diskaun 70%. Kedekuit..hahaha! Sebab kan, masa dia bagi aku suar jeans tu, dia dah koyakkan harga yang lepas diskaun tu. Aku nampak la kesan koyak tak habis. Ugut-ugut Qery suruh mengaku beli suar ada less. Sejam pastu baru mengaku. Ohoiiiii..Ketidakadilan...Esok nak paw lagi.Biarkan diaaa...

Pastu kan, masa tengah buat-buat kerja. Ada la sorang mamat ni, omputih ke apa. Mix kot. Sebab gepren dia cam melayu mix jugak.  Lalu sebelah meja. Badan ketul-ketul. Lately ni asik terserempak *sangat la terserempak, haha* dengan lelaki badan ketul-ketul je. Rezeki betul. hahaha! Aku pun macam terpegun lalu terus imagine dapat tidur kat lengang dia yang taff habis tu. Auw!! Tapi aku kan selalu bernasib malang. Kalau ada lelaki hot, mesti Qery kat sebelah. Memang spoil.

Qery perasan la aku tengok, mungkin sebab mata aku berkaca-kaca terharu sangat dapat tengok lelaki ohsem. Hover. Hihi! Qery macam nak marah. Tapi takuit iolls tak nak tolong dia buat assignment. Jadi dia pun tegur secara berhemah...

Q : Amboi..pandang tak lepas.
S : hehehe *sengih sebab tatut kena mawah*
Q : Suka?
S : hehe..eh takde lah.biasa je... *lap peluh*
Q : Badan ketul-ketul
S : *matiklaaaahh* eh tak la...hihi

Sekali Qery keraskan lengan dia. Bagi nak nampak taff macam lelaki hot tadi. OhEmGi!!! Pitammm iolss..hahahaha! Ini ketul pergi gym ke ketul lelemak ni?? Gegirl is serammm...

Q : Sama tak ketul-ketul?
S : Sama... *nangis dalam hati*
Q : Lain kali jangan pandang laki lain k, kita pun ada ketul-ketul ni, kalau nak tengok bagitau je

Bahiklahhhhh.....

Ketul-ketul tu ada bila dia keraskan tangan je. Pun......bolehhh la...huhu!

***************************************************

P/s : Still promosi Felinna Inchloss 2 botol RM120 + RM6 Postage. Beli satu RM75. Felinna Vit C + Pure Collagen Terhad. Next stok maybe Jumaat *tak janji*, Sapa nak cepat-cepat sms/wassap aku yeah. 012-2678134. Kalau nak order dan bayar harini je wassap tau, kalau rasa nak bayar esok atau minggu depan, wassap esok atau minggu depan je yeah. ok tak klaka.

Nov 28, 2012

Update di kala jam 5 pagi. Apakah perasaanya?

Sewaktu aku taip entry ni adalah tepat jam 5 pagi. Baru lepas balut parcel, tulis alamat, kemas apa patut. Ingat dah malas nak update untuk harini. Tapi entah tak tau kenapa tetiba bukak laptop pasang boradband, bukak blogger, create new entry, pastu blur nak taip apa, kekeke.

Malam tadi pukul 12tengah malam Qery datang hantar stok Felinna. Qery ni dalam bisnes, dia seperti tulang belakang dan kaki aku tau. Ha kalau takde Qery takde tulang belakang dengan kaki dah. Acane? Boleh daftar OKU tak? hihi! Takde la. Tu perumpamaan nak menunjukkan betapa pentingnya dia dan betapa banyaknya dia membantu aku. Banyak tauuuu. Seperti...

Deal dengan orang. Semua stok yang aku jual ni Qery yang deal dengan orang. Aku tau aku mesti nak ada stok. Bila stok tak ada Qery yang akan kena marah. Kadang2 aku gawang tau. Tapi gawang2 anje. *duck face*

Qery yang akan pos semua parcel. Aku tunggu dalam kereta je. Semua kertas pos mahupun plastik untuk pos, memang aku akan order by mulut je. Dia yang akan setelkan. Aku tau benda tu nak ada. Kalau tak ada...

'Kamu ni slow, tak reti buat kerja ke? Kan dah cakap banyak kali nak nak nak!'

Itu cakap dalam hati je, muahahaha. I is takuit nak marah Qery. Jarang Qery lupa semua benda yang aku pesan. Sebab aku akan pesan sampai doploh kali. Sampai dia stress.. Huhu!

COD. Memang aku tak buat COD. Tapi kalau ada jugak orang yang nak nak nak nak ambik by hand. Sila berjumpa Qery... Ataupun kalau yang tau kedai pakcik Noh. Silalah ambil kat kedai Pakcik Noh sahaja.

Eh apahal cite pasal ni, aku nak cite benda lain sebenarnya. Lepas Qery hantar stok kat rumah aku. Aku rasa lapar. Aku pun masak la megy. Sambil tengok chanel 8. Ala yang Jlo jadi juri dengan lagi 2 orang lelaki tu. Malam tadi kan hujan tak benti. Rumah aku semua dah tido. Ayie, Ninie dan abah. Semua tidur awal. Ke aku yang tidur lambat. Huhu! Mak dengan abang aku kat kampung dah seminggu. Selalu kalau mak abang ada, dorang pun tidur lambat. Pukul 3 4 pagi baru tido. Sepesen dengan aku.

Lepas makan tengok jam pukul 1 pagi. Ok masuk bilik sambung buat kerja la kite. Mula-mula koyakkan borang pos laju. Dia kan macam berjela-jela. Ko kena koyak bagi dia jadi satu-satu. Lepas tu aku nak cop alamat. Lepas tu baru teringat nak update tracking number customers. Aku pun bukak mata besar-besar taip sorang sorang punya tracking number. Eiii nyampah sangat la tracking number ni. Banyak sangat nombor. Gegirl asik salah taip je.

Pastu baru pelan-pelan salin nama dengan alamat customers. Tangan dah lenguh sangat. Niat di hati nak sambung esok. tapi kalau aku buat esok. Kompom lagi kelam kabut. Baik yang boleh setel, aku setel dulu. Sambung dengan gigih. Ditemani Qery mesej-mesej.

Qery sibuk buat assignment. Katanya tengah buat power point pekebenda.. Esok pagi nak bincang dengan group dia. Esok nak bincang, malam baru hegeh-hegeh buat. Hahaha! Aku selalu buat dulu. Tapi aku selalu esok nak exam. malam tu pukul 4 pagi baru bangun study.Itu kalau exam pukul 8 pagi, kalau exam petang pukul 2, pukul 8 baru bangun study. Kong ajo macam ko bijak sangat.

Pastu habis salin alamat semua pukul 3 pagi. Terus pergi balut. Balut macam biasa memakan masa selama sejam setengah. pukul 4.30 baru siap.

Qery tak habis-habis warning aku.

'empat suku dah ni, sudah la tu'
'pukul berapa nak tidur'
'dekat pukul 5 kot'

Aku malas nak reply. Kalau aku reply dia, entah bila keje aku nak siap. Tadi pukul 5 mesej dia cakap kerja dah siap. Dia cakap apa..

'Esok jumpa kite cubit-cubit kamu. Degil. Esok sambung tak boleh. Elok sangat la tu tido lambat. Tunggu la esok'

Gulp!! Qery cubit sakit okey, jari dah la gemok. Euwwwww!! Ini aku update blog, tak tido pun dia tak tau. Kalau dia tauuuu.....libas dengan hanger kot. Hahaha!

Tapi kan, masa tengah balut-balut. Aku dengar ada samting macam gegar pagar rumah tau. Tatuuutt... Hujan pulak tu *nangis*. Agaknya kucing terlanggar pagar rumah kot. Sedapkan hati.

Tengah taip-taip ni, dah pukul 5.30. Dah pagi dah pun. Ada yang dah bangun masak, yang dah siap-siap nak gi kerja. Aku pulak tak boleh tidur lagi ni. Tunggu lepas subuh kang baru tidur. Kang aku tidur subuh kemana apa pun tak boleh..huhu!

Tapi entry ni aku publish pukul 9. Korang bayangkan la masa korang baca ni pukul 5.30 pagi yeah..

Oh ye, masa korang baca ni, aku rasa aku tengah tidur lagi. Tapi selalunya aku akan paksa diri ini bangun pukul 10. Sebab aku kesian customer dah mesej/wassap nak beli Felinna Inchloss dengan Vit C ni. Siap kalau aku lambat reply terus call. Muahaha! Semua orang excited ke apa ni? Call aku tak jawab tau. Bagitau siap-siap.

Jadi aku akan aktif reply pesanan korang pada jam 10 pagi *paling awal, kekeke* sampai 12 tengah hari. Masa ni kerja aku reply mesej/wassap korang je.

12 sampai pukul 2 aku reply jugak tapi slow sikit. Sebab aku nak salin alamat dengan balut barang.

pukul 3 sampai pukul 5 lagi jarang reply, sebab pergi pos barang. Lagipun dalam kereta. Susah aku nak catit sapa dah bayar ke apa semua.

Pukul 5 petang tu aku nak makan, fionneeee dah macam jadual waktu pulak ni, apakah?? Huhu!

Aktif reply mesej korang balik start 9 malam. Okeyh. Jadi kalau korang mesej aku pukul 5 6 7 petang tu. Aku tak reply, pepaham la yeah. 

Itu je. Nanti aku rajin aku update lagi. Rasa penat sangat la beberapa hari ni. Semalam letih gila sampai minum Livita. Qery entah pape. Dia benti kat Petronas. Aku masuk la dalam beli air.

Q : Ait beli Livita?
S : Haah la. Penat.
Q : Jangan minum selalu k takut ketagih
S : Kenapa pulak?
Q : Ye la. Sekarang tak pe la. Livita ni kan manis.
S : Iye..kite minum masa penat je.
Q : Dah kawin nanti jangan minum malam tau. hikhik

(____________________________________)

Malassss nak layannnnnnn...

p/s : Promosi Felinna Inchloss 2 botol Rm120 ada lagi 3 hari je k. Siapa yang nak sila order cepat. RM126 termasuk postage. Beli satu RM75 free postage. Sapa yang dah beli sila sapu sapu sapu sapu dan sapu. Kalau rajin sapu memang boleh kurus. Sapa yang dua hari je sapu lepas tu buat perhiasan, tak tau nak cakap apa. hihi. Kbye! =)

Nov 27, 2012

Event : Tolong jangan invite , muahahaha!

Agak kong ajo di situ. Memang sejak azali lagi, aku dilahirkan tidak berapa sosial. Ko boleh tanya Ceera. Betapa aku ni suka duduk rumah. Masa tumpang rumah Jemah pun, Jemah siap paksa aku keluar dengan kawan-kawan, jangan asik duduk rumah je, muahahaha! Aku sampai sekarang tak paham kenapa orang bosan duduk rumah. Sedangkan aku duduk dalam bilik terperap macam ikan masin pun aku rasa okey je. Hihi!

Dulu, ada jugak yang tertanya-tanya. *bajetfemes* Kenapa susah sangat sangat nak jumpa Sepet kat event-event, padahal Jemah dengan Ceera selalu je attend. Adakah beliau berdua memang tak nak kawan dengan aku. Muahaha! Sebenarnya berbuih dah mulut dorang ajak aku pergi event. Tapi aku tak nak sebab aku tak suka.

Aku tak suka event. Aku tak suka benda-benda yang kena jumpa orang. Duduk, dengar, main game sikit, cabutan bertuah. makan, balik. Bosan. Tapi aku pergi jugak la kalau terpaksa. Aku bukan tak reti nak layan orang. Aku peramah okey *puji diri sendiri* Maksud aku, takde la aku bengong sangat kalau nak bergaul dengan orang. Aku sorang pergi event pun takde hal. Boleh je. Takde masalah. Tapi aku tak suka.

Dulu masa kerja, selalu jugak kena hantar pergi course. Sorang jugak. Takde masalah pun nak kawan dengan makcik, kita cakap macam makcik-makcik, kawan dengan remaja kita cakap macam remaja sikit, kawan dengan omputih kita cakap english la. Muahahaha!

Tapi lately ni seperti banyak invitation pulak. Alaaaa....jangan la ajak aku. Aku sebenarnya bukan seperti yang korang rasakan. Aku ni hidup dalam dunia aku sendiri je. Aku tak suka bergaul sangat. Sebab once aku dah start. Aku susah stop. Tu la aku malas. Aku suka bergaul dengan kawan-kawan dalam blog je. Semua yang baca blog ni funny. Walaupun tak kenal. Tapi rasa best. Kalau siapa yang selalu komen aku tu, aku memang dah kenal la.

Aku ni kan ada perangai buruk, yang kalau aku nak. Aku tetap nak. Tak kira la apa pun nak jadi. Bila aku tak nak. Aku tetap tak nak. Gitu. Event adalah benda yang aku paling tak suka. Termasuklah event masa kat sekolah. Kalau ada reunion ke, ko ingat aku suka? Haha! Reunion adalah best kalau kita tak jumpa 20 tahun, jumpa-jumpa dah gemok, dah anak 10. Cam tanjat-tanjat gitu. Tapi apalah ertinya bila reunion setahun sekali. Rasa nak libas diri sendiri. hari-hari tegur kat facebook kot. Sudah-sudah la tu. Huhu!

Pastu lagi tak suka kalau ada dinner ke apa. First dinner pergi masa kat MSU. Masa tu tema 60-an kot. Punya la leceh nak cari baju la, nak mekap la. Me dont liokeee, tapi kerana kawan-kawan ajak. Aku layankan jugak. Itu lah first and last dinner aku. Masa kerja langsung tak pernah join dinner. Ko bayangkan......

Aku tak suka event yang berprotokol. Semua event ada protokol kot. Jadi kerana itulah aku tak suka. One more, kalau ada kem keusahawanan lagilah aku lemau. Haritu ada sorang ajak join. Kebetulan aku memang tak dapat nak attend la kot. hari Ahad lepas aku punya jadual full. Kem hari Ahad. Kem okey? Dengar pun dah tau bosan. Hahaha!

Aku rasa aku memang dilahirkan untuk tak suka benda-benda ni. Ceramah agama aku boleh dengar. Tapi kalau nak dengar ceramah lain. I is pitam serta merta. Cukup la masa kat KPJ asik-asik course. Loya dah. Aku tak tau la apa perasaan Jemah bila asik kena attend course je. Kalau aku jadi dia, mesti rasa nak nangis hari-hari.

Dapat pulak menceramah dia bosan. Perghhhhhhh!! Terima Kasih sangat kepada penganjur. Huhu..

Buat masa sekarang ni, aku hanya akan pergi event, kalau ada blogger lain yang aku kenal. Atleast ada Jemah and Ceera dah bersyukur la. Tapi kalau aku pergi pun, tade sapa kenal aku hokey. Penat Jemah dengan Ceera 'she's my sister' . Whatisdis..??Memalukan....

Sebab tu kalau ada orang invite, aku akan tanya. Siapa lagi ada. Kalau takde yang aku kenal. Maaf tau. I is pemalu *yelah tu*

Perasan gila

Sejak dah meningkat dewasa *ayat*, dah takde nafsu sangat nak usha lelaki. Korang tau kan Qery tak fun. Mula-mula kapel dengan dia, terus kena tukar nombor fon. Babai semua lelaki hot. OMG dulu aku ada beberapa list lelaki hot tau. Siap ada yang muka sebijik Aaron Aziz *tipu*

Ada yang kaya, ada yang hot, ada yang perasan kaya dan perasan hot juga. Hahaha! Takpe, asalkan kau hensem, aku biarkan nombor ko duduk diam-diam di situ. Eh bukan aku tak suka ke lelaki hensem. Tapi tadi bunyi macam suka je kan. Wakakakaka!

Ok motif kita simpan nombor tepon lelaki hensem ni adalah untuk mengenakan dia. Iolls dah bagitau dulu perangai ada sedikit keji. Suka mempermainkan lelaki. Hello? Lelaki hensem adalah sangat perasan okey. Dia ingat dia nak mainkan perasan aku, sorry naik lori. *wah dah lama tak sebut ni, haha*

Bila dia dah suka sikit-sikit kat aku, masa tu la aku akan tinggalkan dia tanpa perasaan.

Haaaaaaaaaaaaaaaaaa...cite macam wajah aku sebijik Nora Danish tak? Jelita habis engkau ni. Hahaha! Ok perasan cantik perlu bagi semua perempuan. *mata ke atas sangat-sangat*

Itu masa muda okey, perangai macam tu adalah perangai budak 20 tahun ke bawah sahaja. Pleaseeeee. Yang dah berumur jangan la buat perangai macam tu, dah tak comel dah. Bila start 21 ke atas. Dah kurang nafsu nak main mesej layan-layan jantans lagi. Padahal sebab dah tukar no baru, no lelaki dah hilang. Looser sangat.

Tu takpe la. Aku memang rasa dah tak remaja sangat. Sebab kawan pun ramai makcik. Anak buah pun tak nak kawan dengan iolls lagi. Semua rasa maksu dia tak fun.. macam ni la budak-budak sekarang. Tak hormat orang tua. *tetiba, hihi*

Punya la panjang mukadimah. Sebenarnya aku nak cite...

Haritu jalan kat Jusco, semata-mata nak makan Tepanyaki. Masa dah duduk, brader dah setel ambik order. Aku cakap dengan Qery nak gi toilet kejap.

S : Ucuk ite nk gi toilet
Q : *jeling*

Holoh nak anjeee pun tak boleh, asik kena jeling je..huhu!

Aku pun jalan la penuh gaya cover habis la. Jalan sorang-sorang memang macam tu. Ko akan ada perasaan orang pandang kau jalan. Padahal takde sapa kesah pun kan. Hahaha! Aku memang ada perasaan tu setiap kali jalan sorang. Mesti jalan nak cover. Bila jalan dengan Qery takde pulak nak jalan cover-cover kan.

Masa jalan tu lalu la kat eskelator ni. Nampak ada sepasang kekasih. Aku rasa budak lagi kot. maybe 19 20 gitu la. Yang lelaki hensem. Sebab lelaki ni mengadap ke arah aku, jadi aku nampak la dia. Tapi tinggi so so je. Kalau aku pakai kasut tinggi mungkin sama tinggi dah.Yang awek dia hot. Rambut perang kerinting yang cantik tu. Pakai baju takde lengan. Memang hot habis la. Sesuai la pakwe hensem makwe cantik.

Tapi aku tak nampak la muka perempuan tu, aku nampak dari belakang je. Dia tak mengadap aku. Tapi yang lelaki tu mengadap aku. Aku bukan nak sangat pandang laki tu. *tolooong la percaya* tapi ko pernah tak, tetiba terpandang. sekilas je la. Tapi ko tau la dia hensem. Gittew.

Lepas tu kan. Lelaki tu toleh 2 3 kali kat aku. Macam nak mintak no telefon aku je. *matiklah perasan gila ni, hahaha*

Masa tu aku rasa aku ada tersenyum sikit kat dia hokey. Gilaaaa lahh... Nasib Qery takde. Lepas tu dia pun senyum kat aku balik. Amboi dik, awek kat sebelah kot. Lepas tu aku dah melepasi eskelator, pasangan tu pun dah sampai atas dah. Masuk toilet dengan perasaan gumbira.

Lepas gi toilet, cepat-cepat gi kat Restoren Tepanyaki balik tengok Qery tengah main fon. Aku kan excited.. Terus cerita kat Qery

S : Kamu!! Kite hot kan!!
Q : Kenapa?
S : Tadi kan, ada sorang mamat ni, awek dia punya hot kat sebelah. Dia pandang kite 2 3 kali. Pandang tak lepas. Siap senyum macam nak goda kita. Kita cantik sangat yeah harini?

Homagad! Hahahaha! Perangai apa ni Sepet??!!?? Telan air liur Qery dengar. Mungkin hampir takde selera. Huhu!

Q : Awek dia hot sangat ke?
S : Iye la hot la. Kamu tak tengok tadi. Rugi.
Q : Laki tu pandang kamu. Kamu pun gatal melayan kan.
S : Tak. Kita pandang je. Ter la. Ter pandang kan takpe. Tak sengaja. Pastu ter senyum sekali.
Q : Lebih la ni.......
S : Hihi! Kite cantik sangat yeah sampai dia pandang 2 3 kali?

Dengan harapan nak Qery puji aku cantik ke apa kan..

Q : Agaknya dia ingat kamu makcik dia kot. Tu yang pandang 2 3 kali nak pastikan.

(___________________)

Benci Qery Benci Qery *sambil tumbuk-tumbuk bahu Qery*

Lepas ni nak telan Felinna Vit C+ Pure Collagen 10 biji sehari. Apa nak jadi, jadilah. Asik orang ingat aku makcikkkkk je... *nangis*


P/s : Still promosi Felinna Inchloss 2 botol RM120 + RM6 Postage. Beli satu RM75. Felinna Vit C + Pure Collagen Terhad. Next stok maybe Jumaat *tak janji*, Sapa nak cepat-cepat sms/wassap aku yeah. 012-2678134. Kalau nak order dan bayar harini je wassap tau, kalau rasa nak bayar esok atau minggu depan, wassap esok atau minggu depan je yeah. ok tak klaka.

Bentuk badan yang gojes memang impian setiap wanita

Sticky Mode 24H : Entry baru ada kat bawah =)

Amboi, panjang sangat tak tajuknya. Hihi! Harus la. Seperti mana yang korang tau. Aku sedang excited menunggu corset Premium Beautiful (PB) dari Rynn. Nak shape badan cantik. Perlu la pakai PB.

Iolls tidak dilahirkan mempunyai badan yang aum aum seperti Christina Aguilera mahupun JLo. Walaupun takde la berasa cemburu mana terhadap mereka berdua. Tapi agak best jugak kalau dapat bentuk badan yang menggiurkan ittew, wahahahaha!

Aku memang mengimpikan bentuk badan yang menggiurkan sebelum berkahwin. Ofkos!! Hello, iolls rasa ianya penting dalam hubungan selain rasa cinta yang hebat bak petir. Amboi..jiwang sangat nih. 

Lelaki ni... yang setia tidak begitu ramai. Kerana aku belum berkahwin. Jadi aku tak boleh nak yakin 100% future husband aku akan begitu setia menyintai *kelip-kelip mata* walaupun bentuk badan i shape dia so so aje. *nangis*

Sebelum perkara yang tidak best berlaku. Marilah kita mengambil inisiatif dengan berusaha memberi apa yang terbaik. Ewah.

Haritu, Qery siap tanya aku lagi.

Q : Nanti lepas kawin mesti kamu gemuk macam perempuan tu. *sambil tunjuk ada sorang perempuan ni*

Kong ajo. Nampak sangat dia takut aku gemok lepas kawin. Eleh macam la dia tu kurusss.. *mata ke atas*

See? Ko hagak-hagak kalau aku gemuk dia nak terima tak? Dasarrrr....huhu! Sentap okey. Tapi aku suka je lelaki macam ni. Sebab dia aku ada perasaan nak cantik. Kalau dapat lelaki yang

'takpe...boleh je, gemuk pun abang sayang, eh tak pe je, tak kisah pun lemak lebih ni, abang memang suka lengan awak sama besar dengan peha abang'

Duhhhhh...kalau aku gemuk dan Qery terima seadanya, aku dah tak nak update blog. Haha! Kalau update pun letak gambar yang 10 tahun lepas punya. Masa tengah gojes *gojes ke ko?*

Sebab tu aku rasa PB amatlah penting bagi :

1. Orang yang nak menikah (kalau boleh pakai 6 bulan sebelum yeah)
2. Orang yang bongkok (aku lettew)
3. Orang yang nak ada shape badan *sapa yang dah kawin masih tak ada shape adalah memang sedih, jadi elok sangat pakai PB*
4. Orang yang nak kurus *semua perempuan nak kurus kot*



Tapi memang aku suggest sangat-sangat, sapa-sapa yang nak kawin, sila pakai PB okey. Korang takkan menyesal punya. 

PB ni macam-macam kebaikkan dia. Korang boleh cek kat entry lama-lama aku. Baca balik.


Ha kalau haku dah review banyak kali pasal PB ni, memang maknanya best sangat lettew, hahaha!

Macam mana nak beli PB ni?

Sila contact Rynn Eshak

 
Yang belah kiri tau Rynn. hehe!

Rynn Eshak, boleh wassap/ mesej
0122900084
atau email kat iamrynn@hotmail.com
FB: Rynn Eshak

Kenapa Rynn Eshak? Sebab dia best!! hihi! Cuba mesej/wassap/call Rynn Eshak untuk soalan lebih lanjut okey. Mana tau still ada promosi ke apa kan. Tanya je apa-apa keraguan di minda. Rynn pasti akan menjawabnya sambil petik jari. *imaginasi sendiri*

Ingat  PB, Ingat Rynn.
dan ingat no telefon sekali. Hew Hew Hew
0122900084
0122900084
0122900084
0122900084
 0122900084
0122900084

Ok sampai 6 kali. Tak ingat tak tau la nak kata apa dah. Hihi!

Once dah dapat aku punya PB, terus update lagi kerana teruja.

Nov 26, 2012

I know he is gay!!

Antara Gay dan Lesbian. Dua-dua adalah geli. Hihuhihu

Ni nak cite sikit lah yeah. Satu hari, aku jalan-jalan kat Jusco Balakong. Macam biasa la kite dating area tempat makcik-makcik je. Asal ada wayang, ada tempat makan. Cukup la kan. Sama jugak ko gi KLCC ke, Mid ke, One Utama ke, kalau dating nak tengok wayang dengan makan je ken.. *bunyi orang frust tak dapat dating situ, huhu*

Okey la Jusco, kalau nak lagi makcik, kita dating kat Tesco. *baru semalam dating kat Tesco* Berkedut muka aku kalau hari-hari dating Tesco/Giant. jadi mari bersyukur bila dapat dating kat Jusco. Huhu!

Masa tengah jalan-jalan , kitorang biasanya tak pegang tangan. Kerana kalau ada awek/pakwe hensem masih la ada peluang nak kenyit mata ke apa kan. Aku perasan ada sepasang lelaki hensem, badan ketul-ketul macam awie okey, muahahaha! Hensem la sebab tinggi, putih, rambut perang. Aum!! Iolls kompom la pandang sipi-sipi, takuit jugak kalau Qery perasan kan. Qery gawangg sangat. Haritu aku cakap kat tukang amik order makanan tu camni..

'Nanti saya nak cili potong yeahhhh'

Brader tu bla je Qery jegil-jegil mata

'Apa yeah yeah yeah?? Tak payah yeah tak boleh? Cakap yeah mengada-ngada dengan kite je! Ingat comel ke?'

Ape ni???? Marah marah pulak. cakap yeahhh pun tak boleh..nak iolls anje dengan dia je. Buwek!!'

Terus diam sebab sentap. hahaha! Makan pun takde selera *tipu sangat takde selera, muahaha*

Berbalik kepada cerita tadi. I is takuit la nak pandang lelaki yang hensem tahap Jacob Edward cite pontianak english tu kan. Jadinya diam je la. Menikmati keindahan yang ada. Tapi aku khuatir. tiba-tiba pasangan itu lalu beberapa kali kat sebelah Qery. Aku rasa ada 5 6 kali.

Yang peliknyaa..dia pandang Qery okey, dia tak pandang aku langsung. Kuciwa...

Belum sempat kali ke 7 dia nak lalu sebelah Qery, aku pun sok sek la kat Qery.

S : Perasan tak dua orang mamat tu asik pandang kamu, pastu lalu banyak kali kat depan kamu.
Q : Mana?
S : Dah pergi sana.
Q : Mana kamu perasan.
S : Hello?? Lelaki tu hensem tau..takkan la boleh tak perasan..
Q: Gatal kan, pandang laki lain, kita kat sebelah pulak tu.
S : Jangan risau, dorang gay.
Q : Mana tau?
S : Dah pat ploh kali lalu sini pandang2 kamu, tak padang kita pulak tu, kompom la. Pakej rambut perang lagi. Gay sangat. *ceaaa pat ploh kali katanya, haha*

Pastu masa beratur nak beli air, kitorang beratur, tak perasan langsung mamat gay tadi betul-betul depan kitorang.

Perasan sebab apa? Sebab lelaki gay tu buat-buat undur ke belakang, terlanggar Qery. Dia toleh-toleh belakang buat buat cakap

'Ops, sorry'

Muka sengih ada makna. Hok oloh...nak main langgar-langgar. Motif?? Geli tau.. Eiii... Gay sangat. Kot iye pun gay. Berkenan la dengan lelaki hot. Ini Qery. Perut buncit kot. APTB.

S : Best ke kena langgar?
Q : Kena sikit je. Kalau kena banyak mungkin la best...

OhEmGy!! Patut la Qery suka pink!!

*pitam*

Shawl je sampai ke sudah.. hihi

Kesian. Muka aku ni boleh pakai shawl je. Huhu!

Semalam aku pakai shawl warna pink. Lupa snap gambar. Qery dia ada perangai yang entah apa-apa. Bila dia nak puji, dia akan puji. Sampai aku sendiri rasa nak muntah. 

Q: Kamu cantik pakai shawl ni. Hari-hari pakai shawl ni pun takpe. Cantik

 Kalau korang nak tau, Qery ni dia suka beberapa shawl yang aku pakai. Dia kata shawl tu kena dengan muka aku la, sesuai dengan warna kulit la. Padahal aku tengok sama je. Sebenarnya Qery memang suka pink. Jadi apa sahaja shawl warna pink yang aku pakai, dia akan suka.

*tariknapasdalamdalamtakdapatterimaokeyqerysukapink*

Disebabkan aku rasa aku pakai apa pun cantik, takde la aku turutkan sangat kemahuan Qery tu. Aku takde la beli semua shawl aku warna pink. Gila mamat tu. Lelaki cannot suka pink okey. Sesuatu sangat.


Korang perasankan aku ada beberapa helai shawl macam ni. Sebab aku beli borong, semua aku pakai. Qery tak suka sangat sebab shawl ni tebal. Nampak macam big head. Tapi aku suka shawl ni. Sebab dia shining. baru la feeling hisdustan. Tetiba.


Lapik meja yang aku pakai ni *serios okey ini lapik meja, haha* pun rasa okey la kalau nak pakai. Aku tak kisah kalau nak pakai shawl jenis licin. Tapi harus pastikan ianya berat. Lapik meja kan berat. Sebab selalunya kalau shawl licin ni mesti ringan. tsk. Maybe sebab aku beli yang sepuluh ringgit kot. Tu sebab la ringan. Ringan asik nak terbang-terbang la pulok. Sekarang Malaysia kan winter. *mata ke atas*


Shawl jarang. Aku memang amat jaraaaang sekali pakai. Ini pun pakai kat rumah je. Sebab aku jenis tak pakai anak tudung. Apakah ertinyaaaaaa pakai tudung tetapi jarang. Huhu! Pakai kat rumah sahaja lah sebab dalam gambar tak berapaaaa nak nampak ken..kekeke!

Siapa tau kat mana ada jual shawl yang cantik, panjang, lebar, murah *kalau boleh*, dan tak mengarut. Aku tak nak la shawl yang ada kerawang bagai tu. Mengarut sangat bunga atas kepala. Ohoi...hahahaha! Corak bunga kat kain shawl tu boleh terima jugak la. Tapi kalau dah setepek bunga hidup di atas kepala ku, terasa diri ini seperti pokok yang segar pulak..huhu!

p/s : Sapa nak kurus KLIK SINI, sapa nak kulit cantik KLIK SINI, sapa nak tengok tracking no KLIK SINI.

Nov 24, 2012

Rak baru, mintak-mintak abah tak kecik hati la ye..kekeke!

Dalam bilik aku takde rak. Kesian. Almari cermin kan mak iolls dah ambik balik. Selamber gila ambik mentang2 dia punyeeee..huhu. Dulu rak cermin tu aku letak semua teddy bear, handbag dan buku. Masa mak ambik rak tu, dia cmpak je semua barang2 aku kat lantai. I is nangis di dalam hati. Haha! Ok tak payah nak poyo sangat. Aku memang nak beli rak baru. tapi tunggu la ada duit berkepuk dalam poket Qery baru kita gi cari almari gojes okey. Kenapa poket Qery pulak? Aku pun tak tau..hihi!

Bila takde rak, nak simpan stok rasa susah sikit la. Takkan la nak letak dalam kotak je. Apa kelasss kan.. *amboi..haha* Jadi nak tak nak pujuk Qery beli rak jugak. Haritu tengok kedai pakcik noh, rak memang ada, tapi yang tak bertutup. Kalau ada pun yang glass punya. Langsung tak privacy.

Jadi, aku pujuk Qery gi singgah mana-mana kedai perabut. Dekat rumah aku banyak gila kedai perabut, tak payah susah-susah pergi Ikea.

Baru jejak kaki kat kedai pakcik ni, terus nampak satu rak. 5 pintu. Semua bertutup. 3 pintu ada lock. Pastu tanya uncle tu.

Aku : Uncle, ini berapa??
Uncle : Ini bagi u Rm199.
Qery : Kecik sikit takde?
Uncle : Ada, 3 pintu punye. RM120. Tapi belum pasang. U mau?
Aku : Saya mau 5 pintu. Diskaun sikit tak boleh uncle *sambil buat duck face*
Uncle : Em..... *fikir kerut-kerut dahi* RM160 bagi u.
Qery : Rm150.
Uncle : Haiyaaa boleh la boleh la kasi masuk itu kereta sekarang.

Wahahahaha!! Qery ni psycho okey.

Senyum senyum iolls dapat rak baru. Kekeke! Terus hantar balik rumah. Dalam hati berharap semoga pakcik Noh tak berkecik hati kerana beli kat kedai pakcik lain. Ekekekeke!

Buat masa sekarang ni, 2 pintu sahaja yang aku guna. Yang lain tunggu produk lain pulak =P


Abaikan barang lain, sila tengok rak sahaja. Okey la kan Rm150. =)


Sekarang stok ready, sapa-sapa nak cepat wassap/sms aku yeah. 0122678134 - Sepet-

Felinna Inchloss (untuk kurus) RM75 -Semenanjung /RM80 -Sabah Sarawak
Felinna Vit C + Pure Collagen (Untuk kulit cantik bersewi-sewi) RM85 - Semenanjung / Rm90 - Sabah Sarawak.

=)

Tiket wayang satu RM5 je?

 Weolls gi tengok wayang kat Taman Shamelin lagi tauuuu...Even aku menggelabah kata diri ini terlalu bizi sampai takde masa nak buat benda lain. Tapi tengok wayang adalah perlu. Sebab bagi aku tengok wayang ni ko boleh duduk dan relax. Masa ni lah nak rehat pun. Nanti balik rumah dah tak boleh rehat. Mesti nak kerja je jadinya. Ini pun lepas pos barang-barang customer. 

Haritu masa tengah buat-buat kerja dalam bilik. Mak aku masuk. Aku kan kalau kat rumah memang terperap je dalam bilik. Kalau boleh buat jeruk, dah lama mak aku jualkan. kekeke! Kebetulan aku tak kunci pintu, mak aku masuk la dengan perasaan pelik tengok bilik anak dara lantai bersepah dengan barang, wakakaka! Aku buat tak tau sambung buat kerja.

Dia tengok free gift untuk korang tu, kejap kang dia tanya.

'Ni apa Na?'
'Ni pulak untuk apa?'

Kalau aku macam tecari-cari barang, maklumlah bersepah kata tadi kan. 

'Cari apa? Cakap la mak boleh cari sekali'

Muahahahahaha!

Kalau tengah gunting, tetiba gunting terjatuh kat bawah kelam kabut mak amikkan balik.

Aku ni jenis kalau jual samting takde la sibuk nak cerita kat mak aku. Mak aku jarang tau aktiviti aku. Yang dia tau aku buat kerja dalam bilik sampai ke subuh.

Tiba-tiba dia nampak losyen Felinna berkotak-kotak. Lalu selamber je dia mengajukan soalan yang berbaur seperti ada niat......dot dot dot

'Na, kalau mak curi satu, ko perasan tak?'

(___________________________)

Itulaaaaaahhh tujuaaaaannnnnn maaaaaak dariii tadiii....muahahahaha!

Takde la..mak aku dah dapat losyen tu minggu lepas. Dia saja nak test sifat pemurah aku tahap mana lettew. Huhu!

  Eh tadi nak cite pasal lain kan. Heeee suka la lari dari topik sebenar. Kat One Shamelin kan tadi. Huhu! 

Ok sambung cerita. Dah alang-alang cite pontianak orang putih tu dah keluar, marilah kita tengok.
Aku naik tingkat 5 macam biasa. masa beli tiket, terkejut sebab tiket harga satu RM5 je.

Terfikir pulak harini hari apa kan. Rabu ke? Sekali supervisor yang comel tu belanja bagi tiket murah. Love sangat okey!! Semoga Aileeza ku sayang dimurahkan rezeki, dinaikkan pangkat, disayangai semua staff, disenangi semua orang. Aminnnnn... =)

TQ Aileeza. 

 Gambar kabur sebab Qery hanto MMS. saiz dia kecik pulak. Tak ngape.

 Qery dah macam pakai bra. Wakakakaka!

Motif snap dari atas, nak tunjuk hidung tak mancung ke apa ni????

Cite pontianak tu, seperti biasa. Aku suka Jacob. Bukan Edward tu. Sebab Jacob tu gelap. Me liokeeeeee sangat. Manisssss gittew. Tapi suka masa dia jadi manusia la. Masa jadi serigala i is seram sampi gigil-gigil.

Lelaki gelap memang menawan sangat!!
Erghhh tension!

Tension la okey, sekarang ni dah la ramai pulak pelakon omputih lelaki tak berapa putih. Tergugat Qery. *mata ke atas* Tapi kalau diberi pilihan antara Qery dengan Jacob. Aku rasa...aku akan buat solat istikharah jugak penyudahnya...

Okbye!

Nov 23, 2012

Jangan meninggi diri, tak bahik tau.. =P

Harini nak sembang-sembang sikit la. Dah lama rasanya tak sembang, asik cerita pasal produk Felinna pun letih jugak korang nak baca kan. Hehe!

Semalam aku keluar dengan Qery gi Jusco. Masa tengah makan tu. Qery kan suka main facebook kat fon sementara puteri kayangan dia ni makan. Aku makan slow. 20 minit. Qery makan 5 minit. Daripada dia buang masa 15 minit tengok aku makan, baiklah dia main game atau pun main facebook je. Lantakkan dia, asalkan aku dapat makan. Ngeh ngeh ngeh.

Kitorang ni ada adore dengan sorang, kita namakan dia F la eh. Selalu tengok and bukak facebook F ni. Selalu jugak la jadikan dia sumber inspirasi, sebab F ni sekarang memang dah berjaya la dalam hidup dia. Orang yang family dia memang kaya, aku tak heran sangat. Yang kitorang bangga, bila seseorang ni dia kaya atas usaha dia sendiri. Tu yang kitorang selalu jadikan F ni sebagai idola.

Setahun? Ada kot setahun, setiap kali dia up status kat facebook, mesti aku dengan Qery macam 'bestnyeeeeeee setiap status dia tu' gittew. Tapi bila masuk setahun, dah semakin berjaya. Statusnya semakin macam bagus. Aku still boleh nak berfikiran positif, tapi dalam fikiran positif tu kompom la akan ada perasaan negatif dulu kan.

Dulu status dia semua macam motivate. So aku dengan Qery baca akan terasa di motivasi kan jugak la. Hihi! Tapi sekarang ni, rasa macam...F ni ada sedikit eksyen. Pepaham la orang dah berjaya eksyen dia macam mana. Eksyen sahaja takpe, pulak tu sindir orang yang still di takuk lama. Sindir orang yang buat macam-macam tapi tak berjaya lagi.

Ok fioneee iolls terasa la kan. Ofkos. Hahaha! Kadang-kadang aku terfikir. Bukan semua manusia Allah bagi kesenagan. Ada yang lahir-lahir dapat family kaya. Ada yang dia usaha kuat baru dia berjaya. Ada yang dia tak usaha pun tapi Allah nak bagi dia rezeki lebih, so berjayalah dia. Ada yang berusaha gila-gila punya, tapi belum sampai rezeki dia. Jadi tidak lah dia berjaya.

Kecualilah kalau kau tak berusaha langsung. Itu kes lain. Yang aku nak cerita ni, orang yang usaha. Ramai aku tengok kat facebook. Nak berniaga. Macam-macam orang tu buat, promosi sana, promosi sini, ajak kawan-kawan masuk page, dah buat semua, cara dah betul. Tapi memang dah tertulis rezeki dia takde kat situ. Adakah itu salah dia??

Kalau sekalipun dah berjaya, bagi aku tak perlu kot mempersoalkan kenapa orang lain tak berjaya. Soal rezeki semua kat tangan Allah. Dia boleh bagi kita rezeki yang banyak. Dia jugak boleh tarik balik rezeki kita sekelip mata. Jadi tak perlu sangat nak riak ke apa. Rezeki ni bukan milik kita. Rezeki dalam dunia ni semua pinjaman dari Allah kan.

Masa tengah makan tu Qery cakap dengan aku..

Q : Jangan jadi macam F ni k. Mungkin la niat dia tulis ni lain tak sama macam apa yang kita anggap. Tapi kalau boleh jangan lancang sangat nak tulis bukan-bukan kat facebook. Kite tak tau hati orang. Berjaya sekalipun, kena hormat orang. Jangan rendahkan martabat orang lain. Paham?
S : Erm...

Tak pasal-pasal kena nasihat. Haha!

Tapi betul la kan? Harini kau berjaya. Mungkin ko akan terus berjayalah. Tapi tak semestinya orang yang tak berjaya tu tak akan berjaya. Mungkin belum sampai turn dia lagi. Mungkin esok lusa minggu depan bulan depan tahun depan turn dia. Gittew. Hehe!

Lepas makan tu tengok wayang cite pontianak vs orang minyak tu. Biasa-biasa je citenya. Boleh la kalau nak buat gelak. Hihi! Nak gelak tahap terbahak tu ada beberapa part je.

Eh kejap. iklan sekejap. Korang yang ada wassap aku dari semalam pukul 6 petang aku tak dapat-dapat tau. sebab wassap adalah problem. Nanti aku cek dengan maxis. Gilo kapo fon aku ni. Kalau aku tak reply wassap korang sampai pukul 10, kepada yang dah bayar pleasee mesej aku no reference, nama dengan alamat terus eh. Sebab aku nak pos lepas solat jumaat.


Skirt yang minggu lepas punya tempahan separuh aku dah pos semalam. Dan separuh lagi plus mingu ni punya few dah siap, aku pos sekali harini. Nanti aku bagi tracking number kat email yeah. =)

Sesiapa nak order skirt, boleh je singgah blog Seqy Couture.
Lagi sapa nak beli losyen lagi, bayar before 3, aku pos harini jugak. After 3 aku pos Sabtu.

Tau tak kat mana rumah urut yang best kat KL ni yang tak payah bukak-bukak baju, ada tak? Pinggang kite tatitttt *duck face*.....aku duduk kat kereta Qery pun asik tergeliat sini sana. Tak selesa la. Dah la tengah flu ni. Minggu ni kite demam tau. Dua hari telan panadol. *mintak simpati lagi, ekekeke*

Kepada yang email pasal iklan tu, sorry. Aku nak reply korang punya email tu, yahoo sedang gila. yang kat gmail tu, tunggu yeah. Aku ada masa sikit aku reply. Dont worry, weekend ni aku pulun reply Ceaaaa pulun konon, bunyi macam beratus orang nak iklan kat ko, padahal sorang dua je. lalalala~~  Apapun, terima kasih kerana memahami. Hehe!

Seperti biasa tracking no cek SINI, aku kan..bersyukur sangat kerana dapat customer yang happening dan baik dan comel dan memahami. Setakat ni semua customer kelakar. Kadang2 buat aku tergelak sorang-sorang. Aku doakan kite semua sihat dan cantik dan yang paling penting gojes. =P

Nov 21, 2012

Musim kuat makan.

Dulu, iolls kuat malam okey. Ceera tau. Kalau ko tanya dia, kompom dia angguk laju-laju. Makan tak pernah sepinggan pulak tu. Nasi ambik tu macam gunung. Aku suka nasi. Tak kisah la lauk sikit takpe. Asalkan nasi banyak. Memang gemuk tahap apa tak tau la. Tapi masa tu tak sedar diri pun. Gemuk pun pedulik apa. Gi sekolah kan pakai baju kurung, mana nak nampak gemuknya kan.

Aku start kurang makan masa masuk teknik. Sebab dalam teknik nak makan nasi kena beratur. Sorang-sorang cedok nasi. Aku cedok ambik pun malu-malu. Lagipun pepaham la makanan asrama tahap dia macam mana kan. Ekekeke. Asalkan makan sudah.

Disebabkan dah terbiasa makan kat asrama tak boleh nak tambah nasi. Bila balik rumah pun sama. Aku tak tambah. Bila dah makan satu round aku terus basuh pinggan. Ahli keluarga seperti tidak percaya. hahaha! Kong ajo. Bila aku bangun semua macam 'eh?? Dah ke Na? Pelik!!' Aku jeling sikit je kat dorang. Mencik!

Nasib aku memang dilahirkan menjadi seorang penyabar. Ecehhh...

Tapi sekarang ni ada musim. Musim nak makan, dengan musim MALAS nak makan. Haha! Makan tu nak je la. tapi malas nak makan tu yg membuatkan aku tak nak makan. Tak paham sudah.

Minggu lepas adalah musim nak makan sesaja. Benda yang aku jarang nak makan, secara tetiba aku nak seperti.

-aiskrim
-kek
-durian? OMG!!??!!
-biskut

Tapi durian tak makan lagi la. Kekeke! Petang semalam motor ais krim mat kool lalu, aku hampir keluar rumah nak tahan motor tu, tapi bila fikir tekak sakit, terus tak jadi. Huhu!

Haritu gi SR, Qery order kek. Dia memang suka makanan yang aku tak suka. Tapi aku balun separuh. Nasib la bang. Sapa suruh order. Hikhik!
 

Kalau kat SR, aku suka order dua benda ni je.
 

Nasi thai, dengan sup tomyam dia. Perghhh...Terbaik!!


Pastu suruh Qery beli asikrim. Hehe! Aku tak suka ais krim ada susu. Sangatla tak feel. Ada coklat pun tak suka. Aku suka yang perisa buah-buah tu je.
 

Tapi dah Qery beli, aku bedal aje.
 

Si gemuk saya sedang gayut dengan perempuan lain. *sambil nangis*

Qery ni kan, dia jenis banyak berurusan dengan orang yang dia tak pernah jumpa pun. Kiranya dalam fon je la. Ada sorang tu makcik. Dia panggil Kak Nana. Haritu dia buat loudspeaker.

Kak Nana : Kak Nana tak pernah jumpa awak, tapi kenal dah bertahun-tahun.
Qery : Kak Nana jangan risau. saya hensem

OMG?? Apakah ini??

Kak Nana : Dah kawin ke?
Qery : Belum Kak Nana, saya ramai sangat awek kat sini. susah nak pilih.

Kak Nana tu orang Kelantan..

Kak Nana : Iyelah tu. Nanti nak kawin jemput lah Kak Nana, teringin jumpa awak.
Qery : Kak Nana pernah tengok Aaron Aziz kan. takde beza pun Kak Nana.

*pitammmmm*

Qery : Ok la Kak Nana, jangan lupa pos baju saya esok. Janji tau.
Kak Nana : Iye Kak Nana janji...

Euw..geli iolss..

S : Lepas ni tak payah buat loudspeaker please...
Q : Kenapa??
S : Tak ada apa....

Pelissssss laaa woiiii.....tanya lagi kenapa..meluat tahu?? huhu!

Nangis Aaron Aziz baca ni.

 p/s : tracking ni cek SINI

Nov 20, 2012

Mula-mula je ikhlas.

Dah lama tak buat assignment. Dulu masa study, assignment aku tak banyak. Lebih banyak presentation dan kuiz. Assignment ada la. Tapi nak compare dengan assignment Qery, memang jauh berbeza. Hihi! Lepas tu assignment Qery pulak kebanyakkannya bahasa melayu. Ceaaa macam la aku pandai BI sangat. Puiiiiii

Tapi macam tak biasa la kan. Tengok assignment bahasa melayu seperti apakah ini?

Haritu Qery suruh aku bangun pagi. Aku tak tau kenapa. Pagi hokey. Siap mula-mula gi sarapan dulu. Pastu layan aku baik je. Rupanya nak mintak tolong buatkan assignment dia.Takpe, iolls memang kapel dengan dia untuk buatkan assignment *lap peluh*


Kertas besar atas tu, dia nak buat buku giant. Kiranya untuk sistem pembelajaran dalam kelas nanti. Dia kan ajar budak-budak. Nak ajar budak mesti kena ada bahan untuk budak lebih berminat masa nak blaja kan. Jadi dia kena buat bahan tu la. Dia yang nak kena buat. Aku yang kena kerah tenaga. What the fish..

Muka memang tak rela langsung sambil pegang selotip besar. Hehe~

Warna warni, katanya budak lebih berminat dengan warna yang terang-terang. Watever. Banyak hokey. Ko bayangkan, buat kerja dari pukul 1 tengah hari sampai pukul 8 malam. Please... 4 jam pertama ikhlas lagi..seterusnyaaa...lu pikir la sendiri.

Qery kang sikit-sikit...

Q : Perempuan buat kerja kemas je kan..
S : Em
Q : Kamu potong mesti lurus je, kalau kita mesti nak senget-senget.
S : Em
Q : Huyooo hebatnya kamu garis, kita tak pernah garis sambil cantum 2 pembaris.
S : Ofkos, kite LK student okey *cea berlagak, lempang tau la*
Q : Sebab tu kita suka kamu buat kerja. kemas.
S : Em
Q : Kamu belajar gunting lurus ni kat mana?
S : Boleh diam tak?

(*&(*^(*&$%^&*

7 jam okey!! 7 jam!! Tak boleh terimeeee!!

p/s : lupa, cek tracking number korang di SINI

Jumpa ceera, jakun dengan voucher free, dan blogger yang comel =)

Tajuk panjang ala-ala frust Dato Siti tak menang masa AIM, kehkehkeh!

Selasa lepas. semua ni cerita lepas lepas je. Jangan risau belum basi lagi cerita ni, cuma dah sejuk sejuk je. Hihi! Kan Ceera datang rumah aku sebab nak ambik Felinna Inchloss dia, tapi dah takde sebab dengan dia punya aku dah jual. Nasib la mu..sapa suruh datang lambat. Tunggu next batch punya jangan banyak bunyi.

Khamis tu ada restock kan, terus pergi rumah dia hantar.

 Hover sangat makcik ni. Tak perlu la sampai gitu kan. Dia nak sapu kat vontot katanya. Nak bagi kecit sikit. Almaklumlah, baru lepas pantang kan.

 Aku tak ingat dah Ceera buat lawak spastik apa. 
Yang pasti cantikkan baju aku. Hehe! Belilah di FemmeFashion2u.

Emak aku dah cop baju ni, aku dapat pakai sekali je. Lepas tu jadi hak milik mak. Amboi..haritu mak bukak-bukak almari aku..sambil cakap..

'eii..baju apa ni? pelik je mak tengok, tapi kalau mak pakai mesti cantik'

Apakah ini???


Posing sikit. Shawl Qery blanje, Sedih dia tengok asik shawl ituuuuu je aku pakai. wakakaka! Shawl pun pemalas nak beli. Tak paham betul.

Sekejap je, bagi Felinna, terus berambus. Sebab nak dating tengok cite apa entah, tak ingat tajuk dia. Cite kartun yang robot-robot tu. 
 

Bergambar di eskelator adalah rutin. 
 

Terus pergi beratur, tapi belek voucher free yang Aileeza bagi haritu. tak reti guna. Wakakaka! Betapa slownya kami. Padahal bagi je la encik yang jaga kaunter tu kan.
 
 Mula-mula aku belek. Lepas tu tak paham bagi Qery pulak.

 Qery bijak, jadi dia paham. hahaha~

Lepas tu, dapat tiket, terus tak paham..sebab tiket dia panjaaaannnnggg... *nangis* huhu!


Kasut jalan baru Qery.
 

Hengko tengok, tak berpinar mata tu. Siap paksa Qery pahamkan. Tapi alhamdulillah berjaya jugak, hahaha! Masa belajar dulu tak pandai sangat, macam ni la jadinya.

Oh, nak cite pasal pemberi voucher free ni.

Haritu kitorang ada tengok wayang kat One Shamelin. Suka pergi sini sebab tak ramai orang. Lepas tu cite dia yang keluar tu best best. Tengah lepak-lepak sementara tunggu nak masuk, Ada sorang staff TGV ni datang kat aku..

Staff perempuan : Erm, u ni blogger ke? Sepet?
Aku : *iolls is pemalu, tolong la percaya, haha* Ha betul. *terus salam dia*
Staff perempuan : I punya kawan minat betul dengan u *yang ni aku tambah2 okey, muahahaha, tolong la lempang aku* Dia nak tangkap gambar dengan u tapi malu..

Lepas tu datang la Aileeza yang cute ittew. Ololooooo.. Comel okey!! Sebijik muka kawan aku masa kat sekolah dulu. 

Terus tangkap gambar. Siap pesan kat Aileeza kita posing senget2 sikit biar nampak kurus. lalala~~

Rupanya Aileeza ni supervisor kat situ. Terus dia masuk kaunter sana bagi kitorang voucher free ni. OMG so sweet. Aku dengan Qery sampai lupa nak tanya nama dia. hahaha! Masa beli air tu tanya la staff situ.

Aku : Awak, nama supervisor awak tu siapa?
Staff : Aileeza.
Aku : Annisa?
Staff : Aileeza.
Aku : Oooo, Aileeza. Mekasih..

Aku kan mempunyai daya ingatan yang lemah bab ingat nama orang. Jadi paksa Qery ingat nama dia.

S : Ingat tau nama dia Aileeza, nanti kita nak update.
Q : Ok, Aileeza.

Tak sampai seminit pun, kat tangga nak naik cinema tu.

S : Eh apa nama dia tadi.
Q : Hajar.

(________________)

Baiklah..


Inilah Aileeza yang cute tu. Curi gambar kat blog dia.

TQ Aileeza sebab bagi voucher free tu. Kitorang dah tengok dah wayang cite kartun.

Peramah sangat okey dia, memang patut jadi supervisor. Hehe!

p/s : hihi, sorry la aku asik cite pasal losyen losyen tracking no tracking no je. tapi tak kira nak tulis jugak. Sikit pun jadilah. Hehe! Losyen Felinna ready stok. Sapa nak sms/wassap je tau. Dan Promotion still berjalan sehingga diberitahu. Dan dan dan.....ada yang tanya aku pasal produk Felinna Vit C + Collagen kan. Tunggu yeah. Itu kita bukak order hari Rabu. Entry Felinna klik SINI

Nov 19, 2012

Tak kisah pun dating kat mana =P

 Minggu lepas kan.... Kemain lama baru nak update. Jap nak ngadu. Korang ingat tak aku cakap nak format laptop. Aku pun hantar la kat kedai nak format kan. Tinggal sana sehari. Datang balik brother tu cakap time dia tengah format sekali laptop aku terpadam dengan sendirinya. Motherboard rosak *nangis dalam hati*

Fione..Qery beriyeeee suruh aku beli baru. Hello?? Tak payah membazir boleh? Kite repair je la. Repair bukan sampai RM500. Dari ko beli baru beribu kan. Beli baru pun nanti rosak jugak. Huhu! Selagi boleh repair, kite repair je. Baru 2 tahun kot laptop ni. Muda dan cantik lagi. Laptop Qery ni cantik sebab Qery memang pandai jaga barang.

Sekarang ni laptop masih tengah repair, esok atau lusa baru dapat kot. Takpe la. Redha..huhu!

Sambung ayat mula-mula tadi. Minggu lepas, eh bukan minggu lepas. 2 minggu lepas. Masa ni belum cuti sekolah lagi. Qery kan bizi. Jadi nak dating masa tu payah sikit. Tapi nak jugak jumpa. Biasalah tu. Pepaham je la eh. Hihi!

Bila dah keluar pun petang. Kita gi makan je la sambil tayang baju baru. =) 

 Baju dari FemmeFashion2u

Kalau masuk kedai ni, aku cuma nak makan sup ekor dia. Perghhh terangkat!!
Pedas! Daging dia lembut! Nak suggest kat korang, tapi aku tak ingat kat mana. hehe! Padahal dah pegi berpuluh kali.


Servis cepat gila. Qery asik nak snap gambar aku je. taulah winduuu...lalala~~

Auw!! Haha~

Bukan aku yang suruh eh. Dia yang nak buat sendiri.


Yang ni tak payah auwww sangat...huhu!

Aku je makan. Qery tak makan. sebab dia diet. Order air je. Pitam aku tengok sikap dia sekarang. Tapi air mesti dua la. hahaha!

Suka snap gambar aku masa makan. Tak selesa tauuu...
 

Eceh...aku tau korang nak muntah. haha! Aku pun sama..

Sup ekor terbaik

 Sayur kerabu campur terbaik jugak.

Ini je la menu aku kalau datang sini. Sup ekor, sayur kerabu campur, nasi, fresh orange. Senak  perut.


Malu Qery nak snap je. Masukkan nasi pun sikit-sikit. *tolong la percaya.huhu!*
Sekali lagi, baju dari FemmeFashion2u.

Perut dah kenyang. Bercinta kat kedai makan pun boleh. Asalkan ko hadap muka aku, aku hadap muka ko. Tapi bila aku makan, Qery main fon. Apa pun tak boleh. Selalu aku protes, sebab kalau makan, mesti tak nak layan aku, main facebook la, main game la. Kalau tak pun, dia baca surat kabar. Nanti balik rumah barulah dia start mesej

'ite windu aaa'
'nape kamu dah tak anje?'

Apakah ini? Rasa nak lempang diri sendiri.

p/s : hihi, sorry la aku asik cite pasal losyen losyen tracking no tracking no je. tapi tak kira nak tulis jugak. Sikit pun jadilah. Hehe! Losyen Felinna ready stok. Sapa nak sms/wassap je tau. Dan Promotion still berjalan sehingga diberitahu. Dan dan dan.....ada yang tanya aku pasal produk Felinna Vit C + Collagen kan. Tunggu yeah. Itu kita bukak order hari Rabu. Entry Felinna klik SINI

Nov 16, 2012

Iye aku tau aku keji... =P

Semata-mata update nak bagitau tracking number adalah perkara yang tidak fun..walaupun begitu. apakan dayaku. Aku tidak mampu nak taip tracking no kat fon. Button dia kecik. hoii patah jari iolls..

Ini harini punya postage, pagi yeah. petang punya malam kang kot aku update. Agaknya laaa kalau laptop siap. Kalau laptop tak siap. Entahlaa tak tau bila nak hapdetnya.. Aku banyak benda nak stori ni, tunggu laptop kena repair dulu tau.. *kelip-kelip mata*

Ok mari cek nama korang kot kot ada di sini.

1. Natrah Zakaria ED060388675MY
2. Hasmazura ED060388503MY
3. Mazlin Mohamed Zakariah ED 060388707MY
4.Illy Farishah ED 060388534MY
5. Noor Faizah Afendi EM060388596MY
6. Nor Azimah ED060388605MY
7. Nurul Ayuni ED060388525MY
8. Amy ED060388548MY
9. Mohd Syahmi ED060388622MY
10. Nurul Nadia Roslan ED060388619MY
11. Azliza Abg Muain ED060388738MY
12. Qurratul Janna ED060388494MY
13. Zainora ED060388715MY
14. Siti Nurzafirah ED060388698MY
15. Asniza Anuar ED060388724MY
16. Roziana ED060388684MY
17. Atiqah ED060388653MY
18. Rabiatul Hazrin ED060388517MY
19. Zura ED060388667MY
20. Nurhafeeza Ahmad ED060388636MY
21. Nur Afidah ED060388640MY
22. Nur Farah Dina Paddy EM330505527MY
23. Noor Khafidah EM330505500MY
24. Fateen Wazir EM273907865MY
25. Nur Hasyimah EM273907794MY
26. Norazami EM273907777MY
27. Shakirah Sulaiman EM330505473MY
28. Dr Siti Rafidah EM330505460MY
30. Farah Izdiani EM273907848MY
31. Aqmalia EM330505575MY
32. Syafika Resali EM330505456MY
33. Nurafiqah Ain EM330505495MY
34. Norliza Osman EM273907834MY
35. Anis EM330505535MY
36. Siti Muslimah EM273907817MY
37. Yantie Sapian EM330505544MY
38. Wan Farhana EM273907785MY
39. Azliza Shauti EM273907851MY
40. Siti Khadijah EM330505589MY
41. Nor Azie Amellia EM330505513MY
42. Nurhidayatul Hanina EM273907803MY
43. Nor Adiba EM330505487MY

Ouh bagus Qery baru lepas pos, okey sempat tepek tracking no untuk petang punya. sekali harung senang.

Petang
1. Norhayati Mohd Isa ED060387349MY
2. Nurul Hidayah ED0603387366MY
3. Idayu ED060387468MY
4. Alia ED060387370MY
5. Irma Syafida ED0603388579MY
6. Wan Norliana ED060387410MY
7. Akmal Wani ED060388565MY
8. Anisrosdela ED06038754MY
9. Siti Khadijah Abd Rahman ED060388485MY
10. Azziah Nawani ED060387423MY
11.Nurul Akmal ED060387445MY
12. Nurul Hidayu ED060387397MY
13. ED060387437MY
14. Noradila ED060387383MY
15. Nur Azeanty ED060387352MY
16. Siti Azlindawati ED060387406MY
17. Azwin EM330505561MY
18. Fatin Aqilah EM330505558MY
19. Siti Balksih ED060388429MY
20. Haszalikha ED060388582MY
21. Siti Syazwani ED060388477MY
22. Nazartul Akmal ED060388392MY
23. Nadia ED060388551MY
24. Rohaya.M ED060388432MY
25. Siti Nuriah ED060388415MY
26. Nor Syamsiah ED060388450MY
27. Nurul Ain ED060388401MY
28. Norasnita Ahmad ED060388463MY
29. Afifah Mohd Sahal EM212580489MY
30. Nor Hayaty ED060388446MY

Okeyhhhh...

Harap sampai kat tangan korang secepat mungkin ye.

TQ, sapa-sapa nak order lagi macam biasa.

Mesej/wassap 0122678134 -Sepet-

Sebotol Felinna RM75/RM80 (sabah,sarawak)
FREE POSTAGE
Beli dua akan dapat free gift =)

Cepat sementara stok masih ada.

Selamat membakar lelemak yang ada. hihiiii...

Byeee!!

Refer link ni untuk baca detail Felinna Inchloss

Nov 14, 2012

tracking no je boleh?

Kalau tak boleh pun boleh boleh kan jugak. Hehe! Kena update cepat-cepat sebab Qery bagi pinjam 5 minit je laptop. Kedekuit. kekeke!

Ini pos harini punya (Rabu 14.11.2012)

Sharifah Suhaila  EM212580461MY
Khalila Mohd Khalid EM212580563MY
Suriati Rashid EM273907919MY
Norhasniza EM212580603MY
Nor Hanim Baharin EM212583321MY
Eima Syah EM273907922MY
Raja Norrajuatul EM212580625 (sorry nama tak clear, hew hew)
Zawani EM330505632MY
Tini Hiryani EM212580546MY
Anum EM330505601MY
Amirah EM273907882MY
Noor Rasyidah EM212580529MY
Sharifah Aliaa EM212580501MY
Siti Hajar EM212580585MY
Nor Hazwani EM212583366MY
Rafidah Hj Long EM330505840MY
Azzyati EM330505867MY

Ok tu je setakat ini. Yang bank in start petang semalam sehingga la Khamis esok malam. Semua barang aku akan pos hari Jumaat  yeah. Terima Kasih semua. =)

Laptop kena format, sebabnya. Aku nak tekan huruf A N . , / F C semua tak boleh.. hanginnn je rasanya. Dah la yahoo tak boleh reply. asbestos. Qery pulak aku tengah tulis-tulis ni sikit sikit dia.. 4 minit lagi....3 minit lagi..2 minit lagi..sambil senyum angkat2 kening. Ingat aku suka?

Huwaaaa...padahal 'laptop aku yang rosak tu' adalah Qery punya. wakakakakaka! Qery ada 2 laptop okey. Jadi jangan tamak, bagi aku satu. Serupa sugar daddy dah dia tu. Itu pun kalau aku ugut nak clash kan..aku akan cakap

'yela yela amik la laptop ni balikkkk'

muahahah! itu je la modal iolss..takde apa pun..tak mampu nak beli laptop sendiri. Kasihanilah saya.. lalalala~~