Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Nov 1, 2012

Interview - Utusan

Minggu lepas before raya haji. Tengah buat-buat bizi depan laptop, sekali dapat mesej dari sorang kakak ni kat facebook. Kataya nak interview untuk paper utusan. Aku mula-mula agak blur sikit la. Sebab aku kan jarang baca surat khabar. Atau lebih tepat memang tak baca pun. kakaka!

Aku ingatkan macam yang aku pernah masuk remaja, dengan intrend tu. Dorang just ambik gambar kat blog, buat cerita sikit lepas tu siap. Sekali bukan da. Kena pergi interview. Kakak tu kata kalau borak-borak lagi best. Jadi malam tu kita test la baju apa yang nak pakai.

Tengok dalam almari, memang banyak baju yang tak sempat pakai lagi. Last-last pilih baju dari Pretty Chase yang gojes ni.


Abaikan kasut tu, aku berangan lebih. MMS kat Qery, sebab Qery nak tau jugak aku pakai baju apa nanti.

Cantikkan warna baju ni, macam warna pastel. Banyak lagi. Korang gi singgah Pretty Chase eh.

Perasaan pada mulanya adalah tak ada perasaan. Haha! Aku ni memang gitu la. Lebih kepada tak berperasaan. Tapi lepas kena interview baru ada perasaan. Perasaan happy semua. Bukan sebab dapat masuk ruangan utusan tu. sebab akak yang interview aku tu comel sangat.

Namanya Kak Lin. Peramah. Comel. Manis. Kiut. Korang boleh tengok Kak Lin tu dia ada blog. KLIK SINI.

Balik tu sembang dengan Qery

S : Comel kan Kak Lin
Q : Haah, mata dia sama macam kamu
S : Tapi dia tak nampak macam 27 kan. Kalau dia cakap umur dia 21 pun masih boleh dipercayai
Q : Haah. Kak Lin nampak muda.
S : Oi, kamu takyah la panggil dia Kak Lin, kamu lagi tua dari dia eh..eiiii
Q : Biar ahhh..

Heeee...Qery tu suka je nak feeling muda. Entah pape. 

Walau apa pun terjadi. Korang kena beli Utusan hari Sabtu okeyhh!!!
Tak pernah beli pun, korang kena beli jugak. haha!
Apakah paksaan ini?

Aku siap pesan dengan Qery, belikan 2 paper Utusan, satu nak leminate. Satu lagi nak bawak tidur. 
Over sangat.

Padahal tadi kata takde perasaan kan. Sekali lepas interview terus berangan-angan nak beli pen jenis apa, takut tengah jalan orang mintak otograf. *pitam* hahaha!

Ok la, aku kalau nak up diri sendiri sampai bila-bila pun tak habis.
Korang beli tau Utusan. Sampai hati kalau tak beli. =P

Sapa beli iolls sayang lebih *cea masih lagi nak paksa2 orang beli, macam la orang kisah kau nak sayang ke tak ken..* sobsss

Beli la beli la. Hiks!!

Bye!

15 comments:

cikji said...

aku xpenah2 beli utusan,tapi sebab ko ada dlm tu nt aku nk beli lah.hewhew

amboi,pasni pemes lettew.nk otograppp :p

Rina Ellisa said...

okeh, kena dapat kan jugak ni.. hihi :P

Filla ~ Kasihs said...

amboiiiii retis sangat nieeeee... hahaha

ceritera-chinta said...

sini utusan versi borneo agak2 kalau tak beli tak per kan kan kan hahahahah

Jiji-Fify said...

Cayalahhhhhh!!!! Ko ade seru-seru nama aku sekali tak masa interbiu tu? Kah kah kah. btw, COngrats sepet!

shafa said...

Bestnyer dpt masuk paper....nih 1st time comment blog sepet b4 this silent reader jr.... Well u had gone 1 step forward...moga trs berjaya....

::cik asha:: said...

dh lama tak beli paper Utusan..
confirm paper Utusan jadik pisang goreng sabtu ni..hehehe..

nak signnnn..=)

anna hashim said...

sepet.....nanti nak mintak hotograph kamu boleh...hotograph kat paper UTUSAN yg iolls beli..hurmmm..nak minta CLAIM duit paper UTUSAN sekali eh? eh? eh? eh? hahahahahahaaa

shafa said...

Bestnyer dpt masuk paper....nih 1st time comment blog sepet b4 this silent reader jr.... Well u had gone 1 step forward...moga trs berjaya....

Shahada Fauzi said...

wahhhhhhhhhhhhh..nak sign..:P

sharifah rosidah said...

Tahniah...30 tahun dulu suami aunty kerja diUtusan Melayu tau. Bila cerita awak tu keluar?

sepet a.k.a zack_u said...

cikji : haha! Dah beli sila tag kat facebook yeah *amboi over sangat siap paksa tag, haha*

Rina Ellisa : Dapatkannn tauuu..beli 3. *kenyit mata, haha*

Filla ~ Kasihs : hahaha! Jangan tak tau yeee *sambil libas shawl*

ceritera-chinta : Borneo apakah? Huhu!

Jiji-Fify : Aku hamapir seru nama kau. tapi macam tersekat-sekat je nak tak nak keluar. haha!

shafa : TQ shafa sebab sudi jadi silenr reader. Jangan lupa beli Utusan..hahaha!

sepet a.k.a zack_u said...

::cik asha:: Jangan makan pulak utusan tu tau..baca je..hihi!

anna hashim : Haha! Smpi macam tu sekali. hamik..huhu!

Shahada Fauzi : Beratur ye rendah depan..kekeke!

sharifah rosidah : Sabtu ni aunty, wah uncle dulu keje utusan..hebat..hehe

Mimie Najib said...

salam..hye sepet..kalau sudi singgah la sini kejap eh..sja story psal awk.. :)

http://hanyadihatiku.blogspot.com/2012/11/blog-sepet-dalam-paper-harini.html

d.i.r.a said...

wink2,,dah tgok sepet dgn minnie dkt utusan... huhu