Followers

nuffnang

Nov 20, 2012

Mula-mula je ikhlas.

Dah lama tak buat assignment. Dulu masa study, assignment aku tak banyak. Lebih banyak presentation dan kuiz. Assignment ada la. Tapi nak compare dengan assignment Qery, memang jauh berbeza. Hihi! Lepas tu assignment Qery pulak kebanyakkannya bahasa melayu. Ceaaa macam la aku pandai BI sangat. Puiiiiii

Tapi macam tak biasa la kan. Tengok assignment bahasa melayu seperti apakah ini?

Haritu Qery suruh aku bangun pagi. Aku tak tau kenapa. Pagi hokey. Siap mula-mula gi sarapan dulu. Pastu layan aku baik je. Rupanya nak mintak tolong buatkan assignment dia.Takpe, iolls memang kapel dengan dia untuk buatkan assignment *lap peluh*


Kertas besar atas tu, dia nak buat buku giant. Kiranya untuk sistem pembelajaran dalam kelas nanti. Dia kan ajar budak-budak. Nak ajar budak mesti kena ada bahan untuk budak lebih berminat masa nak blaja kan. Jadi dia kena buat bahan tu la. Dia yang nak kena buat. Aku yang kena kerah tenaga. What the fish..

Muka memang tak rela langsung sambil pegang selotip besar. Hehe~

Warna warni, katanya budak lebih berminat dengan warna yang terang-terang. Watever. Banyak hokey. Ko bayangkan, buat kerja dari pukul 1 tengah hari sampai pukul 8 malam. Please... 4 jam pertama ikhlas lagi..seterusnyaaa...lu pikir la sendiri.

Qery kang sikit-sikit...

Q : Perempuan buat kerja kemas je kan..
S : Em
Q : Kamu potong mesti lurus je, kalau kita mesti nak senget-senget.
S : Em
Q : Huyooo hebatnya kamu garis, kita tak pernah garis sambil cantum 2 pembaris.
S : Ofkos, kite LK student okey *cea berlagak, lempang tau la*
Q : Sebab tu kita suka kamu buat kerja. kemas.
S : Em
Q : Kamu belajar gunting lurus ni kat mana?
S : Boleh diam tak?

(*&(*^(*&$%^&*

7 jam okey!! 7 jam!! Tak boleh terimeeee!!

p/s : lupa, cek tracking number korang di SINI

12 comments:

Fendy said...

begitu gigih sekali...

Noura Qifays said...

comelll....suke tolong menolongg ssme :)

mi$$ Wh@teveR said...

Hakikat seorang guru. Sepet. Terima je la bakal suami kamu seorang guru. Blm ckgu pra lg tu. Kena ada satu bilik khas untuk semua bahan ABM tu. Nasib husband kite sewa rumah yg ada 4 bilik, kite dah chop 1 bilik untuk letak bahan-bahan ngajar nanti. Hihi. Doakan kite dapat posting Labuan, dekat ngn husband kite. Tq

cikji said...

haha banyakkan bersabar yer sepet.
tamo marah2,nt cepat kertu hikhik

sharifah rosidah said...

7 jam ...mak ai ni kes mendera ni......sila lah redha sebab bakal berkahwin dengan seorang guru.....

Shahada Fauzi said...

ekeke..banyak pulak 'pujian' qery kat kamu kan..saje nak amik hati la tu..huehuehue..

sila bertabah..nanti dah kawen 24jam kamu kena kerah..:P

anna hashim said...

sepet..kamu mmg dilahirkan n ditakdirkan utk membuat assignment qery..hahahahaaaa

Izzati Asyraf said...

qery sedang membuli..report!

Miss Lexus said...

ahaha. klakaq la korang neh...puji2 tu nak amik aty lettew...kihkih :P

Anne mahli said...

syabas atas kerajinan & ketekunan anda selama 7 jam! kekeke.. Qery kena belanja u lebih ni,hehehehe

NenetPenne (NP) said...

bab yang suruh Q diam tu kelakar... dahlah suruh orang buatkan, dia lagi byk tanya...

misz beauty said...

lelaki kalau nak suh kita buat keje memang dia buat baik gitu *facepalm* hahahahaa