Followers

nuffnang

Nov 21, 2012

Felinna : Vitamin C Plus Pure Collagen

Sebelum cerita panjang lebar. Aku mintak maaf dulu. Ekekeke! Ini nak cerita kat sapa-sapa yang nak kulit cantik, nak kurangkan garis halus, pigmentasi, memudarkan parut, dan yang ada masalah jerawat. =) Sapa kulit dah cantik, nak baca pun takpe.

Haritu kita dah cerita pasal Felinna Inchloss kan. Sekarang nak cerita pasal Felinna Vitamin C Plus Pure Collagen pulak.

Apakah punya panjang tajuknya. Kuikui! Biasalah tu. Nama produk kalau panjang nampak lebih terkesan. haha! Contohkan...kalau orang tanya kau..

'Cantik kulit apa rahsia'

'Felinna Vitamin C Plus Pure Collagen'

 

Bergaya habis kan. hehehe! Mari kita selidik apa yang ada kat dalam Vitamin C Plus Pure Collagen ni. Apa yang bagusnya..

1. Vitamin C atau nama lainnya Ascorbic Acid (letak nama saintifik agar nampak bijak sikit, wakakaka). Ofkos lah kan. Dah nama dia pun vitamin C. Apa yang bagusnya vitamin C ni semua orang tau. Kepada yang tak tau takpe. Vitamin ada banyak jenis, jangan pening kepala. Ingat C, ingatlah Cantik. You get it?? C=Cantik. Well perempuan memang suka kulit cantik. Sapa suka cantik sila ambil Vitamin C. Beratus produk Vitamin C dalam dunia ni Sepet oi. Yang mana yang terbaik? Yang terbaik banyak. Lebih banyak gram nya, lebih baik lah dia. Dulu spital iolls kerja ada vitamin C 500mg je. Sedih...haha! Punyalah patient kena makan sampai 3 4 kali sehari. Apa nak buat, makan je apa ada. Aku tau korang tak suka sains masa kat sekolah. *aku yang tak suka sebenarnya..haha* Jadi kita ringkaskan, asalkan korang paham. Kebaikkan Vitamin C ni , memperbaiki, merawat dan membantu sel-sel, menghapuskan kulit kusam dan jerawat. 

2. Kolagen Marin ataupun kolagen asli. Collagen ni kan dia macam agen antipenuaan tau. Tapi takde la ko muda sepanjang masa. Kiranya dia melambatkan proses penuaan tu. Sebab dia memelihara tulang dan sendi, kuku, rambut, supaya kulit korang lembut dan halus. Punyalah banyak collagen dalam market sekarang ni kan. 

3. Glutathione , hoiii nama pelik ni terus tak paham..apa ni apa ni?? haha! Jangan risau. Susah tak payah hapal. Meh aku cite je senang. Gluthathione *ko bayangkan dia orang je okey*, dia ni adalah dalam keluarga amino acid. Dia ni adalah sejenis antioksida yang bertugas mengumpul semua toksik dalam badan engkorang, dan buang toksik tu melalui perkumuhan. You get it?? Sebab itu dia akan mengurangkan kedut-kedut kat muka sekali. mencegah melanin gelap dan pigmentasi.

4.  Ekstrak sitrus , yang ni pun antioksida jugak okey. Ko pepaham je la fungsi dia, dia jugak berfungsi mengurangkan risiko kanser kulit, radikal bebas dan sinaran UV, memudarkan parut, bersifat antibiotik. Gittew.
Sesiapa yang dah ambik Vitamin C dan Pure Collagen secara berasingan. Sekarang jangan risau. Semua dalam satu produk.

Kalau nak kulit cantik berseri, tak mampu nak beli produk Adira, ekekeke, boleh la cuba produk Felinna Vitamin C Plus Pure Collagen ini. 

Harga
RM85 Semenanjung
RM90 Sabah/Sarawak
FREE POSTAGE
1 Kotak 30 kapsul
Kalau mampu, makan 2 biji sehari.
Kalau nak cukup sebulan, 1 biji sehari.
Makan ikut kemampuan ya semua.
Reg no :ULUKM/1542/12
 Halal ref No : 150127-PR
Beli 2 kotak dapat free gift dari sepet the gojes. *mata ke atas*


Cara makan. Masuk mulut, telan dengan air. Haha!
Ok tak kelakar.
Ekceli tak kisah korang nak makan bila. Tapi iolls tengok ramai yang up entry Vitamin C Plus Pure Collagen makan di kala malam. Ada bagusnya makan di kala malam. Kerana badan tidak bekerja waktu malam. jadi proses tu lebih cepat berjalan. Itu sahaja. Tapi dah kalau engkau lupa nak makan malamnya. Esok pagi kalau ingat terus makan pun takpe. Tidak menjadi masalah ye. Tapi kalau dah sampai petang terlupa makan. Tunggu je la malam nanti. Makan la 2 biji. Hokey??

Kalau nak order, boleh berbuat demikian.
How to order?

1. msg/wassap (nama,alamat,berapa kotak vit c) ke 012-2678 134
2. email (nama, alamat, no telefon, berapa kotak vit c) ke sepetsshop@gmail.com (tapi email aku reply lambat sikit tau)

Terima Kasih kerana berjaya baca sampai habis. =P

18 comments:

nurul said...

kalo pregnant bleh mkn ka??

anna hashim said...

syabas kepada diri aku sendiri sebab aku berjaya baca entry ni sampai habis..well..iolls kan perempuan mcm kamu jugak..haruslah bersinar mata nampak nama produk kecantikan..ahahahaaa

sepet a.k.a zack_u said...

nurul. boleh. selamat untuk ibu mngandung dan ibu mnyusu..

Sizzling Suzai said...

dh lame cari...kompem sy nk..i will msg u dear =)

sharifah rosidah said...

Pergh....kemain rajin beno berniaga tau.

Aunty dah pakai cream tu....aunty kan pentamak so pakai banyak2 kat satu badan....kat tuuut je tak pakai......kemain pijor satu badan...tapi aunty suka sebab rasa macam pakai koyok chilli je....ni kalau tak kurus tak tau lah nak kata apa.

NenetPenne (NP) said...

amboiii kak sha kemain dia yer... he he he

sepet, nanti akak nak order lah...tunggu gaji

eh tapi kalau tak serasi cemana? boleh pulangkan semula tak? sorry tersongeh sikit..:)

sharifah rosidah said...

NP

Try lah....mana tahu boleh kurus...tak try tak tahu kan....tapi kalau tak tahan panas jangan gosok banyak2 tau....pijor badan nanti.

Kalau kita tak kurus....kita pakat2 gomol si comel ni ya Net.

Anne mahli said...

banyaknya stok..syok ok! hehehe.. sepet,kalau dah ada budget lebih nanti baru i confirmkan iklan kat blog ni ehhh..sekarang baru nak merangkak2 la..hehehe..

Anne mahli said...

banyaknya stok..syok ok!!! hehehe..
sepet,kalau dh ada budget lebih nanti baru la i confirmkan iklan kat blog u ni k..sekarang baru nak merangkak sikit2...hehehe :)

S.u.h.a.n.a =) said...

betul ke yg pregnant boleh mkn?klau cam tu baru jumpa collagen yg preggy bleh mkn...

yumishe said...

ni boleh kurangkan senggugut jgk ke mcm produk adira pakai tu?

are-na said...

sy berminat tp ada kesan sampingan terhadap rahim x

Wani Tralala said...

umur berapa boleh start makan? :)

Nzreen Siti said...

salam nak nak jadi member mcm mana

Nzreen Siti said...

salam nak nak jadi member mcm mana

nor said...

tumpang berniaga...sape2 nak beli injection vitamin
call 0194803904
glutax 3g sekotak rm 150
biocell forte sekotak rm 100
dan lain2 lagi

Suspek Utama said...

aku pn dh start mkn jugak Vitamin C fellina ni..baru sebulan..hasil x berapa nk nmpk sgt lg..tunggu la sikit masa ;g..InsyaALLAH ok kot..AMIN..hehe :)

Si Tracey said...

Ermm..sepet nak tnye ni...u cadangkan mana better i mean in your opinion la...felinna or BE?