Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Dec 5, 2012

Potong rambut lalalala~~

Misi aku dengan Qery semalam adalah potong rambut aku biar pendek gila. Ok takde la pendek gila, tapi paling pendek la sepanjang iolls hidup. Lepas pos tu dah pukul 5 gitu. Makan dulu bagi perut kenyang. Sebab aku nak potong, nak cuci dan rebonding sekali. Biar lurus terurus sikit.Keluarga saja tau betapa tak terurusnya aku sejak beberapa bulan ini. Hahahaha!

Qery dia ada tempat feveret untuk potong rambut. Mico. Mico ni kat area rumah dia. Deretan rumah kedai gitu la. Tapi yang bestnya, Mico ni ada dua cawangan, kedai depan depan-depan je. Satu cawangan perempuan lelaki boleh masuk. satu lagi cawangan PEREMPUAN SAHAJA DIBENARKAN MASUK. Kiranya kalau kau pakai tudung, boleh la pergi yang belah perempuan sahaja tu. Aku kompom la masuk yang perempuan sahaja. Qery pun tak boleh masuk, wakakaka. Aman dunia aku sekejap.

Sampai Mico tu dalam pukul 6 lebih. Aku sampai sana terus Amoi tu layan baik punya.

Aku : I nak potong rambut pendek, nak rebonding sekali. Sempat tak?
Amoi : Sempat, pukul 9 setel la.
Aku : Tapi i tak nak rebonding yang nampak leper sangat tu. I tak suka. I nak yang relaxing sikit. Lurus sangat tak cantik

Amboi..hahaha! Banyak cengkadak kau...

Amoi : Tapi u pakai tudung keluar, nanti rambut u dalam tudung ke sana ke sini, rebonding boleh rosak.

Ke sana ke sini...baiklah..

Aku : Takpe, i tak kerja. Duduk rumah jaga rambut, jangan risau. hahaha!
Amoi : Oh macam tu kite basuh rambut terus la.

Qery tak bagi aku potong pendek sangat. Sebelum dia bla, dia dah warning amoi tu jangan potong rambut aku pendek sangat. Qery ni pelanggan tetap sana, jadi amoi tu dah kenal dia lama la.

Masa tengah keringkan rambut, aku dengan amoi tu pun buat ketupat.


Amoi : Itu boifren u? Dia selalu datang kedai depan *mico satu lagi*, dia sangat memilih tau. Dia pilih pilih orang nak gunting rambut dia.
Aku : Haah, dia memang macam tu, kadang2 i pun malas layan dia, haha!
Amoi : Iye la. Dia hanya suka 2 orang saja gunting rambut dia. Orang lain dia tak nak. 

OMG, perangai Qery. Haha

Amoi : Boifren u handsome kan
Aku : Takde la. Gemuk la dia.
Amoi : Iye la. Dulu kurus. Sekarang gemuk sikit. Tapi kalau orang melayu, dia tu handsome la.

(__________________________________)
 
Pukul 8.30, aku pun mesej la Qery, suruh datang pukul 9. Tapi Qery tak reply. Tau tau dah tercongok depan kedai. Pastu amoi tu bagi masuk, sebab takde customer lain dah. Tinggal aku je.


Masuk-masuk terus snap gambar banyak-banyak. Cina tu suruh Qery duduk sebab dia asik diriii je. Rimas haku

Amoi : U duduk la.
Qery : Tak nak. I memang suka berdiri
Amoi : Oh bagus la sebab u sudah gemuk ma, diri lama sikit

Muahahahaha!! Lawak gila amoi tu. 

Pastu amoi tu bisik kat aku.

Amoi : I sebenarnya nak potong rambut u pendek sikit, tapi boifren u dan jeling-jeling i tak bagi i potong lagi.

S : Boleh tak kite potong pendek sikitttt je lagi?
Q : Hmmm, kan dah pendek ni.
S : Sikit je lagi, pleaseeeeeee *duck face*
Q : Hurm..boleh...amoi u potong sikit je lagi.
 

Oh memang best amoi tu potong. Cantik dan mengikut kemahuan ko. Dulu aku pergi satu salun ni, bila nak potong macam tu tak bagi, potong macam ni tak bagi. geram. Dia kata muka aku tak sesuai potong macam ni, tak cantik potong macam tu. Hello? Muka aku kan, sukati aku la kan. Jadi bila amoi ni potong ikut kehendak, memang puas hati.

p/s : LAST DAY!!! PROMOTION FELINNA INCHLOSS!! BELI 2 BOTOL RM126 (BERSAMA POSTAGE, NO FREE GIFT OKIES). BELI SATU RM75 (FREE POSTAGE). VIT C FELINNA HARGANYA RM85/90(SS). SMS/WASSAP 0122678134 -SEPET-

dalam mesej@wassap, terus order macam ni yeah. Untuk kesenangan kite bersama. hehe
Nama penuh :
Alamat :
Produk : Vit C / Inchloss
Kuantiti : 
Bank : CIMB/Maybank
boleh?? please....hehe!
Kalau mesej yang macam..
'sepet, kite nak tanya la, lotion ni boleh tak sapu kat pipi'
'sepet, betul ke boleh kurus sapu lotion ni'
'sepet, vitamin c yang u makan tu bila agaknya kesan dia?'
soalan-soalan akan di jawab nanti tau. hehe! Sebab susah la nak taip ayat-ayat berjela dalam fon. touch skrin adalah tak fun. Kalau korang nak tau info tolong baca kat sini
TQ =)

8 comments:

Fareeza Nazim said...

Kat mane salon nie?

udez said...

haha..bf i pun sama masa i potong rambut haritu..dia xbagi i potong lagi pendek dari rambut dia..tp I nak jugak..masa tu rambut dia pnjg lepas bahu sikit.last2 dia potong lagi pendek dari tu ala2 awal ashaari.huhu

mrs kayrul said...

last potong eambut kat kedai masa sekolah rendah..skrg potong kat rumah jer...

(-.-) said...

comelnye sepett, tapi still free hair depan qery ke?

Chikova_Airashii said...

cutee.. ehh qery stil bley tgk rmbut u ekh..

sharifah rosidah said...

Alah sayang nya rambut..dulu masa belum bertudung aunty pernah lah nampak rambut awak...panjang dan cantik.

meera said...

Aik... Qery blh plk tgk rambut? Hehhee.. Msti brtmbah cute dgn rmbut pndek.

Hayati Buya said...

Ngaahaha.. tutup leher ngan beg . niceee . tergelak aku syok2 bace tgk 2nd pict.