Followers

nuffnang

Dec 26, 2012

Baju Kurung Modern =)

Haritu aku jalan Ampang Park, saja la jalan-jalan nak beli baju kurung. Ingat nak beli baju kurung yang biasa je, tapi apakah semua baju kurung yang biasa je pun Rm250 ++

Baju kurung kalau mahal sangat, terus aku rasa tak cantik. Hahaha! Baju kurung tu biasa kot. Tapi kalau orang kaya dia tak beli la yang baju RM250, bukan sebab tak cantik, sebab murah sangat. Muahahaha! Kong ajo...

2 3 kali aku lalu kat satu kedai ni, baju ni memang superb! Cantik gila, baju kurung peplum. Tengok dari jauh je la. Sebab tak berani nak masuk. Dah kata kalau baju kurung biasa pun RM250+ kan, bagaimana pula baju yang lebih cantik ittew?

Terus bisik kat Qery..

S: Apa kata kite laluuuuu je kat kedai tu, kita takyah masuk la. Nak tengok dari luar je.
Q : Kenapa tak nak masuk. Masuk je la.
S : Ala kite tak nak la, nanti mahal sangat tak mampu beli acane?
Q : Takpe kalau tak nak beli pun. Survey je harga.

Korang tau kan, aku kalau masuk kedai, mesti kena beli jugak, kalau tak nak beli aku tak masuk. Jadi aku memang tak nak masuk la. Lalu je sebelah kedai tu. Sekali tengok kat patung-patung tu, dorang ada sangkut harga sekali.

Baju kurung peplum semua Rm150 je. Apaaa ni???
Ada satu tu baju putih kain lace sebijik untuk nikah. Rm150 jugak. Hampir aku nak beli. Hahaha!
Pastu aku pun nampak la baju kurung merah ni. Cantik. Tapi merah ni Rm180. Kite try yang peplum je. Wakakaka! Try punya try, saiz XS dia pun aku pakai gelebeh. Sentap..

Tak cantik okey kalau pakai peplum lepas tu tak de cutting. Baik haku pakai baju kurung. Lepas tu tanya adik tu, baju merah kat patung saiz apa, adik tu cakap saiz XS. Bagus!!

Aku pun try, still longgar jugak. Huh!!! Apahal semua longgar. Grrrrr

Takpe la longgar pun beli jugak. Sebab dia nampak seperti baju kurung, cuma dia ada lace sikit-sikit. Terus beli.


Cantik ke tidok?????

16 comments:

LyaEyz said...

lawa la sepet.. beli kt kedai mana? nak jugak

Mimie Najib said...

sangat cantik.. :)

K.a.m.i. said...

cantik je. ^_^

nalsweet said...

baju merisik..ke tunang sekaligus dik?hehe..tahniah tau!

Ayu azmir said...

cantik sangat

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. cantiknya dan mahal. hehe

bella hamzah said...

cantikla sepet :) dekat ampang park belah mana ye?dekat2 dgn kedai ape nk terjah hehe dulu kt keje kt ampang park butik songket

ira_bluebee said...

hihihi baju merisik yea dik!...cantik2...kamu pakai ape pun sume cantik tau ;)

sharifah rosidah said...

Baju sangat cantiiiik...kalau besar minta tolong mak kecik kan sikit, baju peplum memang kena fit ke badan baru lah comel awak pakai.

Beli baju kurung apakah tanda nya mama Qery nak masuk merisik?ok kita tunguuuuuu.

cikji said...

yeayyyy baju kurung merisik yg pic ceera upload kan?

siyesly cantik! simple,lace tuh membangkitkan kecantikkan,chewaahhh

Berita Dari Keyboard said...

cantik lah sis sepet .. hehe warna merah sesuai dgn kulit .. npe tak beli kat sye je .. rm140 free postage .. ukuran bdan n warna depends pde cust :) tapi sis dah beli . .sokay .. cun2! :D

Juliana layann kan aje... said...

cantik..sukewww!

Juliana layann kan aje... said...

cantik..sukewww!

nalsweet said...

baju nila yg ceera upload kat IG awak pegang cincin tukan dik?hehehe..alhamdulillah ;)

pinky_liscious said...

cantik sangat.

pinky_liscious said...

cantik sangat.