Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Dec 19, 2012

I Miss Them!!

 Rindu dengan kekecohan kakak-kakak yang assist doktor ni. 

 Rindu Doktor Suhaimi yang selalu singgah farmasi borak-borak.

 Rindu dengan Doktor Leow Hon Keong yang selalu mintak injection shincort lignocaine suplasyn. Aku teringat lagi, masa semua orang dah balik, aku kerja second oncall, kena jaga MOB setengah jam selepas ofis hour. kiranya 5 sampai 5.30 la. Doktor Leow nak balik, singgah meja farmasi bagi aku serbuk kopi. I is blur, kenapa kopi??? Adakah muka aku nampak mengantuk? Hahaha!

Dr : Hana, Kopi ni patient saya hadiahkan, dia kata kopi ni bagus, macam-macam khasiat

Aku tak minum kopi hokeyh...erk?

Aku : Iye doktor? Boleh jadi lebih cantik tak?
Dr : Boleh!
Aku : Ok saya bancuh sekarang.

(___________)

Sanggup....hahahah! Semata-mata ken..Perempuan gitu la..


Rindu dengan colleague, kiri tu nama dia Dila. Sebab aku nak resign, dia di ambil masuk. Gantikan aku la. Tapi dia pun dah resign. Ngehngehngeh!

Perempuan belah kanan tu Racheal, budak marketing, pun dah resign. Suka borak-borak masuk dalam farmasi masa aku tengah oncall. Ngumpat pasal itu ini. Haha! Oh rindu...

 Paling rindu kat Kew!!! OMG!! Sapa yang baca blog aku dulu, memang aku rapat dengan Kew, dia ni kiranya macam kakak la. Umur dah 30 samting gittew. Tapi sebab dia kecik, jadi nampak muda. Aku kalau apa-apa selalu ngadu dengan Kew. Siap dulu aku tertinggal fon, Kew bawak balik simpankan. Muahahaha!

 Bos yang begitu baik. Even ada je tak suka kat bos, cakap bos itu ini, tapi pada mata aku. Bos aku adalah bos yang bagus. Ada sebab dia begitu begini. Bos ni semua benda atas bahu dia, bila dia marah ke apa ke, mesti ada reason kan. Tapi bos aku pun dah resign. Wakakaka!

 Rindu Judith, Kak Ros pun, Chia dan kesemuanya..kekeke!

 Rindu nak stress bila nampak plastik discharge menimbun atas meja. Muahahaha!


Hari last iolls kerja.
Kalau boleh dah tak nak kerja farmasi dah.
Muahahaha!

6 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. bestnya kerja farmasi. sheila dulu pernah kerja klinik je tapi best gak. ubat semua free . hehe sepet kerja mana skrg ni?

Irfa said...

diorang pun mesti rindu kamu jugak
emm agaknya la..hahaha

Ayu azmir said...

ye betul mereka pasti rindu jugak...

Mira Adzlia said...

sy pun rndu...huhu...tetibe je

sharifah rosidah said...

Tapi kenapa dah resign...tak best ke keeja kat situ?

azlizaASRI said...

baru kerja pembantu klinik pun saya da tak tahan , haha . sebab nak kena ingat nama ubat , last last malas dan resign jugekkk ^^