Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Dec 16, 2012

Celcom : Launches The iPhone 5 Now!!

Sticky Mode 24H : Entry baru kat bawah =)

Ingat tak haritu aku ada cerita pasal booked iPhone 5 dengan hanya RM200? Ingat tak ingat tak? hihi! Kalau tak ingat atau tak perasan KLIK SINI. iPhone 5 okey. Berkurun nak tunggu ni. Bila Celcom keluarkan, bukan main ramai lagi orang nak. Meh aku ceritakan sikit pasal launching iPhone 5 kat Blue Cube Pavilion haritu. Seperti biasa Qery teman aku la. Nasib baik dia tak start sekolah lagi.

Aku sampai awal, sebab takut jem. Pepaham la area KL pada hari Jumaat. Lagi-lagi nak ke tempat shopping mall. Boleh mendatangkan amarah. Sampai sana jam 10 pagi. Ngam-ngam semua baru nak bukak kedai. Aku apalagi, terus menuju ke Celcom Blue cube. Sekali tengok kemain ramai lagi beratur. Amboi..dorang ni datang pukul berapa?? Grrrrr


Pekerja Celcom pun baru nak punch card, dorang dah beratur. Gigih sangat nak dapatkan iPhone 5 masing-masing. 
 

Aku pun beratur la jugak. Sampai ke kedai sebelah sebelah orang beratur. Tak caya tengok gambar bawah ni.


Mesti kedai sebelah makan hati dan bengang. Dah la kau berlegar-legar di depan kedai haku, customer nak masuk pun dah tak ada laluan. Hihi! Tapi masa ni aku dah tak beratur, sebab tak sanggup. jadi keluar dari perbarisan la kite.

 Namanya Marylin, kenal kat sana. Sempat suai kenal lagi. 

 Masa ni manager dia dah bagi beratur kat dalam, mungkin sebab dorang dah susun cantik2 semua barang kot. Aku pun terus masuk.

 Hover

Tak terlayan staff Celcom masa ni. Tak cukup tangan dorang, agaknya kalau kaki boleh tulis, dah lama dorang guna untuk tulis. Hehe

 Tunggu punya tunggu...punya tunggu...

iPhone 5 di tangan aku!! Yeayyyy!! 
Tapi ianya bukan kepunyaan ku. Sob sob sob

 From left, jess, tak ingat, shanon, tak ingat, jessicat, qery, aku.

Dorang ni kenal kat sana. Semua lawak gila. Segala apa yang dorang cakap, mesti kelakar. Aku jadi tukang gelak je la. Sebab nak buat lawak, takut tak ada orang gelak, lepas tu kecik hati *nangis*

 Sempat lagi.


Okey kenapa korang kena beli Iphone 5 melalui Celcom???????????

Tidak seperti syarikat telekomunikasi yang lain, dengan Celcom First, korang boleh menikmati kelebihan seperti
-PENJIMATAN TERBESAR SEHINGGA RM1921!!
-Jumlah data TERTINGGI sehingga 6.2GB sebulan
- BUNDLE USAGE sehingga 1500 minit/sms/mms
-FREE 1GB Celcom First Wifi access

Jom cek plan dengan Celcom.

Jumlah bayaran setelah mendaftar untuk setiap model iPhone 5 adalah seperti berikut:
iPhone 5 16GB: RM2, 038
iPhone 5 32GB: RM2, 338
iPhone 5 64GB: RM2, 638

- Kenapa kena pilih Celcom? Sebab Celcom adalah network yang terbaik dalam Malaysia, dengan rangkaian meluas di seluruh Malaysia.
- Ini adalah perkara yang TERBESAR berlaku kat iPhone, sejak Iphone running the lastest iOS 6 dengan A6 chip. Korang boleh dapatkan prestasi dan grafik sehingga dua kali ganda lebih pantas, with battery life to spare.
- The wide 4'' Retina display membolehkan korang melihat dengan lebih banyak, dan ianya lebih bertenaga.
-Dengan camera 8MP, korang dah tak perlukan yang lain.
-Boleh pilih sama ada nak 16GB, 32GB, atau 64GB
- Ofkos, ia dibina dengan Siri, pembantu peribadi mudah alih anda.

 Macam mana nak dapatkan iPhone 5 dengan plan terhebat dari Celcom??

Lawati Blue Cube outlet yang terdekat dan dapatkan iPhone 5 hari ini! Untuk maklumat lanjut, sila layari www.celcom.com.my

6 comments:

missmeraa said...

bayar 200 dulu ke?
then everymonnth kena bayar brapa plak?

noja shari said...

Beg Marylin tu cantik laa..

sharifah rosidah said...

Ala masih tak boleh lagi pakai iphong sebab kontrak dengan maxis masa pakai bb tu tamat april 2013...tak pe kita usha2 je dulu.

MaRiLyN said...

Nama I salah D;

Rempeyek Bahulu said...

Marilyn btw beg sgt cantik beli katne

Marilyn Woo said...

@Rempeyek Bahulu: I beli kat UK dulu.. huhuhuh... but i think now banyak tempat ada jual la :)