Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Jul 26, 2012

Terjebak dan terpengaruh dengan dot dot dot

Tajuk macam saspen sangat. Tapi tade la saspen mana. Saja la tu poyo di bulan Ramadhan. Qery kan pernah cerita pasal Jerawat dia yang banyak gila dulu tu kan, macam mana dia merawat bagai. Ini last entry dia part jerawat tu. Memang tiap-tiap kali sabun dia habis, kesini la jawabnya.


Yang tak klakanye, aku pun order skali sabun tu. Kuikuikui! Terus dia bajet aku jadikan dia idola..Pui! Aku saja je nak beli, nak try kan. Aku kan gedik, orang nak aku pun nak. Lagipun sabun dia murah. RM16 je, sabun pulak besar gila. Jadi aku pun beli la sekali.


Dalam felisa pun ada jual tudung. Sementara tunggu kakak tu potong 3 sabun si Qery, kitorang pun bergedik2 kat dalam ni. Aku ada beli deadorant tau. Selalu aku beli niveayang whitening punya. Aku tak kisah stick ok liquid pun okey, memandangkan liquid ada promotion. Jadi beli saja lah.


Lepas tu Qery cakap,

Q : Pakai la yang spray atau stick, yang tu nanti baju kuning-kuning sebab dia basah
S : Kamu pakai pakai baju dulu baru pakai deadorant ke?
Q : Haah la.
S : Pakai deadorant dulu, baru pakai baju. Yang ni cepat je kering.
Q : Yeke?
S : Kamu pakai apa?
Q : Yang spray ni *******
S : Patut la ketiak kamu hitam. iyek!

Haha! Sukati je cakap ketiak orang hitam. Tapi nivea whitening ni memang ketiak putih sentiasa. Tapi aku tak tau la korang. Kan ada orang ketiak dia gelap sikit kan. Dia putih, tetiba ketiak gelap. Apakah? Begitula..Boleh la cuba Nivea Whitening pulak eh. Tapi pakai deadorant dulu baru pakai baju. Pahe???

Tapi kalau kulit ko memang gelap sikit, pakai nivea ni takde la tetiba ketiak je putih kan. Haha! Yang tu aku tak tau la. Atleast jadi macam warna kulit yang normal la kot. Masa lepak dengan kawan-kawan dalam bilik, dorang selalu usha ketiak aku (cite pasal ketiak pulak dah, pengoto, haha). Sebab dorang pelik kenapa ketiak tak hitam. 

Nivea okey, Nivea Whitening

(ini bukan sponser pos, harap maklum, kihkihkih)

Penghujung entry, cerita pasal ketiak di bulan yang mulia ini. *mata ke atas*

Okey bye!

4 comments:

ceritera-chinta said...

sokong nivea whitening sngat bestttt....try tukar jenama lain terus ketiak jadi gatal hahahah last2 mmg setia ler gan nivea nie

✿ pink velvet ✿ said...

nak try gaqlah :)

sharifah rosidah said...

Felisa ni dah lama, office besar nya dulu kat Kluang Johor, kalau tak silap felisa ni orang filipina dan husband dia orang India Malaysia.

Xilla Chinta said...

haha, sepet..lelaki mmg klo pkai deodoran mcm tue kot. pkai baju dulu baru pkai deodoran.. dah kawin bru taw sbb laki kte mcm tue,huk huk..