Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Jan 7, 2013

Sebulan sekali mesti nak beli jajan. =)

Kalau korang nak tau, *tak nak tau pun terpaksa tau jugak, haha* aku akan beli barang2 makanan aku sebulan sekali. Contoh macam keropok, jelly, sumi, air kotak, coklat, bla bla bla bla. Benda ni aku dah terbiasa buat sejak aku mula2 kerja. Kiranya start aku kerja, aku memang peruntukkan duit untuk beli barang2 makanan aku. Gittew. Kononnya masuk kos barang dapur la. Tapi barangnya tak letak kat dapur, barangnya sorok dalam almari bilik. Hahahaha!

Bukan aku kedekut tau *ceaaa cover*, korang tau kan tahap pemalas aku nak turun makan macam mana. Kalau aku letak barang2 ni kat dapur, alamatnya..tak makan la aku. jadi aku memang letak dalam almari. Mak aku kalau dia nak, dia akan amik sendiri makanan ni dalam almari aku. Dia paham sangat dah. Kadang malam2 masuk bilik cari makanan sebab lapar. 

Barang dapur tak yah cari jauh-jauh. Aku kan makcik. Tesco pun boleeeehhhh. *nangis*

 Sekali lagi, baju dari FemmeFahshion2u.

Sapa makcik kat sini? Slalu barang kat Giant lagi murah ke, atau tesco, atau econsave? Makcik Sepet ni tak tau la beza harga. Haku rasa semua samaaa je. Qery la terlebih pakcik. Semua dia tau. Dia cakap sana lagi murah la, sinun mahal la. Aku terfikir pat ploh kali nak percaya ke tak cakap dia.Sebab dia tu suka menipu. Hahahaha!!

Aku ni kan slow, tak tau apa sangat kan. Dia suka la bila aku tak tau. Dia suka tipu aku. Haritu aku tanya dia.

S : Apa nama hero cerita jack reacher tu?
Q: Micheal shumacher
S: Oh dia dah tuaaa kan..dulu hensem la, sekarang kerepot
Q : Hahahaha! Kamu ni memang tak kenal ke sapa micheal shumacher tu
S : Entah, nama macam biasa dengar. Pelakon kot.
Q : hahahahaha!

Ketidakadilan...suka mempermainkan perasaan aku tauuu..


Qery suka buli aku tau. Benci dia..huhu!

Kan aku yang beriye-iye nak gi beli barang makanan ni. Sekali masa bayar barang diaaa yang paling banyak. Erghhhh!! Nasib baik dia bayar sendiri, hehe!

S : Kamu beli banyaaaak nye. Kamu makan benda2 ni bila?
Q : Malam la. Lepas main badminton ke, futsal ke. Lapar kamu mana tau.
S : Kata nak diet
Q : Kite taff

Euw..geli haku..huhu! Dah bayar masukkan dalam plastik beg. 

S : Hoi budak gemuk. tolak troli ni.
Q : &^**&)(%

Korang agak2 apalah nasib aku lepas berani cakap macam tu kat dia. huhu!!
Benarlah kata pepatah..

Kerana mulut badan binasa. Kahkahkah!!
Iolls kena cubit tau. Tatit...huhu!

13 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak.. sheila pun suka beli jajan. sebab selalu makan bila kebosanan. hee

Unknown said...

plg murah..econsave. giant 2 mahal. tp kalo ada speedmart,lg murah:)

syamimihaziqah said...

Ehhhh sama la kita, Ieqa selalu beli snacks and chocolates.
Favorite; crunchy bite wafers! Yummyy.
Wajib ada especially time final exam ni :3

WILD CAT LADY said...

Sepet stay di mana? If possible u can purchase ur jajan at Mydin and 99 Speedmart.. for the sake of low cost!


Saya dapat peluk DAVID BECKAM

FaiiYatt said...

Congrast SEPET! sudah dilamar ya!

Cik Cammy Lia said...

dlm diam2 je sepet..dh dirisik upenye..kihkih..ptt la nak beli baju merah tu ye? ekeke... nanti nak tunang ke kawen ke war2 la kat cni.hihi

Shima Mazlan said...

congrats sepet .. bakal diikat yer .. hhihihih .. nti nk kawen jgn lupe cite kt sini ..

aziekz said...

wah.,tahniah2...
Ptut la dua2 blog promote kawen2 ;-)

Noura Qifays said...

tahniahh awk ! dh dilamar org rupenye..x announce kt blog ponn..nseb baek terbace post entry kak ceeramon ;).. tahniahh !!

belle hani said...

hihi. sy xphm knp akak comel sangat. *_*

Chekgu Azrine said...

Congrats sepet!!!

mrs kayrul said...

kita pun suka tesco...dah macam ada hantu plak dalam tesco tue..sehari tak g tesco menggigil badan...hahaha

Xilla Chinta said...

tesc0 la murah sepet.. tp kl0 tempat kamu ade Cowboy, lg berbaloi nk beli jajan2.. tmpt b0r0ng mcm2 brg & makanan.. tp brg basah xde la..kte ske gk beli jajan2 tp makannya idak p0n.. laki kte yg hbskan sbb xthn kte wat perhiasan jer.. =p tp ble da hbs t kte tanya la..