Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Jan 10, 2013

Macam bagus je ko nak komplen-komplen orang kan..

Aku tak ingat la bila. 2 minggu lepas kot. Aku gi Jusco (AEON) Ceras Selatan. Macam biasa la jalan-jalan. Nak cari barang. Jarang la masuk dia punya Jusco kat dalam tu. Tapi haritu masuk. Aku terkejut tau..bersepah sangat. Staff ramai kot kat Jusco ni. Aku tengok dorang berkeliaran berborak, tidur dalam toilet, ngumpat bawah meja. Erk?? Nak salahkan sapa eh??


Gila lah. Ini baru satu tempat, belum tempat lain lagi. Ada dalam camera Qery. Aku yang snap. Haha! Tersengguk aku nak cari barang. Tengok macam ni, terus kitorang keluar Jusco. huhu!

Ingat nak gi makan kat bawah. Sekali nampak tempat komplain2..Apa lagi, marilah kite komplain, haha! Macam bgusss kan..


Panjang hokey iolls komplen. Rasa tak cukup satu helai. Ingat nak ambik 2 3 helai je. Tapi yang aku tergelak, dorang gantung komen yang puji2 je, yang keji2 semua dorang simpan dalam kotak balik. Tak kisah la. CEO dia tak shopping kat AEON so maybe la dia tak tau. Mari kite yang makcik2 yang taraf Aeon ni je yang bagitau dia. Keke!

Qery tengok aku komplen kemain panjang. Dia pun sibuk nak jugak. Tapi aku tak bagi. haha! Cukup la selai dulu. Kang ada benda lain kite komplain lagi.

Aku okey je dengan Aeon ni, semua benda okey, kecuali tempat shopping dalam jusco dia. Kadang2 kita tanya staff tu, dik kat mana tempat sarung bantal. 'tak tau la kak, saya tak jaga bahagian sana'

Tak ke ko rasa nak lempang budak tu. Kalau iye pun tak tau. Cuba la cari inisiatif dengan bertanyakan kepada senior ke, ataupun atleast jawab la dengan adab sopan kan. Qery la gi sound budak tu. Aku terus bla je, haha! Malas nak tengok drama. Qery bengang la, sebab dia dulu pun pernah part time kerja promoter Jusco. Dia kata takde la biarkan tempat sampai sepah. Lepas tu kalau customer tak tau tempat, dia akan tunjuk sampai ke tempat tu. Ini boleh biarkan je.

Aku buat-buat tak tau je, sebab aku tak pernah kerja macam ni. Aku takde pengalaman, duduk diam2 je tengok Qery membebel. Hihi!

Kadang2 tempat macam ni, ko kena letak senior yang garang tahap cipan tau. Biar budak2 semua ikut peraturan semua. Ini kalau senior pun 2 x 5. Apa pun tak boleh la. Atau semua staff kat sini semua baru, atau kat sini ramai yang masuk je benti, masuk je banti. Kalau masuk benti masuk benti, something wrong dengan management. Haha! Sebab tempat kerja aku dulu macam tu okey, ramai masuk, ramai jugak benti. Masa interview janji kemain, itu ini itu ini. Bila masuk, baru tau kena tipu.

Jadi, para fresh graduated di luar sana, sebelum anda masuk mana-mana company, sila tanya bos korang, adakah staff kat sini banyak masuk banyak benti. Kalau dia cakap IYA. Sila blah je , cari kerja lain. Hehe!

Okbye!

10 comments:

NinaAz said...

Rumah memg dekt ngn aeon ek.. hikhik. Memg bsepah. Tkt ni sy pg sana xpernh g nmpk cmtu.huuu

nadia nabila azmi said...

biar saje la sepet oi...asalkan kerja halal....

Cik Muda said...

sepet, derang nak jawab jujur ke kalo tny mcm tu.....? hihih~ tah tah, ms awal ckp tak de padahal sebenarnya banyak yg benti....

Cik Cammy Lia said...

hehehe....bagus btl bagi tips cmtu ekeke

Qiesh said...

ermmm..mmg mcm tue...pernah sekali tue kaunter bayar kat level baju satu jer yang buka.....ade ke patut orang dah lah penuh.....tengok staff2 dier ader jer yg berborak sesama mereka....sabar ajerlah....biler nyer xder kaunter bayar lain yang bukak ker...dia orang boleh tak tahu....

Zanira Noh said...

Pfffttt... Atam dulu keja jusco nk duduk pon tak boleh woooo... Pernh sekali duduk sekali kena sound. Sentap.

Noura Qifays said...

wahhh...pengguna yg prihatin...

MasReena said...

Everytime before I decide to go interview is try to find out the company background.

Disneyland Fee Is Cheaper Than Genting Resort

Krisz Hanna said...

memang pun, JUSCO salu cam tu.. huhuhuu teruk noo sepah nye tue...

sharifah rosidah said...

Kerja macam tak kerja apa nya yang halal....makan gaji buta bebenor budak2 ni....tapi kan kat AEON Bukit Tinggi ok je...rajin je aunty tengok dan kalau kita tanya laju je dia orang jawap.