Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Jan 31, 2013

Orang tak ikhlas buat kerja...camni la

Haaaa!! Tanjat tak tetiba i is update 2 entry harini. Kahkah! Semangat nak cite. Seminggu ni Qery asik perli aku je. Punca perlian, ceaaa. siap ada punca, macam nak buat karangan, isi tersurat, isi tersirat, punca, cara mengatasi. Keke! Punca perlian adalah kerana aku mintak tolong cop borang pos laju.

Q : Kite memang beli dot matrix tu untuk buat perhiasan eh?
S : Haah *pffttt*

Dot matrix tu aku tak setting lagi. Huwaaa. Malas + tak reti + takut salah tekan + takut rosak. Nanti aku tekan salah, apa pun tak boleh. Dulu masa kat tempat kerja, ada jugak mesin, pun aku tak reti guna. Asik la panggil Judit tolong tengokkan aku guna mesin tu. Inikan pulak takde orang nak ajar. Acane ni. Kalau buat perhiasan pun okey apa....

ke tak okey?Hihi!

Q : Kawan kite nak beli dot martrik tu, kamu pun bukan pakai pun
S : Ok berapa dia nak beli
Q : RM50
S : Ok

Banyaaaak kau punya nak jual Rm50. Aku beliiiii pun dah RM500. Tibai kang tau la.

Sapa tak ingat entry dot matrix tekan SINI

Q : Set la, buat apa beli kalau tak set
S : *stress, haha* Eiii!! Sukati kite la, sekarang ni, kite tak suruh kamu tulis pun alamat tu kan
Q : Memang la, tapi kite kena tolong kamu cop..
S : Cop pun tak ikhlas!
Q: Bila masa? *sambil sengih*

Ko nak tau kenapa dia sengih??


Bengangggggg je aku. Mintak tolong sikit mula lah memberontak. Senget2 cop. Kong ajo betul. Huhu!

Ok dah habis cerita tu. 

Kerana aku takut asik mendapat pujian, ramai bgtau muka i floles la apa la. Sebenarnya tak ye, takde la floles pun, ada je sumbang sana sini. Aku selalu pakai camera 360, tolonnnngggg la download. Dan lepas tu korang pun boleh floles.


See? Tak floles kan, kerak2 jugak. Tapi kerana iolls ada handfon note 2. *ceaaa saja nak bagitau kan, kahkahkah* terpaksa la download 360, sebab kalau guna camera biasa, dia terlalu sharp, habis nampak segala2 yang tak perlu di nampak kan.  Huhu!


Ini setelah guna camera 360.Berbeza bukan? Jadi, lepas ni kalau upah photographer, sila suruh dia buang dslr, suruh dia download camera 360 je. Apa barang dslr ken..

tettt..haha!

Oh cerita pasal handfon note 2, haritu aku offer qery beli sekali. Tapi Qery dia macam berbelah bagi, sebab S3 tu pun baru lagi.. Kan Note 2 lagi besar skrin dia dari S3. Aku pinjam la saja tengok tengok.

S : Eh tak biasalah. Kecik sangat, tak selesa nak taip mesej semua.
*sambil buat muka jijik gila tu, haha*

'Tak selesaaaa' okeyh. rasa nak lempang diri sendiri. Padahal personal number aku guna Phone Samsung S Advance je. Lagi kecik kot dari S3. Haha! Dasar tak sedar diri..

S : Eh? Fon kamu ni takde pen yeah kat tepi ni?
Q : *jeling*

Auwww!! Godeeee i je tauuu, haha!

Q : Takpeeee...
S : Kenapa? Hati sakit ke? *tahan gelak, tapi hidung dah kembang kuncup*
Q : Takde pennn kannn...
S : Nak pinjam pen kite? Siannn...beli mahal2 takde pen..

Haaaaaa!!
Puasss hati aku..
Tapi tapi tapi...
Malam tu aku dah sedia mental fizikal..
sebab KOMPOM kena pujuk Qery. 
nasiblaa...sapa suruh nyakat. haha!

7 comments:

Una said...

camera 360 mmg best.. walaupun muka akak x berseri sbb mabuk pregnant, tp guna camera 360 mcm shining je..hehe

lina said...

best camera 360 tu. bukan stakat kita jadi floles tapi background pun jadi sweet :)

Xilla Chinta said...

kte p0n ske guna camera 360..
And kte p0n ade hp yg ade pen, skrin bsr..
x biase la hp skrin kecik2 nie.. =p

cik nur said...

hahahah ye la sepet dapat peluang kan jangan dilepas kan utk membahan :)

sharifah rosidah said...

Alah tak kan aunty nak buang camera dslr yang kat rumah ni.....tak pe ada duit kita beli camera 360...hahaha aunty ya ya je kan padahal camera pun tak Pandai pakai...saje beli,sebab anak bongsu suka ambik gambar...

Irfa said...

ye betul
kalau ada yg terkagum2 ngan muka akak
senang je akak jawab
'saya pakai produk camera360'
hehe
#alamak dah pecah rahasia

Nurayuni MohdArshad said...

cerita kamu memang best kamu mmg pasangan yang sesuai cute sangat