Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Feb 26, 2013

Melawat Kak Fillanie

Rasanya ramai yang dah tau Kak Filla baru lepas bersalin baby girl. Hari Jumaat tu ingat nak pergi melawat kat spital. Tapi kak filla kata dia keluar ward. Hari Isnin baru balik rumah sendiri. Jumaat sampai Ahad duduk kat Shah Alam rumah mertua. Segan la aku nak gi rumah mertua dia. Jadi kite tunggu je la sampai Isnin. Sabtu ajak Qery beli barang baby. Tak sempat pilih pun,main sebat je mana depan mata. Bukan sebab tak reti pilih tau, sebab malas nak jalan2, haha...Kong ajo sungguh. 


Memang dah lamaaaaa nak jumpa, tapi asik la memasing pun bizi. Kali ni mesti nak jumpa jugak, nak tengok babynyeeee...

Gerak petang dah, pukul 5. Ofkos la jem kan. Tak ingat la sampai rumah dalam pukul 6 lebih kot. Telepon kak filla aku rasa ada dalam 4 5 kali tanya jalan. Kemain masuk kiri masuk kanan belok sana sini. Akhirnya jumpa jugak. Sesat tak sampai 5 minit pun. Prestasi memberangsangkan. Jarang kitorang sesat sekejap2. selalu mesti 30 minit sesat. Huhu!

 
 Kami yang excited gila.

Sampai rumah, tengok tok braim *yeke eja camni, haha* dengan wan pun ada. Mak ayah mertua pun ada. Borak sekejap salam2, lepas tu dorang suruh naik atas sebab baby dengan mak baby nye kat atas. Naik tangga pelan2, intai satu bilik nampak perempuan pakai kain batik tengok bongkok2 cari apa entah.

Nak pitam ok tengok kak filla pakai kain batik, hahaha! Jumpa gelak2 borak2 tengok baby. Babynya homeiiii sangat. Muka dia aku tengok macam lagi nakal dari Ani. Dah 3 anak ni, lagi cepat laaaa kurusnya, aku rasa kak filla takyah pakai bengkung pun takpe, huhu!

Ani mula-mula datang je kena sakat dengan Qery. Siap nangis tau..Lepas tu Qery puji wangi, terus ok. Siap main suap2 aiskrim.


Amboiii Aniimatooooo..biasaaaa diaaa duduk situuuuu.....

(_______)

 

Kasih besar dah. Pun dah dengar cakap. Ani ni rasa nak gigit je pipi dia.


Pastu petah bercakap pulak tu. Tahun lepas masa jumpa tak pandai cakap lagi.


Anjeeeeee hangat ngan uncle yeahh...

Aku borak2 dengan kak filla kat atas. Qery dengan Kasih dengan Ani main kat bawah.  lepas tu Qery nak balik, dia suruh Ani naik atas cakap kat aku suruh turun. Masa Ani naik tangga dia cakap kuat-kuat.

Ani : Cepaatttt aaaa turunnn!!
Aku : Kenapa?
Ani : Orang kat bawah tu suwohhhh turun.. *Qery lettew, haha*
Aku : Orang kat bawah tu sapa?
Ani : Alaaaaa....uncle..

Uncleeee...pftttt

Pastu nak balik tu nak tangkap gambar. Aku tak tau Kak Filla kata dia nak pantang tak nak snap gambar masa pantang. Sekaliiii eh nak join pulak, haha! Tapi dengan syarat kena nyorokkan separuh badan la. Penat adjust tau. haha!



Kasih Aleesya sangat comel. Cepat besar eh baby. Lepas tu gemuk macam Ani. hihi!

Selamat berpantang Kak Filla. Semoga sempat kurus dihari persandingan ku. Ecewah..haha! Kbye!

14 comments:

NinaAz said...

comel babby!!! :)

Rina Ellisa said...

akak kat tgah2 dah mcm princesss.. ani & kasih sweet peluk2 sama2 gitu..

NenetPenne (NP) said...

best nya dapat jumpa diorang...
ani yang homeiii..

Udez said...

eh2..baby tgk kak sepet la(gmbr 2nd last)..huhu sepet,mlm td br mimpi sepet..kelakar plak rasenye..kalo cite mesti sepet mrh..hihi

Ana said...

homei sgt baby aleesya :),gambar berjemaah bersama kak filla tu sweet jer...kak filla tak gemuk pon...still gojes walaupon berkain batik:)

Madiey Kamal said...

waaahhhh so sweet la baby....comel mcm kkak2nye la...;) ;)

LoVeNLiFe said...

Ala,,,la..la..comeinye bby tu nguap...
Best kan dpt cium2 bby nie..wangi je manjang

Mooniqueen said...

sepesen je muka semua... comel...

✿ pink velvet ✿ said...

chomelnyer baby :)

VivicMalarn said...

Bila kah hari persandingan itewww? :)

mrs kayrul said...

kasih aleesya dah pandai nengok autie sepet la...

Jojet said...

comel sgt si animatomato nih =)

Filla ~ Kasihs said...

ahahahha tetinggal train, almaklum la internet problem... tq sepet n qery.... yg pasti akan ku melaram di hari persandinganmu *pak pak pak kepung kepung kepung*

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

hahah :D kelakar betul ani panggil sepet turun...
'Cepat arr turunnnnn'

hahahaha :D

Qery la ngajor nih!