Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Mar 28, 2013

Sayaaaaang diaaaaaa tuuuu

 Baru-baru ni aku nak update tracking number. Oh ye. Aku dah tak update tracking number since Februari ye. Di atas sebab-sebab tertentu. huhu! Aku cuma update tracking number dalam laptop je. Simpan la dalam document supaya kot kalau orang tanya aku, aku boleh terus refer kat laptop. Tapi start April aku akan terus inform tracking number kat korang ye. Insyaallah. Sebab aku rasa macam susah untuk korang nak track kalau takde traking number. Kadang2 aku kat luar, korang kena tunggu pulak aku balik rumah kan. Hihi! Diharap korang boleh bersabar dengan sistem aku yang slow ni. 

Tengah kemas-kemas, pastu terpandang tarikh mula-mulaaaaaaaa aku start pos barang korang. Memang before ni dah 2 tahun aku pos barang korang. maksud aku, yang aku dah betul-betul focus. Start 7 November 2012.

 Baru lagi. Tak sampai 5 bulan pun. Tapi alhamdulillah ramai yang percaya untuk beli barang dengan aku. Tq ye. Tanpa korang semua siapalah Sepet88 ni. Tanpa korang semua jugak takde la Seqy Beauty. Korang walaupun baca tapi tak komen, haha. Tetap memberi semangat kat aku. Korang walaupun ada yang suka ada yang tak suka, tetap aku sayang. As a muslim, I'm trying not to hate people. Kasih sayang adalah kunci kebahagian. Ecewahhh...

Kepada semua pembaca blog ku, setiap sorang yang baca ni, ketahuilah..walaupun aku tak kenal korang, walaupun korang lebih tua, sebaya, atau lebih muda, yang mana lebih cantik *tetiba*, hihi! Aku sangat-sangat bersyukur sebab korang sudi singgah blog ni. Korang memang ohsem! Muah!!

Mana customer yang aku reply lambat, maafkan aku. Aku cuba untuk reply secepat mungkin. kadang2 aku tengah makan, mandi, balut, aku terpaksa reply lambat. Sangat2 maaf. Aku paham perasaan bila kita nak beli barang, kita nak orang layan kita secepat mungkin. Kalau aku, aku pun suka orang layan aku cepat. Sorry aku masih dalam proses belajar untuk menjadi lebih cekap. Hihi! Kadang2 tengah makan, pernah touch screen fon guna kaki. haha! Kalau mak aku tengok, mesti dia urut dada, malam tu mesti dia terus berdoa supaya Allah bukakan pintu hati anak dia supaya lebih bersopan. Muahahaha!

Mana-mana customer yang dia tak beli pun barang kat aku. Contohnya dia beli barang dengan orang lain, tapi mesej untuk dapatkan advice aku. jangan risau aku tak kenakan advice fees pun. Muahaha! Tanyala, selagi aku tau nak jawab, ataupun dengan katanya aku free untuk menjawab soalan korang. Insyaallah aku akan jawab. Memang dalam bisnes online, kita harap customer yang kite treat layan akan beli dengan kita, tapi as human,aku still boleh consider semua ni. Your health is my priority. Aku takkan biarkan korang makan supplement terlalu banyaaaak dalam 1 masa. Soalan logik boleh ku jawab. Soalan yang tak berapa nak logik, aku akan buat-buat tak nampak je.

Soalan homei still boleh layan lagi
Contohnya.. 

1. Sepet, saya minum Aurawhite ni dah seminggu, tapi saya hari-hari kena turun tapak pembinaan, cuaca panas. Agak2 berapa lama baru boleh nampak kesan.

2. Sepet, kite dah 5 hari tak makan Maixara sebab tertinggal at kampung. Takpe ke kalau kita makan lepas tu stop, lepas tu makan balik.

Aku kadang2 reply juga, tapi reply sambil bertakung air mata. hihi! Customer memang comel gila, customer macam ni jugak yang buat aku happy, sebab rasa lawak nak cubit je pipi.

Supplement kalau makan dengan consisten, insyaallah kesan dia boleh nampak dalam masa 2 3 bulan. Tapi kalau yang jenis ingat tak ingat ni. Mungkin la lambat sikit nampak kesannya. Tapi jangan risau, kot terlupa nak makan beberapa hari, lepas tu nak makan balik pun boleh. Supplement ni bukan antibiotik. Antibiotik memang kena ambik ikut masa. Kalau ko stop 2 3 hari, lepas tu ko continue, memang peratusan antibiotik tu untuk bekerja dalam badan akan berkurangan. Sebab tu kita paksa patient makan antibiotik sampai habis. Kalau tak habis, dan patient still tak okey, doktor terpaksa naikkan strenght gara-gara engko tak makan habis. Gittew. Supplement lain, dia still bekerja dalam badan macam biasa. tapi lebih senang dia nak proses kalau kita minum air cukup. (3-5 liter setiap hari)

Lepas tu, cuaca sekarang memang panas. Kalau kita boleh avoid dari kerap terkena cahaya adalah lebih bagus. Contoh korang dah consume supplement untuk kulit, tapi still kerja korang memerlukan korang terdedah dengan cahaya matahari. Korang boleh beli sunblock yang SPF50 atau pun SPF90, atau sukatila nak yang SPF berapa pun. Begitulah kehidupan..haha! Kadang2 kita memang nak cantik, tapi environment meng-limit-kan kecantikkan kita. kuikui!

Aku paham keinginan semua wanita dalam dunia ni nak cantik. Walaupun akan ada orang komen 'cantik itu subjektif' miahahaha. Bersabarlah.. Cantik tak datang dalam masa seminggu, 2 minggu, 3 minggu. Kalau nak betul2 cantik, bertabahlah dan bersabar je. Disiplin makan supplement 3 bulan berturut. Kalau still tak ada perubahan kat produk A, boleh cuba produk B. 

Produk A tak mungkin akan berkesan kat semua orang. Kalau produk A berkesan kat 1 dunia, tak perlu la ada produk B C D E kan. Sebab tu kita kena usaha. Bukan produk A tak bagus, produk A cuma tak sesuai je dengan jenis kulit dan hormon kita. Janga putus asa.. Yang dah sedia cantik tu. bersykurlah...huhu!

Ada readers yang email kata kulit dia semakin ok. jap aku print screen. 


Gambar dia aku tak brani share, mana tau dia tak bagi kan. Haha! Tapi memang boleh nampak beza lepas 2 minggu guna Myracles Beauty.

Oh yeah. Start harini sampai 31.3.2013 ni, Myracles Beauty ada promosi tau.
Beli 2 set Rm300 free postage.
Tapi beli 1 harga biasa Rm170.mihmih!

Sapa nak boleh order. Promosi 4 hari je. Pastu nak bagitau, bekas sabun habis la. aku bagi benda lain tau.

p/s : Again, TQ to my readers. Maaf kalau aku tak reply email korang. Insyaallah aku akan cuba curi masa untuk reply tau. Dan kepada lelaki-lelaki di luar sana. Yang percubaan untuk membuat suai-kenal di wassap. Maaflah, saya tak berminat dengan lelaki kecuali Khairi Fizairi. *pitam* haha!

Daku cuma reply mesej lelaki yang betul2 berminat nak beli produk sahaja. Boleh tahu tau, kalau yang serius nak beli, dia akan terus direct bagi nama, alamat, produk apa, kuantiti semua. Kalau yang main-main ni. Dia akan wassap macam ni 'Salam, ini zuhana ke, awak duduk mana, dah makan, cantiknya kulit awak, nama saya ****'

Aku nak je reply

'Jadi? Apa?'

atau dalam bahasa inggerisnya..

'So...What??'

mihmih! Tapi ku tahannn je jari ni. Aku berharap lelaki2 yang gatal/miang ni bukan readers aku. Tapi kalau memang betul ko pembaca blog ini. Please stop wassap daku. Daku bukan wanita kesepian. Huhu!
Kbye

9 comments:

Shima Mazlan said...

wahhhhh .. so sweet .. minat kt qery jew yer .. kembang qery biler bace entry ni .. hahahhahaha

admin ZulitaCollection said...

as salam.. done follow.. jemput follow blog zulita..
maju bisnes dia..
boleh sharing mcm mana nk majukan bisnes? :)

noja shari said...
This comment has been removed by the author.
Hidayah said...

kak dayah pembaca yang lebih cantik..

muahahahahakahkahkah...

ofkos la lebih tua..

tapi tetap la lebih cantik..

muakakakakah..

Mimie Najib said...

u are soo sweet la sepet..hihihi..
amboi..habis la kmbang cik abg dia..hehehe..

LaLaLOLa said...

sepet memang baik walaupun sebok keje kat kaunter obat dulu tapi maseh senyum n sempat borak dgn follower terpencil mcm kite ni hehe
semoga sepet berjaya dlm pembisnesannye :)

Irfa said...

amboi..ayat last tu x menahan
saham tinggi lagi ye :)

♥nurul♥ said...

sy silent reader.nak commnt tp line kat kolej ni slow gile.nak buka commnt box je sempat tidur kak. huehue

NinaAz said...

Hihi. Haku tua dr sepet. Tp haku awet muda. Haha. Perasan giler