Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Mar 20, 2013

Pengaruh Korea...semata-mata

Sebenarnya aku malas nak cerita pasal Korea Korea ni, sebab nanti aku terbayang-bayang kedai Speedy kat shopping mall. haritu masuk kedai Speedy, memang dah cantik je pegang dua cd, cerita yes captain dengan aku tak ingat la satu lagi apa. Tapi lelaki yang cerita My Princess tu dengan perempuan cerita Personal Taste tu berlakon. lagi 5 langkahhhhhhh je nak sampai kat kaunter pembayaran. Aku macam kena azan kat telinga, haha! Terus letak balik. Tak sedar diri bawah mata dah gelap, jerawat dah tumbuh sebab tak cukup tidur kan. Lepas tu kerja banyak tertangguh. Semua gara-gara cd Korea. 

 Qery menarik nafas lega. Tapi dia memang tak sangka yang aku letak balik cd tu. Bukan Qery yang azan kat telinga okey, haha! Aku bermonolog di dalam hati. "Jangan Pet, keje banyak tak siap tu, sapa nak buat kerja kau Pet, tak mungkin la Qery" 

Begitulah ceritanya

(<>_<>)

Lepas tu jalan masuk kedai kasut, Pftttt... Nak ambik hati Qery, beberapa hari lagi dia gaji. Kite ajak masuk kedai kasut, masuk je tak payah beli. Haha! bagi dia cuci mata. Lelaki di suap je dengan kasut bola, pun boleh hidup 10 tahun *mata ke atas* Tapi jangan suap aku dengan cd korea okey.  Amboi biasaaaaaa dia tuuuuu....

Kebetulan ramai pulak dalam kedai tu, aku pun ajak Qery masuk kedai baju. Masuk-masuk nampak sweater. OMG cantik gila! Kalau aku pakai kompom Lee Min Ho terpikat terus masuk Islam. *tetiba sangat kan, haha* Imaginasi melampau. Takpe, kite belek-belek dulu. Sebab aku dengan sweater memang tak dapat dipisahkan. Kalau nak kira sweater aku kat rumah memang banyak.Sebab aku tak tahan sejuk. Cuaca biar panas jangan sejuk. Tapi jangan la suruh aku berendam dalam air 100c kan. Gilakapooo...

Duduk depan sweater tu ada la dalam 10 minit tak bergerak. Qery pun paham. Dia terus amik letak kat kaunter, Miahahaha! Dalam hati dia mesti nak cakap aku perempuan psycho. Sebab masa aku berdiri tu, dia boleh motivasi aku 'nak beli nak pakai gi mana' 'nanti kamu pinjam sweater kita jugak' 'kite nak gi hongkong lama lagi'

hati wanita ku merintih..cewahh..hahaha! Ayat geli, sebab baru baca cerita pendek dalam majalah mingguan wanita. Ada sorang perempuan ni frust dengan boifren, pastu dia decide nak jadi pengkid. Dia tinggal dengan girlfren dia satu rumah, masa dia start kerja, ada sorang laki try ngorat2 dia, pastu dia pun cakap 'dendam yang ku tanam mulai pudar, hati wanita ku tersentak'

 Nak muntah pun ada. Tapi nak muntah pun aku baca jugak sampai habis. Haha! Eh kenapa aku nak cerita kat korang ni. Memang tak paham. Terpaksa korang baca jugak ken...haha!

Berbalik kepada cerita tadi, Qery pun pilih baju dia, sebab aku pilih 2 helai. Dia tulis situ beli 3 helai dapat diskaun 20%. Terpaksa beli 3 helai tau..mihmih! Baju Qery tak penting. Yang penting sweater korea aku..

 Homeiii kann....

Tapi kulit i tak korea sangat, sekarang ni memang out gila. Jadi marilah kita tido dengan cukup, minum dengan cukup, cd korea campak longkang dalam laci. 1 cd je bawak keluar. Tetap tengok jugak kan. Sia-sia usaha campak dalam laci pun. haha!

baru-baru ni kawan aku kulit dah cantik, tapi dia still nak beli vitamin semua. Katanya selagi tak nampak ala-ala korea, selagi tu tak puas hati. Huhu! Itu je cerita harini. Cuma nak bagitau korang, Aurawhite tu ada free shaker dengan free masker k. =)

Beginilah rupanya bila korang dapat nanti. Collagen mask dan shaker. Semalam punya order semua dah pos semalam. Sebab aku dapat awal barangnya. 

Sapa nak boleh order lagi yeah, semalam dah jual dekat 30 botol. Apsal semua orang nak putih ala-ala korea ke? Ish aku pun macam dah hampir-hampir nak ambik 1 aurawhite ni, engkoooo je nak korea kan...Ketidakadilan sungguh.

 Free gift. Camne na dapat free gift, KLIK SINI

 Antara barang2 yang available.


1. Losyen Felinna Inchloss
2. Myracles Beauty
3. Aurawhite
4. Maixara C-Sential
5. Maixara Slim Look
Treenea Vcoa.

Gittew, sapa nak pembayaran sebelum pukul 2 aku pos hari yang sama tauu...
Semua barangan Malaysia, bukan dari Korea. 
mihmih!

Kbye!

10 comments:

Shima Mazlan said...

hahaha .. kelakar la ko ckp ngn diri ko .. "jgn pet ?? mmg klakar .. pandai nyer ko psycho qery .. xpyh buka mulut .. gud2 ..

ct fesyen said...

cantik ye sweater tu petttt.....
bape ongkos ye tu...

Khatey K said...

Sepet, takyah beli cd, download jer lagi bagus. klu nak tgok online pun ok, dramacrazy.net, kshowonline.com,dramaload.com eh bnyakkla. takyah beli cd, membazir gitewww

Khatey K said...

Sepet, tgok online or download jer, tgok online awk boleh pegi dekat kshowonline.com,dramacrazy.net, chia-anime.com eh bnyaklah. tkpyah beli CD, membazir gitewww. hahah


since awak suke Korea kan, jom la tgok Running Man. bestt sngatt. awak mesti suke..

Shahada Fauzi said...

kite pun ade baca psl pengkid tu..geli jugak..huhuhu..

sharifah rosidah said...

Wah cantik nya sweater ni....nanti nak pergi honeymoon ajak Qery pergi tempat percutian yang sejuk pastu boleh lah melaram kan sweater tu..... Ewah honeymoon kata ko.

Geli lah bila pengkid2 ni bersuara....nak menunjuk kan yang diorang tu macam jantan.....jantan ke ko....alahai.

nurhawahaider said...

beli kat mana? nak jugak korean~~

ibh_sue said...

Cologen mask saja tak ada jual ka yang!...:)

O'gosh Iskandar said...

cantik sweater tu...

ika said...

Yes captain sgt best..tengokla..huhu pasti kamu suke pnyer