Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Oct 27, 2013

Siri Pembersih Mekap Pixy

Teringat dulu-dulu masa kat sekolah teknik, first time masuk asrama la katakan. Tengok kawan-kawan cuci muka beriya-iya. Aku ni jenis yang tak ambik kisah sangat pasal muka. Lagipun ku fikirkan bukannya aku pakai mekap nak kena cuci muka.

Bila masuk je kolej, ada sorang kakak senior ni bagitau pentingnya cuci muka. Walaupun tak pakai mekap, tapi debu dari jalan raya, dengan udara tercemar, bila kita tak pakai mekap, debu/habuk tu memang direct kena kat kulit kita. Lagi teruk effect dia. Jadi kesimpulannya, selepas tersedar dari kesilapan lalu, *poyo gila*, aku pun pelan-pelan la cari pencuci muka.

Banyak perkara yang kita kena teliti sebelum cari pencuci muka yang sesuai dengan jenis kulit kita. Ada yang kulit sensitif, ada yang jenis kulit berminyak dan satu lagi jenis kulit kering. Fungsi cuci muka sebenarnya semua orang tau, bukan setakat nak nampak bersih dari luaran, tapi mesti bersih dari segi dalaman jugak. Kita mesti cari pencuci muka yang boleh buang lebihan sebum yang tersumbat dalam liang pori dan jugak membuang sel mati.

Bila aku dah meningkat dewasa, setiap hari pergi kerja sekurang-kurangnya aku pakai foundation, kadang-kadang rajin sikit aku pakai la mekap. Tapi biasanya pencuci muka yang aku guna mesti buat kulit aku jadi kering. Kita orang Islam kan solat 5 kali sehari.  So setiap kali sebelum ambil wuduk memang kena cuci muka. Bila cuci banyak kali, kulit muka aku jadi kering, bila kering kulit jadi lebih mudah kusam.

Jadi, pemilihan pencuci muka yang sesuai dengan kita memang tersangatlah penting.. Baru-baru ni aku diperkenalkan dengan produk Pixy iaitu Siri Pembersiah Mekap Pixy, dan yang tersangatlah bestnya, Siri Pembersih Mekap Pixy ni sesuai dengan semua jenis kulit, tak kisah la kulit sensitif ke, kulit berminyak mahupun kering.

Siri Pembersih Mekap Pixy ni ada dua jenis.

 1. Single Step Liquid Foam (Berbuih)
Yang ni boleh cuci macam biasa. Kena bilas dengan air. 
2. Gentle & Moist Cleansing Lotion (Tanpa Bilas)
Yang ni pulak macam penggunaan toner. Korang cuma titiskan kat kapas kering tu, lepas tu sapu perlahan kat kulit muka. 

Aku dah guna yang ni, memang terbaik. Lepas cuci memang rasa kulit bersih sangat. Tak payah nak cuci banyak kali dah. Lepas tu kulit tak rasa berminyak, pun tak rasa kering. Dia macam lembap je. Bagus, memang senang hidup aku. Huhu!

 Yang tanpa bilas ni pun aku dah guna. Kadang2 bila kat luar, rasa kulit berminyak. Terus la aku cuci guna Losyen Pencuci Gentle & Moist ni. Still rasa effect yang sama. Sebab ada kala kat luar kita tak jumpa bilik air. Atau masa kat ofis rasa kulit berminyak, malas nak ke toilet. Memang aku recommended sangat Losyen Pencuci Gentle & Moist ni. Lagi satu aku suka guna sebelum tidur. Bila cuci rasa selesa sangat, nak tidur pun rasa best. Serius tak tipu.

Apa yang best bersihkan muka dengan Pixy, mesti la sebab bahan-bahan dia. Dalam Pixy ada

- Madu asli (kekalkan kelembapan dan melembutkan kulit)
- Formula bebas alkohol (membersih tanpa mengeringkan kulit)
-Formula bebas minyak (segarkan kulit tanpa rasa berminyak)
-Diuji secara klinikal (selamat dan lembut untuk semua jenis kulit)
- Terbukti secara klinikal (tidak mengeringkan kulit selepas pembersihan berulang kali)

So sangat best, sebab korang boleh guna Pembersih Mekap Pixy ni bila-bila korang nak, lepas kerja ke, nak solat ke, sebelum tidur ke, bila bila la, jangan mesej aku semata2 nak tanya bila nak cuci eh, tumbuk kang. Hihi!

So ini dia Set Siri Pembersih Mekap Pixy iolls.

 Ada dua size, satu 100ml, satu lagi 50ml, better beli dua-dua size, boleh simpan kat rumah atau satu lagi simpan dalam beg. 

Meh aku tunjukkan cara macam mana nak guna Losyen Pencuci Gentle & Moist ni. Sebenarnya sama cara macam gune toner je.

 Ko kena ada kapas. Takde kapas pegi beli tau. Mihmihmih!

 Titis macam ni kat kapas tu, lalu toyohkan secara sopan kat mana yang perlu.

Lap rata satu muka.

Lepas cuci memang rasa kulit tak kering langsung. Lepas tu bersih je.

Yang ni pulak cara cuci muka pakai Pixy Single Step Liquid Foam ni.
 Sila bilas dengan air ye. Hihi!

 Result tetap memuaskan. Cuci banyak kali pun takpe. Gittew


 Pixy mekap cleansing ni sesuai sangat la dengan wanita yang membizi, kalau tak berapa bizi pun sesuai jugak tau.Jangan pulak kalau yang tak bizi tu tetiba kecik hati sebab tak boleh pakai. Lolss.. Dah tu Sepet kata wanita bizi je sesuai, habis i yang goyang kaki ni nak pakai hapee?? Kenn.. Boleh je pakai. Jangan rasa bersalah sangat masa pakai tu. Hikhokhikhok. Atau sebelum korang nak cuci tu boleh la buat-buat bizi ke hulu ke hilir dalam 2 3 kali, lepas tu dah rasa bizi boleh terus cuci muka. -_-

Aku kalau petang-petang tu, rasa lemau ke apa, cecepat cuci muka pakai Pixy ni, lepas tu terus segar. Gedik sangat kan. Hihi! 

Harga mampu milik
50ml - RM7.90
100ml - Rm13.90

Boleh cari kat kedai runcit, farmasi atau pasaraya berdekatan. 

Kalau korang nak tau lebih lanjut, boleh terus ke website Pixy
atau add Pixy kat facebook

8 comments:

Jueliza Jamani said...

cantik kulit....

Nour Eyza said...

memang suka produk pixy ni. tengah tunggu org buat review. kebetulan sepet buat review. makin yakin la nak guna. hihi..

Nur Mai said...

sepet still pkai tabita lg x? n sepet campur ke pkai ni dgn tabita, n blh ke? hukhukhuk...

EZAN IDMA said...

anteknye

Nur Mai said...

dh 'ter'beli pun n 'ter'ambil dua jgk..hu3 ^_^

Nana Balqis said...

Dah beli ms promosi arini just 11.90 je 100ml..best sgt pakai..thanks sepet sudi share info ni.

Nana Balqis said...

Dah beli ms promosi arini just 11.90 je 100ml..best sgt pakai..thanks sepet sudi share info ni.

Maziah Jamaludin said...

Ye betul tu..mekap ke tak mekap, yang penting kena make sure muka bersih sebelum tidur..lagi2 sekarang udara tak berapa bersih, kotoran senang melekat & menyumbat pori muka...

Mengapa MAKEUP REMOVER Penting Walaupun Tidak Memakai Makeup?