Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Oct 17, 2013

Selamat Hari Raya Haji

Dah 3 hari baru sibuk nak update.. Macam mana raya haji korang? Meriah ke tidok??? Aku rasa okey okey la sebab raya haji sebelum kawin pun bukanlah meriah mana. meriah tang adik beradik berkumpul tu je la kot. Yang lain biasa sangat. Sebab family belah Qery pun takde balik kampung ke apa. Semua sama je aktiviti dengan family aku. Adik beradik berkumpul, lepas tu melepak sampai ke petang.. 

Isnin tu memang kelam kabut jugak la, sebabnya aku tak ingat yang haritu aku kena tolong masa dua tempat. Phew, dua tempat lah sangat. Hahaha! Pagi tu bangun tak berapa nak pagi sangat, dah berjanji dengan customer nak pos barang hari Isnin, pepaham je la Isnin punye barang terkumpul dari Sabtu dengan Ahad. Baru nak membalut Isnin tu. Pukul 1 macam tu baru keluar rumah nak pegi rumah mak aku.

Qery pulak aku suruh dia pegi pos sorang, lepas tu buat la apa yang patut. Sebab dia kalau duduk rumah ni pun bukan dia buat apa. Daripada dia keboringan baik la dia pegi mana-mana. Kang dia boring aku pulak yang tak sedap hati. Jadinya, kerja aku kat rumah mak adalah hiris daun kunyit je. Pfttttttttttttt. Itu je bahagian aku pada petang itu. Sebab semua benda aku datang dah siap, aku pun berpura2 bizi potong buah mangga. (-_-)

 Menu wajib, rendang daging dengan sup tulang. 

Lepas tu tetiba dapat wasap dari Atam cakap kenapa tak amik dia. Ait?? Mana la aku tau dia takde kenderaan nak datang. Kekeke! Terus aku call Qery kalau dia free lepas pos barang  boleh amikkan atam tak. Qery okey je.

Dalam pukul 3 macam tu atam datang, aku pun lepak-lepak kat depan, takde benda nak buat. Lalu ajak Qery balik rumah mak mertua, sebab mak Qery kata nak masak petang. Sekali iolls datang tengok semua dah masak. Pftttt

Awalnyeeeeeee mak mertua aku ni masak. Tak sempat aku nak tolong. *mata ke atas*. Mak n Pak mertua aku ni puasa. Jadinya kita berbuka la sama-sama. Borak-borak pasal apa aku pun dah tak ingat sangat. Tapi balik lambat jugak. Dekat pukul 10 macam tu baru balik rumah. 

First time aku tak ada masa takbir rumah mak. Perasaannya adalah best gila. hahahaha! Patutla adik beradik aku lepas kawin ramai suka ngelat. Kekekekeke!

Esoknya, lepas subuh aku dah bangun. Sebab nak pegi solat raya. Konon nak gerak sama-sama dengan mak mertua. Sekali Qery kata kita tunggu je kat masjid. 

Telekung ni memang best sangat. Telekung hantaran katanya. Hihi! 

Selalu kan aku pakai warna putih, tapi putih biasanya mesti jarang. Jadi bila pakai warna hitam ni rasa memang yakin la tutup aurat tak nampak dalam langsung kan. Huhu!

Pegi masjid dalam pukul 7.45. Solat kat Masjid Alam Damai. Hoi ramai orang. Nasib aku datang awal. Mencari-cari mak Qery dalam beribu2 orang tu, tapi baru masuk masjid terus nampak. Terima kasih Ya Allah lah kan. Sebab tujukan mata aku ke situ. Huhu! Mak mertua dah cop kan tempat. Hikhokhikhok. Boleh la solat sama-sama. 

Tahun ni kat Masjid Alam Damai ada 10 ekor lembu nak disembelih. Takbir dia memang betul2 insaf lah. Imam tu cakap, sekarang ni ramai orang yang mampu tapi tak nak berkorban seekor lembu pun. Tapi bila daging kena agih, semua sibuk nak beratur. Padahal kita kena utamakan orang yang betul-betul susah. Kan... Pastu dia cakap lagi, kalau kita sendiri tak boleh nak bekorban harta untuk agama, setakat mana lah iman kita sebenarnya. 

Balik tu, tukar baju, beraya pulak dengan mak mertua. Makan nasi dengan rendang ayam. Beraya rumah jiran. Tapi aku tak makan sangat sebab aku diet. Mana tak nya, timbang berat badan dengan atam. Atam 48kg, aku 49kg. Hoih!! Menyampah betul. Terus sampai sekarang takde selera makan. Lepas tu paksa Atam makan banyak-banyak. Dalam pukul 11 macam tu, pegi rumah mak aku pulak. 

Baju raya atam hadiahkan. Hadiah perkahwinan katanya. Kekekeke!


Dah gedik-gedik, sekali kakcik kata nak celebrate befday anak dia. Si Nabil.

Besar dah Nabil. Dah tingkatan 1.

Kemain atam.


Lepas tu dah bosan, kite lepak kat depan..

Qery main gitar tapi malu-malu. Yunan tengok takpe, orang lain tengok malu. Lolss

Makan aiskrim je suka.

Masa ni dah boring sangat. 

Pukul 2, ajak Qery balik rumah. Sebab pukul 5 dah janji dengan anak buah nak main futsal sama-sama, takkan la aku nak pakai baju kurung. 

Entry main futsal kita up lain eh. Bye bye!

p/s : Bedak arab still available RM35. Promo Maixara masih berjalan seperti biasa. =)

********************************************

Shawl dari
LhunaStore
Atau korang boleh wasap terus ke
017-2060840
Email : lhunastore@gmail.com
Ada banyak shawl yang menarik dan cantik.
Aku suka sebab shawl ni lebar. Senang nak kedepan kebelakang.

4 comments:

Irfa said...

SWEETNYA KAMU DUA ORANG NI
SALAM AIDILADHA UTK KORANG BERDUA

Hidayah said...

:)

Iylia Farhana said...

Planning on your dream vacation?
Head on to our Facebook fan page to find attractive travel packages. Grab now!!

http://on.fb.me/GS5XcX

Nur Mai said...

akhirnye...bru blh bace yg trkini..hu3