Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Oct 4, 2013

Baru sebulan dah gemok ke?

Please lah kan. Baru sebulan kot.  

Begini ceritanyaa.. Minggu ni, aku memang tak masak langsung tau. Sebab Qery la tak bagi. Nanti masak kang kena mawahhh pulak. Hikhokhikhok. Padahal barang nak masak ada je. Lagipun berbuih dah mulut aku suruh beli dapur. Dia buat tak tau je. Memang dia tak bagi aku masak, sebab dia kata kesian tengok aku kelam kabut. Auwwww, harap berlanjutan lah sampai 10 tahun lagi. Hahahaha!

Jadi kerana dia tak bagi aku masak, dia akan curi masa balik belikan aku makanan walaupun dia ada kelas ke kursus ke, gittew. Dan yang paling best, setiap kali dia beli nasi bungkus nasi tu penuh 1 polystrene, lauk asing masuk dalam plastik. Dan aku makan habis! Habis okey, habisssss... Huwaaaa.. Habislaaa aku...

Makan tengah hari

Ini kejadian hari Ahad. Hari Ahad je, sebab hari hari selepas Ahad tu aku tak mampu nak upload. Huhu!


Makan petang

Makan malam.

Yang ni okey lagi, Isnin Selasa Rabu Khamis siang malam nasi. Stressnye. Aku rasa aku dah bertambah berat la. Bila pegi rumah mak, mak cakap aku nampak biasa je.Aku agak mak jaga hati tu. Semalam aku tak puas hati, pegi timbang kat Jusco, pun still 48kg. Aku dah down down sebelum timbang sebab budget macam dah over 50kg camtu.

Tapi kenapaaaaaa aku rasa macam dah gemok.


Baiklah, harini kena diet. Korang tak paham perasaan aku. Huhu! Aku pernah melalui fasa berat badan 52kg. Dan ianya tak comel langsung. Percayalahhhhhhhhh....

7 comments:

bibi yusof said...

hi sepet... i paham ... hanya kita je tau berat badan yg ideal untuk badan kite.. try la maintain.. tapi sepet dah nampak kurus dah... tinggi berapa ni..
akak yg rendah ni pon berat almost 48kgs.. tgh berusaha turunkan to ideal weight which is 44 kgs.. hehehe...

biasa la sepet.. bile dah kawin.. mkn pon ikut slera suami ... tu yg badan naik sket kan.. :)

** first time comment kat blog sepet**

Naema Shahrul said...

gemok sikit tak pa la..tapi pas bersalin nanti berat mesti akan naik..saya dulu sebelum kawin 48kg..pas kawin masih lagi 48kg..tapi selepas bersalin 52kg..hehe nak diet susuh sebab baby masih lagi bf..hehe..

Motif ! Cer kOmen ... said...

baru 52..mashie xxkahwin lg dh 56..apa cer.. hahaha
xpa.. yang penting suami sayang
kan kan kan sepet.. xperlu risau sangat kurus ka gemok ka.. hehe yg penting hidup happy xkacau sapa2 kan.. hehehe

Motif ! Cer kOmen ... said...

baru 52..mashie xxkahwin lg dh 56..apa cer.. hahaha
xpa.. yang penting suami sayang
kan kan kan sepet.. xperlu risau sangat kurus ka gemok ka.. hehe yg penting hidup happy xkacau sapa2 kan.. hehehe

NenetPenne (NP) said...

baguslah suami mcm tu...
dia belikan sepet nasi dan lauk..bukan ke suami suppose to be like that...
suami yang tak tahu je asyik nak suruh bini masak.... masak dan masak...

mama_onie said...

Huhuhuhu sedihnya semua org adalah bwh 50kg... saya??? Takpe lah anak dah lepas anak kedua nanti saya diet *macam mustahil

mrs kayrul said...

jealousnya tengok berat sepet..nak kurus macam tue jugak