Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Oct 2, 2013

Nak kurus secara sihat ke tidok?

 Entry baru di bawah

*info tambahan*

Setelah sekian lama aku meng-research....lama jugak okey, huwaaaa.. Nowadays, kenapa la banyak sangat produk yang keluar. Terpaksa la haku menyiasat mana satu yang bagus. Memang semua orang ada masalah berat badan, termasuklah aku. *mata ke atas* Biasalah perempuannn... huhu!

Kebanyakkan yang mintak aku cari supplement untuk kurus ni, dorang ada suggest sekali brand 'itu' 'ini' 'itu' 'ini'. Gittew. Dan yang mana aku cuba tengok bahan-bahan dia, ada yang okey, ada yang okey kot, ada yang okey ke? Haha! Ada yang okey, price dia unreasonable, ada yang murah sangat-sangat yang jenis 'okey ke?' Lols.. Haha!

Ada yang mintak aku jual ubat kurus yang memang ada dalam pasaran. Bukan tak nak, tapi ubat kurus adalah ubat kawalan. Yang mengadungi bahan-bahan kawalan, contoh kalau amik lebih akan ada side effect lain. Ubat kurus ni mesti ada precriber from doctor, then every time jual mesti record dalam buku, buku tu setiap kali peng-audit datang, akan di cek dan di sign, cop bla bla bla bla. You know every tablet kalau hilang sebiji pun mesti buat incident report. So semestinya aku tidak boleh menjual ubat kurus sesuka hati. Unless aku jadi doctor dan itu sememangnya tidak mungkin. Bahahaha!

Setelah meneliti, *tetiba bersyukur gila dulu belajar pasal perubatan, haha* insyaAllah berkesan kalau korang ambil ikut masa yang betul. Mesti disiplin, dan jangan skip kalau boleh. Korang boleh rasa perubahannya. Dan yang paling penting, bukan ubat, dan tak perlu nasihat doktor, cuma korang kena guide sendiri kat rumah. Okeyhhh??

Mungkin korang pernah dengar produk ni, sebenarnya dah keluar beberapa bulan yang lepas, tapi aku masa tu masih macam was-was jugak, ofkos la. Benda kurus2 ni dari dulu lagi aku takut nak jual. Tapi bila tengok bahan-bahan dia. Insyaallah okey dengan izin Allah. Gittew kenn.. Hikhik!

Maixara Miracle Essence (MME)


Bahan-Bahan :
1. Collagen - Collagen daripada gred terbaik skala tilipia yang diiktiraf halal.
2. Vitamin C - Membaikpulih tissue di seluruh bahagian anggota badan, dan membantu meneutralkan radikal bebas dalam badan.
3. Gluthathione - Dipetik daripada enzim buah-buahan yang berkualiti tinggi, membantu proses pemutihan, melembutkan dan memperbaiki struktur kulit muka dan badan, juga bertindak sebagai antioksidan
4. COQ10 - Sememangnya di dalam badan, ia membantu meningkatkan kesihatan jantung, meningkatkan tahap tenaga, meningkatkan sistem imun, tekanan darah dan meningkatkan peredaran darah.
5. Alpha Lipoic Acid - Menukar glukosa (gula) kepada tenaga dan membantu penumbuhan semula vitamin E, C dan glutathione dalam badan dan bertindak sebagai antioksida.
6. Hoodia Extract - Diperbuat daripada 100% ekstrak semulajadi Hoodia dan membantu sebagai penahan selera.
7. L-Carnitine - Assist in fatty acid metabolism and transport, maintain healthy and triglycerides and HDL level in normal, healthy individuals, convert fatty acids into energy, and maintain cellular energy *tak reti haku nak explain dalam bahasa melayu, haha*
8. Multi-Vitamin - 18 vitamin dan mineral untuk menyediakan badan anda dengan nutrien yang diperlukan untuk fungsi badan yang optimum termasuk magnesium, fosforus, selenium, besi dan kalsium.

So every ingredients ni kalau aku belajar dulu, memang selamat pun, takde apa yang bahayanya.


Testimoni MME







Cara Pemgambilan
1. 1 1/2 sudu sehari (sebelum sarapan atau 30minit selepas sarapan).
 atau
2. 1 sudu pagi dan 1 sudu malam.
(Sekiranya waktu malam, korang ada ambil supplement atau ubat lain, just continue amik MME sekali sehari *pagi)

Lebih baik kalau minum air secukupnya. bagi membantu proses berjalan dengan lancar.

Note :
-Wanita hamil tak boleh minum MME
-Wanita menyusukan boleh ambil MME, sekiranya bayi tak ada alahan, alahan berbentuk gatal-gatal, atau sebarang allergy, tapi jika bayi cirit birit juga diminta ibu berhenti mengambil MME.
-1 botol MME tahan lebih kurang sebulan
-berperisa strawberi, ala-ala yoghurt
-umur 12 tahun ke atas boleh ambil MME

Harga 
RM145 (semenanjung)
RM150 (sabah/sarawak)
Free postage

p/s : Barang akan di pos pada hari Rabu bersama free gifts. =)
order sekarang 
Mesej/What's App - 012-2678134. 
Email - sepetsshop@gmail.com
Sepet

13 comments:

HeNRieTTa JoSe said...

Nice sharing....

Pss...salam perkenalan....diterjah berkenan dgn tjuk entry ini....

d i b a said...

salam sepet, apa beza
-maixara miracle essence dgn
-maixara white essential.

kenela tanya org yg blaja perubatan kan.:)

sepet a.k.a zack_u said...

diba : MWE untuk skinn buang toxin dalam badan, MME untuk kurus and tegangkan balik kulit yang kendur. =P

ISNA MAJID said...

mahal jugak, bagi saya la,teringin nak cuba,kalau berkesan berbaloi la dgn harga nya.tengok testimonial
macam ok.berkesan betul ke.nak kurus nii.

luna said...

nak tanya dalam satu jar tu boleh tahan berapa lama?

Deanna Hussin said...

Nak tanya, kalo tgh makan ubt diabetes n high blood bole ke amik ni?

Deanna Hussin said...
This comment has been removed by the author.
Linda Radzi said...

dik, nnt cuba ko buat contest pasal kurus ni pulak.. suh customer yg beli dgn ko ni masuk contest tu.. sebelum n selepas.. kompom org makin yakin dgn product ni nnt.. plzzzzzzz...... (ok, sebenarnya nk yakinkan diri aku sndrik... hihihii... almaklum, bdn akak ko ni makan ape pun tak turun2.. huhuhuuu)

Siti Shuhadah said...

MME ni dia kawal selera makan tak? maksudnya bila minum ni kita rasa kenyang jer...

Ainie Zakri said...

Askum sis sepet facebook sis apa ya? Senang nak ikuti perkembangan melalui facebook.... ;-)

Mazatul Azura Muhamad said...

Salam ziarah & salam kenal :)

azura maidin said...

salam perkenalan..singgah blog sya
http://kasihmamaaqil4.blogspot.com/

Cik Ziana said...

nice blog..
jom singgah blog saya hihi
http://zianahealthcare.blogspot.com/