Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Oct 24, 2013

Dapat perkakas dapur. Mihmih!

Ish line internet ni la. Memang menguji kesabaran. Dari tadi aku try nak update tau. Asik la kena connect banyak kali. Nak publish ni pun bercinta.

Harini lega sikit sebab Qery kata tak payah masak. Dia dah stress dengan kawan-kawan dia. Katanya bila pegi sekolah, semua kata dia dah gemuk. Bila pegi kelas UPM pun kawan-kawan kata dia berisi. Bila main badminton, kawan badminton pun kata benda yang sama. 

Itu la dia tak bagi aku masak dah. Kononnya nak diet. Iyelah tu. Aku tengok dia biasa je, takde la gemuk sangat. Dia pernah lagi gemuk dari ni kot. Kekeke! Yang ni perut dia kedepan sikit je. Tapi kot dia nak diet, diet je la. Aku pedulik apa kan. Hihi!

Semalam kan dia suruh aku masak lemak cili api.  Tapi baru aku teringt aku takde lesung batu. Tak best kot kalau masak guna blender. Tapi apa nak dikata. Blender je la. Sebab dah lama gila tak masak lauk macam ni, so takde la sedap mana. Kena praktis lagi baru dapat rasa dia yang kaw-kaw tu. Yang aku buat ni rasa dia asal ada je.


Dan paling tak boleh bla, masa siang ikan semalam. Hek hek hek.. Telur dadar buat sebiji je khas untuk Qery sebab dia je yang suka makan. Sayur tu entah la. Haha! Bersepah sana sini. Semalam Qery balik lambat ada meeting. Aku takde la hidang lagi. Sekali dia balik. Kelam kabut nak hidang.  Iyela kelam kabut sebab Qery asik la ter 'hek hek lapar...hek hek lapar' tak senang aku nak hidang. 

Seperti biasa, aku makan ikan setengah dengan sayur sikit. Yang lain Qery rembat. Bila gemuk marah pulak tu. Habistu nak buat macam mana. Hihi!

Oh lupa, semalam dengan kelmarin kerana ramai sangat beli set exclusive dengan regular. Jadi korang kan dapat krim ibu putih free. Ramai yang kata takde pun info pasal ibu putih dalam blog aku. Memang takde.. Sebab aku tak sempat nak belek pun.  Kalau korang nak tau info tu boleh la google yeah. 

Kalau nak Ibu Putih sahaja pun ada kat My Shop. Koarang cari info kat sana.

Semalam dapat parcel kan.. Sekali banyak sampai ke rumah mak mertua. Oh alamat yang aku bagi korang tu bukan alamat rumah aku. Mak mertua aku tak berapa tau sangat kerja aku ni. Plus aku pun tak explain sangat. Sebelum ni parcel sampai satu satu. Dia okey lagi. Semalam sampai sekali banyak. Tanjat dia. Hihi!

Dan aku dapat ini!

 
 Ha lepas ni kalau tak semangat nak masak aku tak tau la. Hikhokhikhok.

Antara barang yang aku dapat
1. Milk/Egg Whisk (untuk mix kan telur la pun selalunya..hihi)
2. Giesser Messer Set Knife (ada peeler, gunting, dengan cutting board. Cutting board dia kayu tau)
3. Peeler
4. Unstick Frying Pan (kar rumah aku memang dah ada tapi kecik. Yang ni memang cun cun la. Lepas ni pakai pan ni je masak telur ke nugget ke. Kekeke)

Nak tengok apa lagi yang dijual.  Boleh ke

atau email gurlroxy20@gmail.com
atau direct wasap 013-5150351/0124040494

5 comments:

Zarra Qaseh said...

pasni kena rajin2 masak la...hehe^_^

Lelaki said...

telor goreng tu kemain lagi siap ada mata n mulut hehe

Scarlett O'Hara said...

Mask telur dengan nugget je ke?

sya isyah said...

hahaha.comel je telur tu.:P

meera said...

Hari2 msk sdap.. untung qery. Nuget n sosej msti wajib eh. Neway sepet mmg rajin sgt2. Unstick pan.. hehe. Bkn nonstick ke tu?