Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Oct 22, 2013

Pujian yang bermotif

Semalam semua orang pun tau dalam peti ais aku ada kupang je. *mata ke atas*. Hihi! Dalam fridge takde la semata-mata kupang. masih ada ais krim,air batu, hot dog, ayam goreng, nugget, fishball, tetiba bagitau apa ada dalam peti ais. Haha! Nampak sangat nak cover kan. Haih.. 

Jadi semalam memandangkan ada kupang je, nak tak nak terpaksa la aku masak kupang. Lepas tu memang takde pilihan lain, memang kena masak sambal sebab itu je bahan yang ada. Minggu lepas, Qery bagitau kalau aku nak masak, masak la Sabtu Ahad je. Tapi tetiba semalam, sedang aku best-best nak update blog, tetiba dapat mesej dari Qery 'masak apa hari ni, tak sabar nak balik makan'

Aku seperti.....Ait mamat ni. Kata takyah masak. Tapi kerana kelembutan hati seorang istewi yang homei. Aku terus meluru ke dapur. Meluru okey.  Tipu sangat. Haha! Terus tutup laptop, dalam fikiran memang dah terbayang kupang. Dah la aku tak suka kupang pun sebenarnya. Adoi... Kalau lala ke, kerang ke okey lagi. Kupang tak suka sangat tapi boleh la telan. 

Kelam kabut jugak la masak sebab lagi 30minit je Qery nak balik. Dapur gas ada satu je pulak tu. Terima kasih sangat la. Kat situ la nak masak sambal, nak masak sayur, masak telur, goreng nugget. Kupang tu aku rebus dalam rice cooker. Haha! Nak cepat punye pasal.

Tapi ngan-ngam Qery balik sekolah, aku dah siap masak. Phewwww. Aku tengah sibuk kat dapur, memang aku tak tengok fon langsung tau. Sekali Qery bising-bising cakap aku tak balas mesej dia. Siap tuduh iolls ada lelaki lain. Hahaha! Adoi tak tau nak gelak ke nak telan kupang mentah-mentah. Mengada sangat. Tak balas mesej 30 minit je pun. Tapi dulu masa bercinta tahun pertama lagi lawak. Tak balas 5 minit je. Esok drama dalam kereta. Hahaha!

Dia bukan cemburu yang serius tu tau, dia suka cemburu yang macam main-main tu. Korang jangan pulak fikir Qery cemburu buta ke apa. Korang tu bukan boleh.. Kena explain betul2. Hahaha! Lepas hidang semua, telur tu aku kerat 4 bahagian tau. Sayur memang aku masak sikit je, sebab dua orang je pun nak makan. lagipun aku fikir Qery tak makan sayur sangat.  


Aku duduk, tak sampai 5minit. Licin semuanyaaaaaaaaaa.... 


OMG. Laju gila Qery makan. Aku sempat amik telur 1 bahagian, kupang beberapa je la sebab aku tak suka kan. Yang lain Qery makan. Bila masa dia masukkan semua ni dalam mulut. Aku tak perasaan pun. Nak kata sedap sangat aku masak, rasanya takde la. Biasa je kot. Ni mesti lapar ni. Atau pun ada motif lain. Gittew. Makan pun penuh motif. Psycho betul. Hehe!

Q : TQ sayang sebab masakkan sedap-sedap.
S : Takde la sedap sangat. Kamu lapar ke?
Q : Takde la lapar sangat, tapi bila tengok isteri masak, rasa lapar je.

Hurm, aku langsung tak percaya ayat-ayat pujian tu. Huhu! 

S : Sedap sangat ke?
Q : Sedapppp sangat.
S : Nak kasut baru ke?
Q : Hikhikhik! Kasut kite dah berlubang dah kat hujung tuuuu

See?????? Tidak syak lagi. Hahaha!

S : Oooo, patutla kite masak kamu makan sampai habis. Nak kasut rupanya..hihi!
Q : Eh takde la yang.  Memang sedap. Tapi kasut pun nak. 

Dah tak payah nak percaya sangat. Haha! Qery ni dia mesti ada agenda tau , dia ingat aku tak tau perangai psycho dia tu. Adaaaa je benda yang mencurigakan. Hihi!


Malam tu pergi la cari kasut dia, tapi semua tak best. Dia nak jugak kasut yang haritu pergi kat OU. Outlet kat The Mines tak masuk lagi. Nak ke OU tu memang tak la. Jauh kebeno. Takpe, nanti kite try tengok kat tempat lain kot kot ada. Tak sanggup aku nak tengok dia makan macam jin. Hihi!

Tetiba Qery kata nak gi Tesco, sebab ayam ikan semua dah habis kan. Tapi dah pukul 10.45 kot. Dan baru aku tau Tesco bukak sampai pukul 12 malam. Kesian pekerja Tesco balik lewat malam. Huhu! Beli la ayam sekor, pastu ikan kembong 10 ekor, ikan sardin 10 ekor, sotong, udang. Ala ikan tu yang jenis beku tu. Aku pun tak tau la. Qery kata beli je yang beku ni. Senang sikit. Dah la aku dah berapa tahun tak siang ikan, tak tau la ingat lagi ke tak. tsk tsk tsk. 

Yang paling best. Lepas bayar semua. masuk kereta. Qery dengan selamber je cakap

'Esok masak sambal udang tau, sayur nak campur-campur, lepas tu nak ayam goreng jugak'

*lap air mata* Macam kena masak hari-hari je. Huhu! Janji palsu apakah??? Tapi takpe, aku suka je masak untuk Qery. Sapa lagi nak makan kat rumah ni kalau bukan dia. *ayatsedapkanhatisendiwiiiii*

Eh lupa bagitau korang, sekarang ni supplier tabita aku yang baik hati tu ada bagi free gift kat sapa-sapa yang beli set exclusive dengan regular. Set trial takde yeah. So lepas ni sapa-sapa yang beli set exclusive atau regulat tabita akan dapat free krim ibu putih 15g. Ini yang supplier aku bagi, yang aku bagi lain tau. Korang boleh Klik kat My Shop
Ada banyak lagi info kat situ.

***********************************************************

Best sangat glitter shawl ni, senang sangat nak bentuk. Semalam keluar gi The Mines pun ramai yang tengok shawl i ni. Macam artis. *shawl je la pun macam artis, kekeke*
Kalau tak silap beli 1 RM29@ beli 2 RM50
Ada banyak lagi warna, korang boleh add
atau direct contact 017-2959573
Banyak lagi shawl-shawl cantik kat sana.



6 comments:

suezen said...

shawl mmg cntik....(sambil lap air mata)

emy pokden said...

cantik nyer shawl tu..

salwana nordin @ che'wa said...

mestilah air tangan isteri adalah yg terbaik kan :)

lepas ni naik badanlah qery ye..sbb happy ke sbb byk makan?hhheeeee

2-2 lah :)

yani mohammad said...

bangga kan bila masak tak seberapa tapi husband makan sampai licin?
oh that feeling! =P

ika sulaika said...

cantik giler tudung

mrs kayrul said...

licin betul tue...klu pinggan boleh makan dengan pinggan2 sekali licin kot...hehehe