Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Jul 29, 2013

Kau milikku....

 Masa pilih-pilih jam hantaran untuk Qery, aku pun saja la usha-usha jam. Paham je la Qery tu kalau pilih jam sampai lenguh jari amoi tu asik keluar masuk jam dari kabinet tu. Itu dia nak try, ini dia nak try. Kalau tak beli aku tak tau la. Aku tengok aku yang serba salah. 

Jadi daripada aku tengok pastu rasa serba salah, baik aku seperate. Ko tengok sana, aku tengok sini, walaupun aku tak minat jam kennnn. 

Banyak brand jam yang aku tak tau pun. Tapi macam Guess, Titan, Fosil, aku tau la. Yang macam Obaku, Angel Heart, itu kan jarang dengar. Lagipun aku bukannya orang kaya asik keluar masuk kedai jam. 

Bagi aku jam ni biasa je. Asal boleh tengok pukul berapa dah la. Aku pun round dari satu brand ke satu brand. Aku rasa dah nak habis tawaf ni, Qery still lagi kat tempat yang sama tengah test jam. Ikutkan hati aku nak je keluar kedai jam tu, pergi la mana-mana kedai lain. Tapi Qery tak bagi. 

(-_-)

Aku pun pusing lagi sekali. Kali ni aku cakap dalam hati, nak tengok satu satu jam, sebab aku nak tengok bila aku habis tawaf nanti, Qery dah bergerak ke tempat lain ke belum kan. Huhu! So aku pun pelan-pelan tengok. Design kebanyakkan sama je. Bulat, ada blink2 sikit. Sama ada tali besi, atau kulit.

Tiba-tibaaaaaaaaaaaaaa

Aku nampak satu jam ni.....

Bersinar-sinar

terangggggggg

tak tau la effect lampu ke apaaaaaaa

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

aaaaaaaaaaaaaaaaaa

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

jerit hati kecilku....

Aku terus duduk. Oh jam tu kat bahagian bawah. Kena duduk cangkung baru boleh nampak dengan jelas. Mihmihmih! Aku fikir punye fikir, kalau beli ni aku pakai tak, kalau tak beli kang menyesal tak. Iyela paham2 la sekarang kena pakai banyak duit. Banyak benda yang aku nak terpaksa di tahan-tahan dulu. Nak raya lagi, nak kawin lagi. Semua kan pakai duit. Tapi jam tu tantekkkkk haaaangat hangaaaat.

(**,)

Tak tau la berapa lama aku kat situ sampaikan Qery pun tetiba mencangkung kat sebelah aku. Hahaha!

Pastu pura-pura offer aku...

Q : Nak ke?
S: Takde la tengok-tengok je

See?? Baik tak aku...hahaha! Itu semua taktik ye. Jangan terperdaya. Lepas belikan jam Qery. Masuk pulak kedai Cincin. OMG Cincin lelaki tu ada yang 10k. Aku takde la beli yang 10k tu. Gila ke aku? Haha! Nak test pun tak berani. Kite test yang kite mampu je la ye. Ukur baju badan sendiri. Nasib barang2 aku dah setel. Takde la rasa beban sangat kan. 

Masuk-masuk kereta je terus terfikir-fikir jam tadi. 

S : Jam tadi tu cantik kan.
Q : Cantik. 
S : Tapi brand tu tak pernah dengar pun.
Q : Brand Jepun tu. 
S : Tapi nama dia tak Jepun sangat pun.
Q : Nak ke?
S : Takpe la.

2 3 hari lepas tuuuuu... aku teringat lagi jam tu. Sampai terpaksa masuk City Chain kat LeisureMall. Cari jam tu takde. Amoi sana cakap, jam tu bukan semua outlet ada. Siap bgtau Qery, selalu jam Angel Heart,kalau dorang bawak masuk satu, so maknanya ada satuuuu je kat kedai tu. 

Pastu terus aku moody. hahaha! Kenapa dia takde dua tiga empat. Kalau orang lain beli macam manaaaaa?????? Sedih la kannnn... Qery tanya aku nak jam mana-mana tak. Aku kan dah patah hati. Jam lain aku tengok dah tak cantik dah. Semua macam......biasaaaa jeeeee.. Psycho betul.

Ini adalah first time aku berperangai busuk macam ni okey. Selama ni ada aku kisah pasal jam pun. Pernah la sekali masa kat HK Disneyland tu. Sampai aku ajak Qery masuk kedai tu 4 kali. Haha! Mula-mula nak beli ke tak, sebab mahal kan. Tapi sebab dah berkenan sangat. Terpaksa beli. Lama jugak aku pakai, tapi masa buat stok check cermin dia retak. Lama okey aku sedih. Sampai sekarang kalau tengok balik jam tu pun sedih. 

Still bernyawa lagi jam tu. huhu! *aku update blog ni jam 3.30 pagi ye, hihi*

Jumaat tu, macam biasa la aku nak gi pos. terkedek2 la angkat beg nak masuk dalam kereta. Sekali bukak je pintu belakang nampak kotak. Dia tulis 

'to my mengada-ngada one'

Terus laju-laju amik kotak tu, duduk sopan2 kat sit depan. Bekas dia warna pink, aku macam tau tauuu je apa. Hahaha!


I lap youuuu sangattttt...

Suka gila okey. Qery kata pagi-pagi tu dia gi The Mines beli. Terharuuuuu iolls. Terus tak sabar nak kawin *mata ke atas*

Plastik cermin tu tak bukak lagi sampai sekarang. Kemainnn lagi kannn.. Aku pakai jam belah kanan. Qery pakai jam belah kiri. Sekarang ni aku asik remind dia hati-hati jalan tu tangan jangan nak hayun sangat. Nanti terkena jam aku ni. Gittew...

Poyo nak mamp kan.. Orang lain beli jam beribu tak peghakkk pun. Aku je macam tu. Harini Qery nak jam lagi. Masuk lagi kedai jam yang sama. Amoi yang sama jugak layan. Dan aku macam biasa tawaf.

Sekaliiii.....

ada

lagi

jam

yang

cantik

gila

nak

mampus

kalau

tak 

beli

dalam

tahun

ni

boleh

buat 

gaduh.

kbyeeeee

#dugaanbulanpuasa
#puasamasukkedaijam

p/s : tabita still promosi ye. sila beli sebelum terlambat. Habis promo dah tak dapat harga tu dah, walau korang menangis air mata darah sekalipun.. *ok over* =)

8 comments:

Izz Latif said...

Kelakarlah Sepet nih

Cik Nadz said...

Hilarious. Tapi so sweet la ur tunang. Perangai lebih krg sama je dgn bf kte, nak test/pilih brg lama giler, kalau test baju 4-5 helai try, pastu nak gi jalan mane2 takleh,kena teman dia jugak.whewww

Nur Mai said...

Tp cermin yg retak blh tukar....tp mmg xsame dgn yg asal.....kat tmpt kite tukar cermin jam 2 de dlm 30hinggit jgk tau.....

Zanira Noh said...

Ko pon dah jd mcm qery na. Syabas qery dpt bentuk.zacku dgn jayanya haha...

ika sulaika said...

shine !

Sya Mimie said...

cantiknya jam tu..untung la cik abg dia belikan.. =)

kelipkelipchumel said...

waaaahhhh...bestnya dapat jam bling bling!! tapiiii.. ada lagi jam idaman tu...hikkk..

:: Cik Viva :: said...

kelakar..kelakar..tapi suweett...hahah