Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Jul 5, 2013

Dah besar anak buah maksu =')

Aku ada anak buah sejak umur 6 tahun lagi. Beza tahun macam tak berapa nak beza sangat je la. Dan aku memang sayang gila kat dorang ni, sebab aku dengan dorang memang membesar bersama-sama. Makan suap sama-sama. Masakkan, mandikan, main mak-mak, gaduh, semua sama-sama.Dan mungkin kerana itu jugak perangai aku macam budak-budak, sebab life aku banyak habis melayan budak-budak. Tapi best. Sebab dorang ni kelakar. Ayat budak-budak kan macam lawak.

Sampai sekarang ni kalau jumpa aku, ayat dorang tak habis-habis

-maksu ada cita hantu tak?
-maksu ada teka teki tak

layankan aje.

 
 Ika dengan Ajoi masa kecik-kecik. aku pun kecik je. Haha! Aku kecik, tapi disebabkan paling besar masa tu, aku selalu kena jaga dorang. Takde la jaga sangat. Macam main sama-sama je. Tengok jangan bagi dorang gaduh. Tapi kadang2 aku pun terjerumus, haha! bergaduh jugak dalam nak meleraikan tu. Grrrrrr Stress dengan budak2 ni taknak dengar cakap. Aku pulak dah kena dengar cakap dorang. Eh?? Korang la jaga maksu kalau camtu.. Nak dukung...Pftttt

Kecik je semua. Kadang2 tengok rasa nak suruh dorang kecik balik.

Ajai and Ajoi masa darjah-darjah

So semalam tetiba bukak IG kaklang. Tengok gambar-gambar dia. Pastu tengok gambar anak buah aku yang dah besar.. Seperti tidak percayaaaaa..cepatnyaaa korang besar. Maksu je yang tak besar-besar. sambil feeling slim. Kuikui!

 Ayin tingkatan 1 dah. Dah tinggi. Sikit lagi mesti maksu kalah. Sentap sangat

 Ajoi form 5, dan Ajai form 3.


 Dua beradik yang kerap bergaduh...

 Ayin - my cousin-

Haha! Stress ayin bila aku dengan Jemah panggil dia cousin.

 Inilah mama kepada anak buah aku tadi.

Mamanya macam tak tua pun, tapi kenapa anak-anak sudah membesar dengan jayanya??
Bila masa korang membesar wahai anak buah ku?

feeling sad - tak dapat terima yang aku dah tua. Okbye

5 comments:

Shima Mazlan said...

hahahaha .. muka ko dr kecik sama jew .. rambut tuh yg mahal ..

aziekz said...

sweet memory...hensem ank buah...mak muda lg...cm ngan adik je..

Ika kecil cm ank ceera..apa nama...lupe.....

syamimihaziqah said...

A'ah la, mama diorg pun dah kalah tinggi.

Dzureen Darwis said...

Menyingksp kenangan lama nampak? Hehe

NinaAz said...

Awet muda sungguh maknya