Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Jul 23, 2013

Gila betul la Qery ni.

Wahh...sebelum kawin ko gila gila kan si Qery ye. Eh bukan aku tergila2 kan Qery tau. *mata ke atas* 

Aku tau hobi Qery beli kasut. Tapi aku tak tauuuuu yang dia pandai jaga kasut. Ok la, kalau aku, memang aku ada beli kasut, tapi bila kasut tu dah lama sikit, dah macam malas pakai, aku campakkan saja. Kadang2 kasut ni kalau simpan lama-lama nanti dia akan rosak sendiri kan. So aku takde la nak sayang sangat. Plus kasut aku pun murah-murah je. Duta kasut Bata. Pedehal kasut nak jaga-jaga sangat kan.

Dua hari lepas dia ada bagitau aku, nak sedekah kasut-kasut lama dia. So dia upah adik dia si Cepul untuk cuci semua kasut-kasut.

  Nak sedekah dengan orang pun beragak la kan. Cuci la kasut tu dulu. Takkan nak bagi hapak-hapak. 

Sekali dia update gambar kasut dia kat IG. Nak pitam aku..

Ini baru yang nak sedekah, yang taknak sedekah tu aku tak tau la banyak mana.

Kasut Qery cantik-cantik kot. Taste dia kan ala-ala Kpop sikit. Tapi Qery memang dia jenis manusia yang pandai jaga barang. Kereta dia kalau kau masuk, bau wangiiii, lepas tu sentiasa bersih. Tukang kotor nya aku la. Hahaha! Pernah la dia terlalu bizi sampai kereta dia bersepah gila. Itu mungkin setahun sekali. Tapi memang jarangggg sangat la kereta dia bersepah. 

Baju baru beli pun, dia akan hantar dobi dulu basuh, then baru dia pakai. Pftttt. Tak cukup dengan tu, kemeja dia pakai hari-hari hantar dobi gosok. Ko boleh bayangkan tak? Memang berbeza gila dengan aku. Aku ni dah la manusia paling pemalas nak gosok baju. Kalau boleh nak beli baju yang tak payah gosok. Senang kerja. Beli baju takde basuh2, aku terus pakai je.

Masa mula-mula bercinta dengan Qery kan kite beli baju raya sesama kan. Lepas tu aku nak amik la baju aku tu, dia tak bagi. Dia suruh tinggal dalam kereta. Nanti 2 hari nak raya baru amik baju tu. Aku pun macam pelik jugak la kenapa aku tak boleh bawak masuk rumah kan. Rupanya dia hantar gi dobi, gosok cantik2, gantung. Suruh aku pakai baju yang bersih. Tak tau nak terharu ke nak termalu. Hahaha!

Berbalik kepada kasut Qery, itu belum kasut sukan yang aku belikan untuk dia. Ko berani la nak sedekah. Sentap 10 tahun takmo hadiahkan kasut dah. Huhuhu!

Adakah laki korang pun sebegini rupa??

16 comments:

izzie izzam said...

wah! dasyat tol kasut2 die, herm.. kira perbezaan sis sepet ngan qery yg akan mmbuah kan kemanisan dlm perkahwinan nanti .. cewah :D

shu said...

sma! tunang sy pun sbjik cmni..sy mmg totally opposite..

strawberi said...

org laki mmg camtu kot..laki akak pun sama..baju kalo bli..basuh dlu..kalo aku..tros pakai..hahah..
seb baik prangai rajin dia tu..so dh 6 tahun kawen..mmg dia la kije basuh baju..bab jemur kain pun..dia lg kemas cara jemur..kihkih..kdg2 dia lipatkan..pinggan mangkuk pun slalu dia tlg kemas..sesekali dia mengemas rumah...tak terkata...nk nangis rasa..terharu..hahaha

so..jgn risau..nt dia pandai la jaga rumahtangga tu nt..hihi

Lyaa Suriany said...

Impress.
tp kalau nak compare kita ngn tunang.
tunang lagi pembersih .haha

Love Razila said...

Boleh jadi tokeh kasut bundle ni...gile punya banyak, HAHAHA

JaSSNaNi said...

wow.. begitu teliti qery ni..
meh sedekah kat akak sepasang 2 kasut tu.. nak bagi asben akak pakai.. sian dia tak dak kasut raya.. kasut sedekah pun jadilah.. :P

Irfa said...

spesis cam qery ni rasanya dah hampir pupus ;)

Teenz Abu Bakar said...

Sepet,

Firstly, untung sebenarnya dpt bakal suami yg mcm gini, nanti awak gak yg senang bila dah kawen nanti esp bab2 bersih rumah bagai.hehe.

TAPI, kalau dia pembersih dan dia mmg jenis rajin nk bersih kan sendiri, nk gosok baju sndri semua takpelah, jgn die jenis bebel jek pastu last2 awk yg kena suruh buat itu ini, oh itu mmg nayaaa...hoho.

Papepon, dah kawen nanti baru kita betul2 faham perangai baik buruk luar dalam pasangan kite tu. so, enjoy being single, being you, with ur attitude, with ur stuffs while u still can...heee.

O J O L A L Y said...

wah cantik2 giler kasut qery..nak sedekah kan? kita cop yang warna biru ngan oren tu..hahahaha..free postage yek

cokie DA comot said...

woow ... terpegun tgk kasut Qery ..

meera said...

Mcm hubby I lah ni.. Mmgla untung dpt laki camni.. Tp kdg2 rimas jugak klau teliti Sgt pun, mcm contoh time kita nk cpat or on holiday, mmg tension. Kdg rasa serba salah je bila dia plk pi clearkan sinki lps habis dinner.. Klau I lepak dulu baru pi cuci..
*Harini trlewat ke terawih sbb kain pelekat lupa digosok.*

keila ash said...

hopefully dijauhkan la lelaki cmni.perfect sgt pn xblh jgak.

MieZa said...

sepet, laki kita pon sama dgn qery, sangat lah pembersih, dan kite sama seperti awak, kalau beli baju, kalau boleh tak nak yang kena iron, lagi lagi iron guna air...stress! hahaha

Hanisumayyah said...

Yer suami akak pun gitu sgt2 pemberrsih tp berhati2.... Selepas tahun pertama kalau apa dia buat kita tak ikot boleh jadi gaduh tau....kalau mengemas kenalah capai standard dia....beware....

Sya Mimie said...

banyaknya kasut yang dia nak sedekah..agak2 kalau total hrga masa beli tu dah berapa ribu kan..hehe

NinaAz said...

Cantik2nya kasuttt. Hehe