Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Jun 25, 2014

Macam-macam nak cerita

Aku masih belum membeli aircond ye. Tetiba mukadimah cerita pasal aircond. Huhu! Duit dah kumpul sehari seposen, lols. Tapi punyalah tak ada masa nak ke SenHeng, padahal naik kereta 2 minit dah sampai. Ada je benda yang membuatkan tak nyempat-nyempat. Harini pun komfem tak sempat. Semalam order dah ramai gila booking itu ini. Pagi ni pun ramai jugak yang dah start buat payment. Berderu masuk *gebang sangat tak, haha* wasap. Tapi serius tak tipu. Huhu!

Dari semalam aku dah siapkan mental dan fizikal, dan dah siap-siap bagitau Qery maybe harini dia kena tolong aku sejurus dia pulang ke rumah. Ewah, hahaha! Sebab petang ni aku appointment dengan doktor. Nak tengok baby still breech atau tidak. Harap semuanya ok la. Aminnnnn

Aku perasan sekarang ni makin susahnya nak tidur sebab susah nak bernafas. Mengah2 aku, ke kiri ke kenan, duduk, semua tak kena. Dan dan dannnnnn, berita tergempar #lahsangat , alhamdulillah aku dah berjaya menaikkan berat badan kepada 56kg. Muahaha! Kau fikir tak seronok? 8bulan naik 8kg. tahniah kepada diri sendiri. Setakat ni jalan masih laju, siap boleh naik tangga sambil berlari *up diri sendiri*, haha! Solat masih berdiri cuma nak bangun tu mengumpul kekuatan la jugak.

Kelmarin jalan ke The Mines, sebab Qery ada order baju untuk rumah sukan dia. So dorang suruh collect Isnin tu. Aku ni pun ikut je la. Dah alang-alang ke The Mines tu, boleh la bayar bil maxis sekali. Banyak urusan aku haritu. Kebetulan jugak nak survey harga beg baby. Haritu memang dah beli kat expo pwtc, tapi saja je la tengok-tengok lagi. Ada kedai baby baru bukak kot. Sekali tengok ada beg yang sama macam yang kitorang beli masa kat expo.

Belek-belek la nak tengok harga. Ohmaiiii, beza memang berbeza. Kat expo aku dapat beg tu RM25. Kat kedai tu harga dia RM59 okey. Terus letak balik, marilah kita keluar dari kedai ini. Huahahahaha! Bersyukur berpenat lelah ke expo walaupun kena ulang alik ke kereta dua kali. Tapi dapat jimat banyaaaak jugak la. Ada yang mintak aku senaraikan harga-harga yang aku beli time expo. Tak dapek den nak nolong. Aku dah buang resit2. Aku pun tak berapa nak ingat harga satu-satu. Tapi aku yakin memang murah la tak kisah barang apa pun kalau nak dibandingkan dengan kedai-kedai.

Kalau sapa-sapa yang nak beli, silalah tunggu expo. Aku dengar2 nanti bulan berapa entah ada lagi kat midvelley. Korang cekidaut sendiri ye. 

Ha nak cerita pasal nak bayar bil maxis. Selama ni aku bayar bil maxis RM300+ (pakej suami isteri punya number dengan broadband), lepas tu Qery ada satu lagi broadband yang kena bayar RM170. So nak di katakan, bil maxis je dah dekat RM500. Tapi dah rasa kurang beban sebab broadband dua2 kitorang potong lepas pakai unifi. Kiranya kali ni last bayar broadband lah.

Masa nak bayar, akak tu tanya banyak guna call atau mobile data. So aku bagitau Qery suka tengok internet. Aku memang tak guna sangat line fon tu, banyak guna sebelum kawin je, dah kawin ni takde maknanya. Plus kerja aku sekarang banyak pakai fon bisnes. Aku ada jugak mintak Qery potong line tu, sebab macam membazir, bayar tapi tak guna sangat. Tapi Qery kata jangan sebab incase fon lagi satu simkad gila ke, atleast ada spare la. Whatever.

So akak tu pun syorkan Qery tukar data plan. Memandangkan plan sekarang ni internet Qery 1G je. Dia suruh tukar data plan yang terbaru. Kiranya bayar bulan-bulan around RM176 (untuk dua number), qery dapat free call, unlimited ke semua line, tak kisah la digi maxis celcom, dan dapat 2G mobile data. Aku kan downline, so aku cuma free call ke Qery je. Tak kisah. Sebab aku memang call Qery je pun pakai no tu. Huhu!

Kitorang pun setuju je, sebab tengok dah takyah bayar banyak-banyak. Cuma kena ikat contract 2 tahun lagi. Papeje la, sebab memang guna maxis je pun. Yang paling best, bila tukar ke plan data yang tu, dapat handphone free uolls. Happy tak terkata. Walaupun tak memerlukan buat masa sekarang, tapi tetap rasa gumbira sampai nak lompat bintang. Haha!


Ada 3 pilihan handfon kalau tak silap. Fon yang macam aku pilih ni, fon samsung acer3. Dua2 ni free of charge. Ada 1 lagi handfon sony experia tapi kena tambah around Rm300 kot. Nak samsung ace 3, tapi kecik cenonet sangat. Better pilih yang huawei ni je pun dah ok. Akak tu kata, kat pasaran orang jual Rm500. Dia cakap ramai tukar plan, lepas tu dorang jual handfon ni. Haha! Memang bisnes sangat. Aku masih terfikir-fikir nak jual ke atau nak spare je, sebab fon yang aku pakai ni pun kadang2 mengundang jugak. We will see how lah. Huhu!

Kepada korang2 yang dah lama pakai maxis tu, silalah buat2 tanya pasal plan baru kat maxis je. Mana tau boleh tukar, kan seronok dapat fon raya. Huhu! Takyah susah2 beli fon baru.

Okay, nak bagitau. kepada sesiapa yang masih tercari2 produk skincare, nak cantik2 sebelum raya. Jujur ku beritahu. Better beli tabita sekarang. Sebab aku dah mengharungi tahun lepas. Ada yang baru nak pakai seminggu dua sebelum raya, memang tak sempat nak cantik tau. Atleast korang kena pakai sebulan baru boleh nampak perubahan. Kiranya sekarang ni memang timing yang cantik untuk korang nak vogue masa hari raya. Kalau lambat, jangan korang meratapi kat aku yeah. Haha! Aku tak mampu nak buat apa-apa.

Okay lah semua orang. Aku nak sambung kerah tenaga ni. Nak order silakan wasap 0122678134.
Sapa-sapa yang rasa alahai lambat la nak pos, boleh COD tapi area bandar sri permaisuri. Itupun kalau korang nak cepat lah, korang kena ke BSP. Kalau rasa jauh sangat, silalah terima dengan hati terbuka barang korang tu diposkan sahaja. Muahahaha!

Losyen felinna pun boleh tahan laju. Bagus-bagus. Lepas berbuka sapu losyen ye semua. kang muka dah cun sekali perut tak berapa cun pun susah jugak kan. Tak muat lah kebaya uolls. Kihkihkih~

Eh dah terbanyak sangat membebel ni. Dah lama kan tak membebel. Seronok pulak feeling mak joyah. Kbye

3 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Mak akak baru beli aircond semalam.. tak tahan panasnya.. sibuk akak mencari aircond utk mak akak tu..

Sekarang harga aircond pun dah naik seratus Sepet.. tahun lepas akak beli seribu jer..

Pasang cepat aircond sepet nak puasa ni :)

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

Sepet ni macam2lah.. hahahaha

ana isahak said...

sepet ku sayang...kalau COD area Len Seng boleh tak..?