Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Sep 18, 2013

Panggilan Sebenar................Kamu Kite Ke?

Sapa rakan taulan terdekat tau kot aku panggil Qery apa, and Qery panggil aku apa. Cuma dalam blog aku takde la tulis apa yang aku panggil tu. Sebab gusar menimbulkan kegelian pihak pembaca. Lols.. Haha! 

Mula-mula kenal, memang aku dengan Qery panggil kamu kite. 5 tahun lepas, Qery suruh tukar panggil lain pulak. Ngade. Aku ni dahla tak biasa nak tukar-tukar panggilan. Sekali suruh aku tukar, mula-mula tu malu malu tucen.. Sebut pun pelahaaaaaaan je. Kalau boleh nak skip panggil dia. Macam terus direct tanya 'dah makan? bila nak pegi sana?' semampu boleh la aku nak ubah ayat taknak panggil nama panggilan tu. Tapi Qery macam perasan kot. Mungkin obvious sangat.. Haha!

Jadi bila aku tanya je

S : Dah makan?
Q: Sapa yang dah makan??
S : Erm...hihi!
Q : Sapa?
S : Bie la.. *sebut pelan seboleh2 taknak pandang muka Qery, muahaha*
Q : Sapa tanya Bie?
S : Ney tanya Bie.

Auwwwwww!! Hahahaha! Bila ingat balik, selalu kena paksa dengan Qery. So funny. Motif nak tukar panggil Bie Ney. Aku tanya kenapa kena panggil Bie, Bie tu apa Ney tu apa. Pastu Qery gawaaannggg dia kata jangan banyak tanya, panggil je. Huwaaaaa... Kong ajo sangat taknak bagitau apa.

Jadi aku pun panggil je la macam tu hendaknyee. Sampailah dah terbiasaaaa... Sejak aku kahwin ni, cea macam lalama kebenoooo... Qery memang still panggil aku Ney, tapi kalau depan saudara mara kawan dia suka panggil aku BABY. OMG!! Aku yang nak termuntah. Bukan panggil depan-depan okey. Kalau kat rumah mak mertua, aku kat dapur tengah basuh pinggan *saja lettew bagitau cuci pinngan, muahehehe*, dia kat luar rumah, panggil aku terjerit-jerit 'Baby!! Baby!!' Aku dah macammmmmmmm... Awkward...

Macam masa kenduri belah Qery pun, kan lepas kite bersanding, kite round meja ke meja kan. Aku round la, aku kat meja lain, Qery kat meja lain, pastu dia panggil aku Baby Baby meh kat Abang jap. Nak muntahhhh aku dengar. Aishhhhhhh!! Walaupun memang la aku sukaaaaa je kan sebenarnya, haha! Tapi jangan la panggil depan orang. kat wumahhhh takpewww aaaa.. Lalalalala~~

curi gambar ceera. 

Okla, nak sambung membalut. Byebyebyebye

22 comments:

NenetPenne (NP) said...

bekas laki kita pun panggil kita baby sampailah sekarang..muahahaha... muahahaha....

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. hahah Bie Ney tu hape? musykil kot. hahahahha. okeyy biasalah pengantin baru kannn. suami mesti action lebih. tu makna dia happy dah beristeri tau :)

InaYusoff said...

kenapa selalunyee lelaki yang gatal2 suh tuko panggilan ea..
hahahaah

✿ pink velvet ✿ said...

alolo~ sweet sgt tau! tp nanti dah ade baby, xley la nak pgl baby2 dah ye :P

FiQa said...

ececehhhhh.
sweet ngat aihhhhh...

i think, it stands for honey biey kot. ahahaha.

saya dulu pun, mmg sangat lah janggal nak kena tukar pnggilan tetibe kan. mmg skip ah panggilan baru tu, lama2 dah biasa jgk lah.. hihi...

love ur writing kak sepet!

:)

suezen said...

hehehe...sweet je qery pamerkan kasih syg dia..hehe

FiQa said...

ececehhhhh.
sweet ngat aihhhhh...

i think, it stands for honey biey kot. ahahaha.

saya dulu pun, mmg sangat lah janggal nak kena tukar pnggilan tetibe kan. mmg skip ah panggilan baru tu, lama2 dah biasa jgk lah.. hihi...

love ur writing kak sepet!

:)

FiQa said...

ececehhhhh.
sweet ngat aihhhhh...

i think, it stands for honey biey kot. ahahaha.

saya dulu pun, mmg sangat lah janggal nak kena tukar pnggilan tetibe kan. mmg skip ah panggilan baru tu, lama2 dah biasa jgk lah.. hihi...

love ur writing kak sepet!

:)

FiQa said...

ececehhhhh.
sweet ngat aihhhhh...

i think, it stands for honey biey kot. ahahaha.

saya dulu pun, mmg sangat lah janggal nak kena tukar pnggilan tetibe kan. mmg skip ah panggilan baru tu, lama2 dah biasa jgk lah.. hihi...

love ur writing kak sepet!

:)

FiQa said...

ececehhhhh.
sweet ngat aihhhhh...

i think, it stands for honey biey kot. ahahaha.

saya dulu pun, mmg sangat lah janggal nak kena tukar pnggilan tetibe kan. mmg skip ah panggilan baru tu, lama2 dah biasa jgk lah.. hihi...

love ur writing kak sepet!

:)

Si Rose said...

Ngahahahaha !! rose mampu gelak je bace entry kak sepet nie...geli2,romantik2,sweet2 smua ade laa...Muahahahaha

Lieza eliza said...

Hai sepet... Tahniah.. Qery tue mmg sorg yg pembuli kot.Pastu wat muka serius yg poyo. dr sek tau ktorg 1 sekolah dolu2.. sorry xdpt dtg wedding ada hal.. Qery siap anta kad tp x attend..

Lieza eliza said...
This comment has been removed by the author.
me suya said...

kekalkan ke'sweet'an anda forever yer sepet

atoyissan said...

sepet memula tu mmg cenggitu...hubby baby...bila anak dah kuar tetiba tukar mama abah...kannnnn....sesuatu sangattttt...

Irfa said...

Bie Ney = bini
hehe
dulu hbby panggil akak ayang
sekali ada anak,anak pulak pggil akak ayang.huhu,.so terus tukar panggil umie.skrg suami ngan anak paggil 'umie'nnges dalam ati.uwa

YUYUE MELISSA said...

dulu mula2 die pgl saya ney..its mean for honey.. tp mcm kekok..so panggil baby jelah smp skggg.. and smp kawen nnt insyallahhhhhhhh...

YUYUE MELISSA said...

dia pun pernah panggil saya ney..he said ney is for honey..tp sy x biasa..so tukar lah jd baby...smp lah skg kekall

Cik Nadz said...

kawaiii~
seriously hengat sepet & qery panggil kamu kte tapi pggil camtu pun cute jugak la awakkkk..ngee

Sya Mimie said...

haha..funnye je cerita awk ni tau.. suka baca.. :)
bie tu mesti hubby kan..tp ney tu apa?? hehe mesti honey kan.. :)
soo sweet..

Shazwani Ramly said...

pengantin baru paling sweet sekarang ni adalah akak sepet dgn suami :) ahaha

syamimihaziqah said...

Cowmelnyewwwwww :3