Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Sep 11, 2013

Macam-macam

Tiba-tiba dah hari Rabu. Kejap betul masa berlalu. Perasaan aku bila dah jadi isteri ni, ofkos la happy. Tapi banyak benda yang aku jarang buat dulu, sekarang aku buat. Contoh bangun pagi-pagi, tengok Qery bersiap, buatkan oat dia, nescafe suam bla bla bla bla. 
 
Dulu aku bangun tenghah hari. 
 
(**)
 
Aku mesti kena tengok dia bersiap, Qery bersiap kat tingkat bawah. Nanti mesti adaaaaaa je benda dia tertinggal kat atas. Tertinggal stokin la, tie la, minyak rambut la. Aku la tu yang kena naik ambik. Pfttttt.

Q : Eh, kenapa stokin kite ada kat atas dalam almari eh???

ayat nak suruh aku amikkan stokin pagi tadi, siap bagitau detail kat mana. huhu! Pagi tadi Qery minum Oat uolls, motif sangat.



Sebenarnya taknak review cerita pasal rumah lagi, tapi since ada yang tanya sebab nak pasang sebelum raya haji kan. Hihi! Wallpaper ni bukan 3D, ini wallpaper biasa je. Cuba korang pergi mana-mana kedai perabut *especially yang chinese punye*, tanya dorang ada pasang wallpaper tak. Selalunya mesti ada.

Qery kan jadi pengawas peperikasaan yang jaga UPSR tu. So aku tak taula semalam dia balik pukul berapa, tapi sebelum balik tu sempat la dia kol.

Q : Sedapnyeeeeee kalau dapat minum milo ais
S : Ok sayangggggg

Gittewwwwww... Hahahaha! Solehah sangat ni. Nasib baikkkkkk laaaaaaaaaa rumah aku ada peti ais kennn.. cecepat buat air. Tengok2 Qery balik bawak KFC.


Aku upload gambar ni kat IG dengan FB. Kemain semua nak nganjing aku kan. Siap mintak resepi. Hahaha!

Disebabkan takde barang dapur, jadi malam tu aku dengan Qery keluar gi pasaraya sekejap.



Itu beg futsal Qery ye. Malam tu dia ada futsal. Tinggallah i keseorangan. Tapi aku okey je tinggal sorang2 pun, takde masalah. Ko nak balik pukul 1 pagi pun takpe. Asalkannnn balik. Huhu!


 Barang2 dah beli. Boleh la aku masak

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Kbye

p/s : Sapa nak order barang silakan. Barang2 boleh refer SINI.

25 comments:

strawberi said...

cantiknya umah pengantin baru....berseri2

Watie Shaharin said...

Sepet...
Kemain lagi boleh masak ye.. beli brg dapur ye.... hahahaha sekali nengok maggi je...

Motif ! Cer kOmen ... said...

style la umah sepet. i like..
haha masak manggi jaa.. bleh la janji masak..ngeee

Felis Domestica said...

akahkk..... good girl...

seronok jer baca blog kamu....

selamat menempuhi dari mendatang dengan happy....


Motif ! Cer kOmen ... said...

style la umah sepet.. i like..
haha masak manggi ..bleh la janji masak..huhu

Muja.. said...

sweetnya la pengantin baru ni :)

Pn Q, jgn selalu mkn megi okehh..

Nur farahiza said...

salam kak , nak tanya frane gambar too aka buat kat mane ? lawaaa , try cari jugak tapi semua buat black and white jew , plesss bagi tahu nanti erk , t,q kak emuuaaxx :) *mengode sgt kan , hahaha *

All About AnaYna said...

hahaha..kelakarlah sepet.punyalah akak suspen nk tgk masak apelah byk sgt brg2 dapur dibeli tuh..tup2 upenya cik megi gak pilihan hati hihihi.

suezen said...

hehehe...KFC pun ok what...Maggie pun ok!

Irfa said...

botaklah kepala qery nnti asik makan maggi je ;)
#gurau je ye

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

sedappnya sepet masakkkk....megi!

**menganjing gak ni ahahaha

Azanna Radzuan said...

amboi..last2 megi jgak jd pilihan ye..

blogwalking here
mntk tlg follow blog sy eh
http://azannaradzuan.blogspot.com/

mrs kayrul said...

Simple dan menarik la rumah sepet....beria2 la scroll nak tengok sepet masak apa sekali masakan tip top dia rupanya....hahhaha

Sue Sopian said...

salam ziarah..

kemain lg beli brg bagai.. alih2 scroll bwh nak nengok masakannya, owh! meggi..tiptop punya masakan rupanya.. lapar sudah... haha..

Shazwani Ramly said...

pengantin baru sweet je. ahahaha

Si Rose said...

HAHAHA !! kemain lagi kak sepet beli barang dapur bebanyak last sekali masak maggie...hamikkk !! so funny ok ^____6

eira eixora said...

eh tetiba rasa nak makan megi. abeslah balik ni kena g beli megi

Daddy Ziyyad said...

Eh, cantik la wallpaper tu! Nak try la pasang :)

Hahahahaha...mintak resepi KFC!

Eh, masakan gambar last tu...boleh mintak resepi tak? wakakakakakakaka

Filla said...

hahahahah syabas!maggi di hatiku jugak..

Jilah said...

comey... suka3

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

Lek arr.. lama2 nnt pelbagai juadah akan sepet masakkan... tak gitu sepet hihi :D

salwana nordin @ che'wa said...

MAGGIE JUGAK HHHHAAAAAAAAAAAAA...

EH CANTIK UMAH PENGANTIN..NNT BUAT LA REVIEW PASAL DECO PLAK..

KOT2 ADA YG AKAK BERKENAN WAHHHHAAAAA

Sya Mimie said...

haha.. kelakar ok gmbar last tu.. ni mesti terror sngt kan kalau masak maggi..

umah u sangat cntik..suka tgk wallpaper tu.. :)

Nini Mohd said...

kemain byk beli brg dapur. alih2 megi jugak yg dimasak. haha~
takpe2..
biasa la awal2 ni.
nanti mesti macam2 resepi yg dimasak utk suami. ;)

http://ninimohd.blogspot.com

Miss Eja said...

lama sangat x terjah blog. sbuk nan asgment bagai en.. :) btw,, thniah sis .. berseri2 gitu...