Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

May 27, 2013

Monday Blues lagi..

Samelaaa kite..kehkehkeh! Opkos lah kan. Dah lama cuti, tetiba harini kena kerja pulak. Aduiduiduidui. Rasa nak sambung-sambung je lagi tido ni. Today iolls bangun awal.Terperanjat ke tidoookkk... Haha! Aku pun terkejut tau. Bangun awal saja seprise kat diri sendiri. Pfttt

Sebenarnya tengah runsing tak tau nak bagi hadiah apa kat Qery befday dia 29.5 ni. Malas nak fikir pun satu hal. Hihi! Buat-buat tak ingat macam kejam sangat pulak kan. Eh lupakan je la, esok baru sambng fikir.

Nasib baik kerja sendiri, boleh sukahati aku je nak bangun pukul berapa kan. Pernah satu kali, aku bangun mamai terus reply mesej tau. Aku pun tak tau apa aku mesej. Sekali tu cek balik. Homaigaaaaddd...!! 

Customer : Salam Sepet nak Aurawhite 1.
Sepet : Salam, kjdfbvsd sdvjho ok ksdv
Customer : Apa tu Sepet?

Bile dia mesej 'Apa tu Sepet' terus aku macam, nak buat-buat alasan anak main handfon macam tak berapa nak logik pulakkan. Haha! Aduilaaa.........ko dah kenapa sepet.....huhu! Kenapa aku boleh balas mesej customer macam tu. haha! hadui la. Bukan sekali hokey, aku rasa ada 3 4 kali kot. Customer tu gelakkan aku balik. Itu kalau aku dah mengantuk gila, mata tak boleh bukak, tapi still nak reply mesej, macam tu la jadinya. hihi!

Teringat dulu kerja kat hospital, pukul 7.45 pagi mandi siap2, pukul 8.30 tunggu taxi. Sampai spital tunggu pukul 9 pagi, terus buat kerja tak henti-henti. Berdiri all the time. Runner sana sini. Bukan setakat monday blues, hari hari aku blues. haha! Punyela tak sukaaaa kehidupan masa tu. Tak suka gila kot. Sebab macam takde life tau. Aku tak suka life yang terkejar2 macam tu. Tapi aku tak suka takde la aku protes tak buat kerja ke apa. Kerja tetap jalan. Tanggungjawab mesti dilakukan. Cuma otak aku asik fikir bila laaaa kontrak aku dengan spital ni nak habis. Sharp 2 tahun habis kontrak memang aku berambus terus. Cha alip but la. Hoih free nye rasa toksah cite, rasa nak ajak satu spital berenti sama. Haha!

Tapi ada orang jenis yang dia kena keluar dari rumah. Ada yang lagi rela kerja dari duduk rumah. Atas beberapa faktor la. Mungkin kat rumah ramai adik beradik lain. So lebih baik kerja kat luar dari kena jaga adik. Atau pun anak ramai, lebih baik aku kerja dari jaga anak yang super nakal tu. Atau kat rumah takde sapa, baik aku kerja dari aku gila sorang2 kat rumah. Gittew. Aku kategori....lebih baik aku duduk rumah tido. Hahaha!

Tapi takde kerja takde duit pulak kan. Tu yang susah. Sekarang ni semua benda nak duit aje. Kalau senyum je dapat milo sekotak tak boleh ke? Ok tak klaka...

Korang ada yang kerja jugak ke semalam. Mestila ada kan. Bukan semua orang untung dapat cuti di hari sabtu ahad dan cuti umum. Takpe la. Kerja pun best apa. *sedapkan hati walaupun semua orang tau bangla sahaja yang kerja ni hari Ahad, haha*

Family aku la...kalau nampak je sapa-sapa kerja hari Sabtu ke Ahad ke Public Holiday ke, mula la perli dari jauh.. 'ait kerja ke, bangla je kerja harini' sepoi-sepoi bahasa bersedup ketelinga aku. Kenapa telinga aku? Sebab aku jeeee yang asik kerja masa cuti. Lepas aku aku, pastu aku lagi. Benganggggg jee..huhu!

Semalam aku cuti, cuma ada OT sikit. *ceaaaaa, ayat cover diri sendiri, haha*

Bukan apa. Semalam Ahad pun ramai orang order, korang dah gaji eh....hihi! Masing-masing pun nak comei comei kan. Dulu aku pun macam tu. Bila gaji, spend 10% untuk diri sendiri. Tak kisah la apa pun. Macam baju ke, barang mekap ke, mesti nak beli jugak. Sebab penat kerja, mesti nak ada something untuk diri sendiri. Pernah la aku beli macam keychain tau, Rm10 je pun. Balik tu tunjuk kat Qery, Qery boleh cakap 'beli ni buat apa, nanti buang jugak' Kong ajoooo sangat. Haha! Walaupun betul pun kata-kata dia, tapi jangan la direct kan. Cakap la dalam hati. Menyampah betul.

Motif tayang muka sendiri. Marilah membeli Aurawhite, Maixara, Myracles Beauty, Masker, Opti E Plus, Felinna, Vcoa, Lip Tint, Candy Tint. 

Tetiba promote. Hihi! Korang mesti dah biasakan. Dalam hati 'Sepet ni tak habis-habis promote, terpaksa aku beli' Muahahaha!

Ada regular customer aku siap warning aku. 'Sepet ko boleh tak tolong jangan ada new produk. Nanti aku mesti nak beli. Tolong la...jangan update kat blog produk baru, tolong la tolong laaa' Huhu! 

p/s : Borong Candy/Lip Tint sekurang-kurangnya 12pcs
Borong Mask sekurang-kurangnya 50pcs

2 comments:

NinaAz said...

Makin melepak putihnya tu. Aish.aish... ni y tergoda nih ngn aurawhite. Aish.aish

Shima Mazlan said...

cantik la warna tudung ko .. sukaaaa ...