Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Jun 7, 2013

TQ korang.. =')

Entry pagi tadi emosi ke? Hihi! Actually aku okey je masa tulis entry tu. Takde nangis ke apa. Cuma rasa nak share je. Tapi rupanya ramai je yang ada pengalaman sama. Dah alang2 macam tu. Minta korang share boleh... Aku memang ada google makanan apa yang tak boleh makan, but mungkin korang yang ada pengalaman ada tau lebih dari apa yang aku dapat ni.


If dapat membantu, aku tersangatlah menghargainye. Hihi! Sebab kadang2 aku blur. Bila ahli keluarga kite sendiri yang terlibat, walaupun kita ada basic knowlegde, tapi still macam kite tak tau apa-apa. Bila blur memang akan jadi macam ni. Terus macam kau tak pernah belajar apa pun. Hehe! Paham tak? 

Lung cancer. Sebab abah aku perokok tegar. Since kecik merokok. Budak kampung memang selalunya dari kecik dah merokok. Mak aku kata anggaran dalam 60 tahun jugak abah merokok. So paham-pahamla. Alhamdulillah la memang abah takde sakit lain, macamkencing manis atau darah tinggi ke apa. So memang dia survive untuk lung cancer je.

Okey la. Aku sebenarnya rushing harini. Nak buat HIV test. Barang korang petang ni baru pos. So sapa-sapa nak order boleh lagi order. TQ yang wassap semata2 bagi semangat. TQ TQ.

I love u walaupun tak pernah jumpa. Byeeeee =)

14 comments:

Fieda Eryda said...

sepet,try makan habatulsauda..insyaAllah....

rina mazlan said...

i love u too

acikpurple said...

salam sepet.saya silent reader.hihi
sy follow blog sepet lama dah.tak idak la dari sy baby haha.mungkin apa yg sy bakal tulis ni boleh beredakan perasaan @ buat sepet pikir lg positif :)

-ayah sepet sakit,sepet berhenti kerja (dulu) ,dapat jg ayah.hikmah bukan?hikmah disebalik sepet berhenti kerja dulu

-maknanya di sebalik sakit ayah sepet ni pasti ada lagi hikmah yg lagi2 besar.tak kan nampak kalau kita tak lalui.

-jd bertahan utk melihat hikmah itu ok? :)

Kasih nur azie said...

salam sepet. yang pasal baking soda tu. refer artikel ni.
http://ybertaud9.wordpress.com/2012/04/22/sodium-bicarbonate-works-miracles/

Fuzzy said...

saya ada anta email kat gmail kamu. do read kalau ada masa. ikhlas from one of ur silent reader. :)

Priya Mahalakshmi said...

I'm ur silent reader & I've been following up your family members since some time ago.
Well, the purpose I've commented now is to show u this. Just sharing. When I read this the first time, it directly reminds me about you.

Please be alert.


http://portal.bpfk.gov.my/newsmaster.cfm?&menuid=52&action=view&retrieveid=297

AZ Craft Creations said...

Salam.. nk mintak tlg LIKE page ni blh? =)

AZ Collection ada menjual pelbagai jenis tudung AKEL bidang 50' dan 60'.. Nk tempah kraf felt pn blh.. Jom singgah sini..

https://www.facebook.com/pages/AZ-Collection/199515420202002

Terima Kasih.. =)

Cikja said...

Salam sepet...
Mak akak meninggal hmpr setahun lepas sbb lung cancer, masa tau jugak dah stage 4. Boleh tgk blog akak.. Sepet beli buku dr hasanah dia seorang doktor yg survive dgn breast cancer tapi dah sembuh bila jaga mkn..byk panduan dia bg utk pesakit cancer..google je nnt smpi kat blog dia...

NinaAz said...

Hari tu kawan aku ada bagi mak dia minum air rebusan daun apa ntah. Mak dia breast cancer. Nanti aku tny. Kalo dapat inform. Aku gtaw ko

SyazaLuqman said...

Alamanda again!
Kitorg pun selalu pergi sana.
Hope can meet you there one day.
visit me.
www.luqihereandthere.blogspot.com
http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=5487037140167031244#allposts

K.a.m.i. said...

salam. mak kami ada breast canser, tapi masih stage awal dan dah buang sebelah. takut lah kan jangkit dengan lagi sebelah. tapi alhamdulillah lepas mkn daun belalai gajah + epal hijau tiap2 hari. Kesihatan dia ok. dah nak masok 3tahun. =)

Asnim Othman said...

Salam. Jgn risau sgt..bnyk info dlm internet n buku sbnrnya ttg kanser. Kanser ni sbnrnya kalu nak kawal, kita perlu jg mkn n jg emosi...bnyk2 bdoa...mknnan mesti lbhkan sayur dan buah2an. Maksudnyq alkali base...kalu bdn kita asidik, tu yg kanser lbh cpt merebak. Arwah ayah akak dl ka se hati. Anak akak pernah di suspek kanser limfoma. ms abah akak ada lg, kitorg tak tahu psl b17. Dlm biji aprikot. Cb cr biji aprikot. Sbb aprikot ada kandungan b17...try google. Aprikot b17 adalah bhn yg plg efektif melawan kanser. Selain tu bole try durian belanda n daun belalai gajah....try google bgmana nak handle pesakit kanser paru-paru. Tp setau akak sudah ada patient yg akak bc dlm internet sembuh dr kanser krn b17. Cb cr...akak lupa plk blog dia...dia ada blog sndiri tu...k, akak doakan yg tbaik tuk abah sepet...

Asnim Othman said...

Salam. Akak tumpang simpati..akak doakan semua akan smakin ok. Utk handle patient kanser ni mesti jg mkn diorg...mesti pastikan alkali base food...jgn ada gula especially dr mknn yg bnyk carb. Mesti bnyk fresh fruit n vege. Arwah ayah akak dl meninggal sbb kanser hati. Anak akak dl suspek kanser limfoma. Tp ms ayah akak tu, kitorg takde experience psl kanser. Tp lps tu br tahu psl aprikpt seeds yg kaya dgn b17. Mmg ada bukti ttg b17 ni. Try google...ada sorg ex-patient kanser limfoma smbuh psl mkn b17 n ada jg kwn akak yg mak dia mkn b17 ni sbb breast kanser dah sembuh. Tp ksn kuat sikit la...mesti minum bnyk air, ye...skrg pun ms sakit ni, suro abah sepet minum air ksg bnyk2...plain water ant satu cr kita jg bdn or kwl pnyakit dlm bdn...sbnrnya smua org ada risk utk kanser tp tdk aktif je...sbb tu mesti pastikan bdn kita alkali base. Jika lbh kpd asid base, kita dpt mcm2 pnyakit...org dl2 kuat mkn ulam, sbb tu dl mn ada kanser. Ramai org dl2 meninggal sbb sakit tua je...cb google ye psl b17. Daun belalai gjh pun ok n durian blanda pun mmg bole bantu kanser. Tp yg akak tahu sgt2 ialah b17 ni sbb dah penah masuk dlm astro oasis...k...

mrs kayrul said...

banyak2 bersabar ye sepet..semua itu dugaan allah bagi untuk kita...

pernah terbaca dalam newspaper, buah apricot elok untuk penyakit kanser nie