Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Jul 1, 2016

Terpaksa Keluar (KONON)

Kalau korang follow facebook dengan instagram aku mungkin korang tau lah masa tempoh berpantang tu aku ada keluar jugak. Masa aku nak up gambar kat instagram Qery tanya aku, tak takut ke nanti orang mengata bla bla bla bla.

Eh? Selama ni orang mengata iolls memang tak terkesan pun di hati. Hahaha! Biasalah orang ni kadang-kadang memang menunggu point nak mengutuk je kan. Tapi Alhamdulillah memang takde pun orang nak sound ngutuk2 aku. Semua cam lantok kau la Zuhana, badan kau, yang sakit engkau, yang pegi klinik engkau, yang keluarkan duit bayar spital pun engkau, kau punya pasal lah. Hahaha!

Masa berpantang, macam-macam hal belum setel lagi sebenarnya. Nak kena buat video untuk masuk iklan TV9, then nak kena photoshoot untuk produk-produk baru. Lepas tu nak kena ke Media Prima hantar CD. Lepas tu nak check up anak sebulan. 

Itupun nasib baik perjumpaan dengan Dato Aliff Syukri cancel. Kalau tak, ada yang hari ke 11 berpantang dah keluar rumah. Haha! Kisahnya, Dato Aliff tu kan ada buat perjumpaan minum petang FREE tapi limit untuk beberapa orang je la. Aku try je wasap, mana tau dapat pulak. Sekali last minit esok nak jumpa malam sebelumnya dia gi tukar waktu perjumpaan. Terus tak available. Memula kata nak jumpa petang. So boleh la Qery balik rumah then ambik aku pegi sama-sama. Sekali dia gi tukar nak jumpa awal pagi. Hoih! Celah mana nak pegi. Qery kerja pagi tu. Anggap je takda rezeki. 

First time keluar rumah masa berpantang, ofkos masa nak cek kuning Runako. Hari ke 4 berpantang kena ke hospital cek. Yang ni normal kot untuk kebanyakkan yang beranak kat swasta. Rasanya kalau beranak goverment dorang ada service yang nurse datang rumah cek. Tapi tak tau la betul ke tak. Aku agak je. Huhu! 

Then second keluar masa hari ke 28. Sebab ada video shoot untuk buat iklan. Punyalah seronok. Nasib mak mertua i sporting. Memula tu takut gak aku, tapi bila bagitau mak mertua aku kata okay je. Pergilah nak buat macam mana. Kerja tak boleh tangguh dah. Fuhhh! Mak mertua aku pesan pakai stokin je jangan gerak laju sangat. Sebab dia tau menantu dia ni tak pernah jalan pelan2, berdesup peginya. haha!

Excited nak keluar so siap pakai kasut baru lagi. Haha! Itupun masa nak keluar cek kasut dalam stor. Sekali nampak kasut ni. Terus buat-buat terperanjat beruk. Eh bila masa aku ada kasut ni. Haha! Orang pompuan je memahami benda-benda macam ni. Kita punya eh eh eh, konon-konon punya eh je tu. hahaha! Lagi-lagi kalau beli online, sekali laki tanya bila beli. Kita punya ehhhhhh tu ayat auta pusing cerita, tak ingat la, dah lama beli la. Siap skip taknak pandang muka suami masa jawab tu, rasa berdosa sangat. Jangan sengih2 ye. Hahaha!

 Dalam pantang makan steak uolls. Omputeh sangat selera tu.

Lepas habis shoot video. terus balik rumah sebab dah bengkak susu. Kalau tak bengkak ada gak kemungkinan aku merayap, hahaha!

Pastu kali ketiga keluar rumah masa nak photoshoot produk. Rasanya pantang hari ke 30 kot. Petang pukul 5 keluar rumah, balik pukul 12malam. Huh!



 Suka makeup dia ada bling bling


Dah balik rumah pun rasa sayang gila nak cuci. Terus buat video satu kali. haha!


Kali ke 4 keluar masa berpantang hari ke 36. Sebab nak hantar CD ke Media Prima.


 Panas gila cuacanya pun.

 Sekali Qery kata. Jom teman gi The Mines jap nak beli perfume. Ehhhhh langkah kanan sangat. Aku pun memang nak beli stokin jugak. Haha! Dan dan tu la stokin takde. Bukan tak boleh tunggu lepas pantang baru beli stokin kan. Kihkih!


 Lepas beli perfume sekali terserempak dengan Power Rangers. Haih laki sapa la tu.

Muka puas hati dapat gi shopping mall. Ni mak mertua aku tak tau ye. Mohon jangan bocorkan rahsia, haha!

Kali ke 5 keluar, berpantang hari ke 38 sebab nak check up inject Izz dengan Runako.



Qaiser paling seronok sebab dia yang paling betul2 ikut pantang tak keluar rumah, kahkahkah! So bila dapat jalan tu suka gila lah.


Dan masa last day berpantang, kitorang laki bini dah keluar dating dah. Dengan alasan nak beli baju nak gi bercuti esoknya. Banyaaak je alasan kau. Nasib baik mertua aku pasrah je. Huhu!



Sekian sahaja cerita keluar masa berpantang iolls. Mohon kalau nak membebel dalam hati je ye, hahaha!

4 comments:

Haris Zuhaina said...

AS Salam
Canik kasut. Kat mana nak cari tu? online ka? Nampak selesa sgt.
Share la beli d mana?

IQ = Iez Qis said...

kalau government nurse datang rumah just nak tengok anak kuning atau tidak, kalau kuning kena jugak keluar pergi klinik untuk ambik darah dan cek..istilah terpaksa keluar pun kena pakai..haha..

IQ dulu berhari2 keluar pergi klinik, lebih 10 kli rasanya sebab anak IQ kuning lama...sebulan..huhu... pantang macam tak pantang...huaaa

Seha Aurora said...

cuma nak mengata ni je, baju semua lawa-lawa! haha

yana2605 said...

Huhuhu..sy lk hari ke 12 bpntang dh kuar g jln raya..emm npa ye kita kna pntang dr kuar umh?? Klu bdan dh sihat tu kuar je la kn duk umh lama2 pn x elok gk..