Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Jul 18, 2016

Beraya Rumah Kawan Qery

 Adui lama beno mood makan ketupat palas. Ya Allah, aku rasa feveret aku tahun ni adalah lemang atau ketupat palas. Aku boleh makan gitu je tanpa rendang ke apa. Sedap wei. Rasa macam nak makan hari-hari je.

Pastu memang lupakan langsung pasal diet ke apa segala. hahaha! Eh lupa aku tak pernah diet pun. Makan macam ada saka. Nasib baik la sendiri jual XXS Lotion, sebelum tidur sapu so takde la rasa bersalah sangat masa makan tu. Huhu!

Qery kata kawannya buat open house, aku okey je ngikut tak kisah. Pastu excited nak pegi sebab dia kata rumah kawannya cantik gila. Okay la aku pun excited gak. Pepaham lah aku kan golongan yang tak dilahirkan kaya raya. So rumah pun biasa-biasa, tu yang excited. Aku rumah memang biasa sangat, setakat ni takde la pasu bunga bernilah tujuh puluh ribu kan. Hoih! Itu tujuh purnama pun tak mampu nak beli pasu bunga harga tu woi. hahaha!

Rumah kawannya dekat dengan IOI City Mall. Malam lalu aku jeling2 je mall tu. Ini kalau pegi tengah hari balik ada yang nyinggah ni. Hihi! 

Sampai sana, Runako kawan2 Qery tolong pegangkan. Qaiser macam biasalah jumpa rakan sebaya memang luar kawalan dah. Habis lah muka kena cakar dengan anak Alim. Hahaha!

Lampunya romantik warna biru uolls. Memang cantik gila lah. Sukaaaa sebab laman beso. Aku nak rumah camni la, tapi krik krik krikk dulu. Hihi!

Suma pangkat kakak-kakak dah, yela sebaya Qery kan. Beza 4 tahun dengan aku. Tapi takmo panggil kakak la. Biar la nampak sebaya gitu, haha! Sebelah aku ni Azlina tokey tudung.

Isteri Alim, lama dah kenal Dayah ni sejak keje kat KPJ Selangor kot. Ada lah lebih kurang 8 tahun jugak. 3 anak dah..

Dorang ni member sekolah menengah tak silap. Last jumpa masa sekolah menengah la kan. Memang macam-macam la ceritanya. Tapi macam biasa laki aku dengan Alim, poyo sikit malu-malu konon. Opkos kena malu-malu kan isteri kat sebelah. Kang kena jeling, hahaha!


 Walaupun Qaiser kena cakor kat muka, tetap gumbira. huhu!

 Nak ajak bergambar sesama. Tuan rumah tu yang pakai tudung hitam nama Eira. Sebelah tu tudung pink Datin Ila. Tapi tak bagi panggil datin, suh panggil Ila je. First time kita ada kawan datin yang cantik sangat tau. Memang cantik sangat okay. Muka macam bebudak je. yang tudung kelabu tu Azlina jual tudung. Nanti senang nak beli shawl dengan dia je. hihi!

 Yang lelaki-lelaki kat belakang dua orang tu takyah dikenalkan lagi. Baju hijau tu tuan rumah En Razak tak tau nak panggil apa. Huhu! Yang sebelah dia suami Azlina ittew.


Nanti nak rumah camnilah. Cantik putih bersih lapang. Suka.

TQ jemput, sori lah kalau anak kita berlari-lari peluk tiang baring atas carpet. Rumah kita takde semua tu, tu yang jakun. Hahaha!

2 comments:

Chekgu Azrine said...

Sis..yg datin illa tu popular kt ig...mcm retis..dan baik sgt..humble je..

Haris Zuhaina said...

As SalamMEmula tgk tak kenal, cos igt org berambut panjang tgh pegang Qaiser, sekali mmg apaknya, Qery :P
Efek daun pokok dr blkg, huhuhu mcm rockers dowh