Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Apr 14, 2014

Termengah tak yah over sangat boleh?

Aku ni tak tauuuuuuuu la apa nak jadi sekarang ni. Cepat sangat penatnya. Buat kerja 5 minit. Rehat sejam siap terbaring tarik napas semput-semput angin hala kat aku sorang. Boleh? Haha! 

Family aku ni ekceli memang jarang berpeluh. Lari pusingan taman tasik permaisuri pun peluh keluar kat bawah hidung tu je. Semua family aku macam tu kot termasuklah aku. Memang jarang berpeluh. 

Tapi sekarang ni, basah2 baju aku berpeluh. Pantang la panas sikit, kadang2 takde la panas, cuma kipas tu tak hala kat aku pun dah basah2 belakang baju aku. Pastu rambut kena ikat memanjang sebab nanti peluh tak pun aku rimas. Kalau getah rambut tak jumpa boleh badmood jadinya, hahaha!

Haritu Qery suruh masak pukul 2 pagi, aku masa tu pulak tengah sibuk packing barang. Kalau nak tunggu esok packing semua memang lah tak sempat. Lepas masak tu rasa macam baru lepas buat larian merentas desa. Kembang2 hidung sedut udara. Padahal masak maggy je. Kahkahkah! Melampau2 over manja badan aku ni. Itupun masa masak aku pesan dengan Qery, esok pukul 2 pagi jangan lapar, kalau nak lapar, lapar la waktu petang ke, malam tu pukul 8 9 10 ke. Huhu!

Pulak tu sekarang order alhamdulillah. Aurawhite tu walaupun ramai yang boikot Hanez Suraya, tapi ramai jugak yang order. Huhu! Sekarang aku dah 5 bulan ke atas, so aku dah berani minum balik Aurawhite ni. Tak boleh tahan tengok Qery hari-hari minum Auramen. Kulit Qery tu dah gelap akibat ajar budak bola tiap2 petang. So gigih la dia minum Auramen. Tapi okey la aku tengok dia bertenaga sikit. Kalau tak lemau je. Perut pun dah start kempis balik. Kekeke! Itu aku tak tau la effect Auramen ke apa, sebab dia memang banyak kerja pun sejak dua menjak ni.

*Gambar masa mula2 bisnes online, buku order pertama yang Qery belikan, masa tu pakai fon samsung galaxy ace je, kihkih*

Tabita pulak memang dah ramai yang percaya. Ramai repeat order, ramai jugak yang promote kat kawan2. Ada yang mula2 dia pakai, lepas tu mak kakak2 dia pulak nak pakai, lepas tu kawan2 dia pulak nak pakai. Aku masa pregnant ni memang pakai, tapi masa awal pregnant tu aku tak boleh bau soap dengan krim dia. Selalu skip pakai, kalau cuci muka tu tahan bau kadang2 termuntah terus. Huhu! So sekarang ni dah boleh bau semua tak yah tahan napas dah.

Krim losyen felinna pun ramai lagi yang beli, lagi2 orang yang nak berpantang tu. Memang order sekali dua terus. Minyak kelapa dara pun order tak putus2. Vco kan memang bagus pun untuk kesihatan. Itulah sebabnya bila order masuk aku kadang2 termengah2 nak menjawab soalan. Kekeke! Dapat pulak customer yang order sekali banyak. Banyak jugaklah soalannya. Tapi aku suka je. Hihi! Incase kalau ada apa2 yang korang rasa tak okey dengan supplement tu, bagitau je. Sebab bukan semua orang sesuai. Gitu.

Eh haritu aku masuk kedai barangan baby. Tengok harga dia compare dengan online memang jauh sangat bezanya. Baju yang ada 5helai kat kedai RM99, kat online dorang jual RM35 itu dah termasuk pos. Kegilaan sungguh la. Haha! Terus ajak Qery keluar balik, beli online je jimat masa jimat tenaga, barang terus sampai rumah. Masuk situ saja la survey harga katil baby, harga stroller, boleh la kumpul2 duit nak beli nanti kan. Aku takde la kaya nak beli je terus ada duitnya. Ofkos kena menabung baru la mampu. Hukhukhuk!

Baju aku setakat ni takde la beli baju mengandung lagi. Beli yang free size je pun muat lagi. Seluar pun beli yang bergetah. Tak pun aku pakai skirt je. Seluar jeans memang sejak 3 bulan ke atas tak pakai dah. Mak iolls kalau nampak nanti membebel. Haha! Katanya nanti baby sempit plus seluar jeans aku tu bukan paras pusat, low cut punya. Katanya tak elok shape badan nanti. Mak aku kata orang sekarang ni ramai perut menggelebeh and buncit sebab pakai seluar low cut. Kalau nak beli seluar, beli yang paras atas pusat tu. Katanya nanti shape badan okey and lemak tak menggelebeh. Okey la lepas ni cari yang tinggi2 sikit seluarnya. Kekeke!

Mak aku anak 9 badan maintain lagi. Aku nanti anak 1 pun belum tentu lagi dapat berat badan lama. Siap pesan nanti minum pati ikan haruan tu sampai habis pantang. OMG, aku memang la tak pernah rasa air pati tu, tapi aku tau la mesti tak sedap plus hanyir kan. Nak minum sampai habis pantang boleh menangis air mata darah okey. Sob sob. Biasanya yang tak sedap tu la yang ubatnya.

Eh, kejap eh.. aku nak tulis alamat pulak. Ramai jugak yang nak beli kombo tabita tu. Kombo tu ada limit tau. Kalau supplier kata dah habis, maknanya dah tak dapat la harga tu. Kembali kepada harga biasa loose item tu je. So sapa-sapa nak jimat, better beli sekarang. Korang KLIK SINI kalau nak tengok kombo tu ye.

Aurawhite tu masih RM150 dan dapat 10 free gifts.
Auramen pun sama RM180 dan ada 10 free gifts.
Order : 012-2678134 Sepet the buncit

Muah! Byeeee

2 comments:

Mass said...

heheee...memang gitu Sepet...time preggy makin besar perut makin la panas..sebab berdua kan,time tidur malam lagi laa...tahan2 saja...harap2 promo tabita sampai hujung bulan ni time gaji..hahaaa

haniz fadzli said...

Pati ikan haruan tu rendam dulu dalam air panas, bagi suam2 pastu telan 2 teguk pastu cpt2 minum air masak. Berkesan! ^^