Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Apr 9, 2014

Outdoor : Sanding Belah Qery Part 3

Mula2 macam malas je nak up kan outdoor belah Qery ni, tapi semalam tertengok file gambar2 wedding. Ter-edit pulak. Tapi tak banyak la, dah tu asik gambar peluk2 je kejenya. Si Onald tu tak habis2 suruh rapat sikit rapat sikit. Sabo je la aku. Huhu!

So gambar dalam ni memang banyak gambar geli. Maaflah pada yang belum berkahwin ye. Korang skip2 je la kalau ada yang over sangat tu. Aku pun tak tau motif aku bergaya macam tu. Kekekeke!

Internet ni memang menguji keimanan betul la. Dari semalam tau tak dapat connect. Kisah teladan pun tergendala, petang nanti baru up sebab excited nak share tu masih menebal. hihi!


Nak bergambar ni punyalah mencabar *untuk aku la* sebab dengan kasut tinggi 5 inci, lepas tu baju dia berjela2, dengan nak bergaya dalam hutan, tanah basah sebab baru lepas hujan.  Sakit jugak kaki aku ni, entah berapa kali bukak pakai kasut sebab tak selesa. Kalau setempat tak pe. Kalau kena mendaki bukit tu la yang tarik napas panjang2. Huhu!


Photographer ada dua orang kan, jadinya kena bergaya banyak kali la, yang Onald nak macam ni, yang Farol nak macam tu. Aku dah takde idea nak buat macam mana dah. Sudahnya Onald google gaya2 kat internet pastu dia suruh tiru. Hahaha! Agaknya dia google romantic2 punya gaya, habis la keluar semua peluk2. Dah terpaksa la kami berdua meniru tapi Nampak jugak fake nya, sebab kitorang bukannya romatic sangat pun. Kihkihkih!






Aku dengan Qery dua2 tahan gelak je masa posing ni. Yang si Onald dengan Farol dua2 dah kawin, suka la ngusik. Kejap kang haaaaaaa rapat2 sikit laga2 pipi. Alololo so sweet. Okey pegang pinggang dia erat2. Aku perhatiiiiii je perangai dua orang ni, huhu! Goyang2 bahu aku dengan Qery tahan gelak punya pasal. 


 See? Ini syukur la ada tempat pijak. Selamat sikit. Kalau kena lalu tanah2 nak naik bukit. Nangis dalam hati.



 Jauh perjalanan luas betul pemandangan. Hihi!


 Muka Qery rasa nak lempang tak? Jap close up sikit.

 Hahaha! Muka macam penyayang sangat kennn.. Aku terkekek2 gelak semalam tengok gambar ni sama2.

 Ok turn iolls pulak jadi penyayang. Haha!





 Bukak kasut sebab tanah dia basah, tenggelam2 kasut aku dibuatnya.



  Kau mampu gaya macam ni? Haha!

The very the fake. 




Sekian sahaja adegan romantik lah sangat setahun sekali dari kami.

Kelebihan ambik photographer dengan orang yang kita kenal ni senang sikit. Sebab dorang dah tau kita macam mana kan. So takde la kekok nak termalu2 sangat. Cer kalau orang yang tak kenal, dapat pulak photographer yang serius poyo lebih bajet bagus sangat padahal biasa je. Tetiba aku emosi kan, haha!

Bukan apa dik non. Aku pernah la shoot dengan beberapa photographer terkenal zaman2 feeling model dulu kenn..  Kononnya selalu shoot artis, masuk tv bagai kan. One day bos dia biasalah gebang punya orang, cite up up, sekali dia tunjuk kat aku hasil kerja dia. Biasaaaaaaaaaaa uollssss. Tak ada apa yang best pun. Mungkin la aku bukan orang berseni. Tapi aku tak rabun kot. Lepas tu masa shoot tu memang kepoyoon luar biasa service dia dengan slow, dengan mengeluh, dengan idea entah apa2 je la. Ofkos kalau dah tak suka tu tak nampak apa yang baiknya kan. Kekeke! Mana tak nya, mula2 nak cite kat kitorang up up dia lah paling hebat. Ni kalau aku sebut siapa confirm korang kenal. Tapi takyah la ye. Haha!

Masalahnya bukan aku sorang je berpendapat macam tu. Masa tu ada sorang kakak ni pun kebetulan dia cerita pasal *** ni, eh eh eh sama la pengalaman kita. Hahaha! So pengajaran dia kat aku, ambik yang kenal je. Terus rasa syukurlah kenal Onald ni, gambar cantik, pun tak berlagak, pun tak pernah cite gebang2, selalu je merendah diri. Gambar pun cantik, kerja pun professional.


Gambar2 ni kitorang shoot pun tak stress . Cuma aku je la yang lembap sebab masalah kasut dan baju yang susah gila aku nak jalan. Huhu! Baju tu pulak sewa je kan. Kena la jaga jugak. Nak masuk tempat bertanah bagai pulak. Risau aku dibuatnya. Itupun masa hantar kakak tu kata ada koyak sikit kat bahagian tepi, huwaaaaa tatut. Tapi dia kata takpe boleh jahit. Phewwwww

Photographer : Onald

4 comments:

darikacamatai ly said...

Salam sepet
Kenapa qery senyum tak nak buka mulut?
Kan lagi manis...hihihihihi

Nana said...

cantiknye gambar...&
pemandangan yg indah...

Irfa said...

sepadan
tu je nak komen
tak sabar tunggu gabungan korang ber2

Mass said...

Sukanya tengok....cantik skali n lovely couple