Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Apr 15, 2014

Semalam adalah hari menunggu.

Rasa macam setiap kali entry tajuk dia nak tulis 'penat' je, haha! Biasalah orang anje anje memang camtu. *mata ke atas*

Semalam aku buat beef black pepper, lupa pulak nak snap gambar. Lepas tu dah la satu rumah bau daging. Masa lapar tu bau dia sedap la kan. Bila dah kenyang, rasa nak pitam pulak bau daging tu. Dah la aku menyembur febreze satu rumah. Qery sampai kata hidung dia sesak bau febreze tu. Kihkihkih!

Nasib baikla semalam aku setel balut barang awal. Pukul 5 selalunya aku hegeh-hegeh lagi balut. Tapi kali ni laju sikit sebab lepas subuh semalam terus buat kerja. So semalam pun pos awal. Awal tak awal pukul 5 jugak la. Selalu aku pos lepas maghrib. Rilex je kan, haha!

Aku sebenarnya jarang nak selfie *cover line*, eh tapi memang jarang la sebab malas nak amik gambar. tapi semalam tengok cermin rasa macam comel je, macam comel je. Terus la snap 2 keping gambar. Padahal pipi dah mengembang. Pfttt

Keluar awal semalam sebab nak beli baju. Qery harini ada hantar budak game bola. Selama training ni akhirnya lawan jugak. Dia kata nak cari baju untuk cikgu-cikgu yang bawak budak, pakai seragam la sikit.
Pape je la aku tak kisah pun, so semalam ke The Mines lah kita, masuk kedai sukan.

Nak dekat sejam ok dalam tu. Pening kepala aku ni. Tapi aku biarkan je, selagi ada tempat duduk untuk aku, aku diam la. Cer takde. Mau mulut aku pok pek pok pek. Huhu! Dia tanya aku ni ok, ni ok, ni ok ke yang ni ok. Aku ni dah la memang tak minat baju bola. Semua corak pun aku tengok sama je. Semua aku jawab lawa sebab nak bagi dia cepat pilih. Tinggal harapan je... tetap dia rambang mata tak tau nak pilih mana. Last2 dia pilih baju tak ingat la aku, tapi design baju tu sama dengan baju rasmi staff kat kedai tu, haha!

 

Dah la tetiba ternampak satu kasut bola yang cantik. Pastu suruh belanja dia kasut bola. Eh eh eh, belum befday lagi dah kena belanja. Haha! Tak kisah la sebab dah lama jugak tak belikan dia kasut bola. Pilih kasut bola lagi lama. Padahal dah suka yang tu, sibuk nak tengok2 yang lain.

Masa nak ke kaunter bayaran tu, dia singgah pulak tengok apa entah, yang keeper punya sarung tangan tu. Aku dah kerut2 kan dahi tanda stress, hehe! Cecepat dia bla. Tau takut.

Lepas tu sibuk tanya aku mana nak cari kedai yang jual baju sekolah. Aku tanyalah kenapa nak cari. Dia cakap pagi semalam dia buat latihan, dia mintak sorang budak ni jadi keeper tapi budak tu bawak baju sukan. Ekceli keeper dia orang lain, tapi masa friendly keeper tu macam tak ok sangat asik bolos. So dia suruh la budak yang tak bawak baju ni try jadi keeper. Pakai baju sekolah sambil berlatih. Sekali budak tu tengah berlatih, jatuh terkoyak seluar dia, hahaha! Muka dah takut kena marah dengan mak kan.

So Qery suruh budak tu balik bagitau mak, nanti cikgu belikan seluar baru. Tu la sibuk mencari seluar budak sekolah. Tapi nak mencari dah lambat sebab nak makan, lepas tu dia nak gi cop nama kat baju sukan yang baru beli tadi. Mengada2 nak cop. Pakai je la baju tu. Sibuk je nak cop nama nak poyo la tu. Huhu!

Selalu dia cop kat kedai kawan dia. Aku memang kena tunggu kat dalam kereta. Sejam jugak la sebab kawan dia tu banyak customer. So take turn ye, jangan nak feeling vip sangat masuk2 terus kena layan ko kan. Kuikui! Keja aku semalam menungguuuuuuu je la.

Semalam rasa letih sangat. Tapi tak boleh tidur. Pukul 3 pagi terkebil2 mata. Pagi ni lepas subuh tu terus la buatkan dia air sambil mengantuk, lepas tu dia mintak gosokkan jersey semalam beli tu. Dah solat semua, masa aku tengah doa tu dia tengah pakai stokin. So aku jeling2 la tengok dia kan. Hihi! Pastu tetiba Qery cakap jangan lupa doakan team dia menang. Amboiii sempat lagi pesan2 doa ye. Huhu!

Nak sambung packing barang jap. Kombo tabita macam pisang goreng ye. Ramai pulak orang nak. Tapi whatever pun, kalau yang memang pakai tiap2 bulan, kalau boleh belilah set besar memang jimat pun. Harini pos pukul 5 jugak kot. Semua barang yang aku jual ada kat SINI.

Byeeeeeee =)

2 comments:

- G C - said...

hahaha.. suka part seluar koyak, then cikgu kena ganti seluar baru.. terbaik!

mazs mazlan said...

hehehe.gudluck team husband kak sepet :)