Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Aug 14, 2013

Raya - Hari Pertama

Oh bersyukurlah kerana aku ada kerajinan nak update blog ni. Huhu! Semalam punye la gigih meng-edit gambar. Berautus gambar nak kena edit. Belum edit dah peluh dulu. Hoih. Dah lama gila tak buat kerja ni.

Tiap-tiap tahun aku rasa memang raya family aku meriah. Mungkin sebab ramai penghuninya. Huhu! Adik beradik 9 orang. Apa nak di kataaaaaa ye. Dah tu semua balik. Masing2 berebut nak cakap. Nasib iolls pendiam *silapercayaje* hihi

Pagi raya tu hujan kan. Best gila kot tidur. Tapi disebabkan nak raya. Bangun jugak lah mandi. Tengah nak bersiap selalu feeling2 dulu dalam bilik. Sementara menunggu adik beradik lain sampai.

Kakcik tidur rumah dari semalam. So pagi2 tu dia pun ada jugak la. Masing2 menyiapkan diri.

Cantikkan peplum i. Mihmihmih!

Tema kali ni warna oren + peach. Tapi kebanyakkan pakai warna oren la. Warna peach ada jugak yang pakai, tapi sebab warna oren lagi terang, jadi tenggelamsikit warna peach tu. Masa pilih baju raya, aku tak kisah nak warna apa. Mana yang dapat dulu, terus beli. Ini aku beli kat Ampang Park je. Nampak kat patung. Terus beli. Tak kuasa aku nak jalan2 survey. Aku pakai baju apa pun cantik je. *mata ke atas sangat2*

Tengoh posing2 sekali Atam sampai.

Atam pakai peach.

Yunan Comel.

Nampak tak aku mekap. Pastu anak buah aku buat muka toya. Dia kata baik takyah mekap. Kong ajo sungguh mereka ni. Huhu! Aku memang tak berapa reti nak mekap. Pastu kalau aku mekap, memang dah macam muka orang nak masuk opera. Baik aku takyah mekap. 

Pastu datang la pulak Akak, Andak. Moh le kiteeee bergambo.


 Ngeri tengok muka sendiri.Haha! Sebab tak pakai mekapkan. Aku pakai krim tabita je. Sebenarnya takde la nampak berkilat macam tu. Tapi ayie punye fon ni melampau flash nye. *ceaa cover diri sendiri* huhu!


Pastu kaklang sampai, Ode. Dah complete. Kite susun kerusi sebab nak mintak maaf. Kemain panjang la kerusi nak disusunnyaaaaa


Tahun ni rezeki lebih sikit, jadi aku bagi duit raya, plus semua anak buah perempuan dapat beg Hello Kitty and lelaki dapat jam. 

Jadi aku buli semua anak buah aku salam cium pipi. Hahaha! Yang kecik2 tu dorang dah biasa la kan. Kot yang besar2 tu dah malu malu kucing. Aku pedulik hapee.. Kiss i dulu kalau nak hadiah.. Semua muka terpaksa je. Haha! So funny

 Semua terus pakai jam. Yang anak buah perempuan, terus pakai beg tu nak simpan duit raya. Kecomelan.


 Nampak tak Mia pakai beg pink tu. 

Eh lupa nak bagitau. Shawl tu shawl anak buah aku. Aku pinjam. Haha! Kasihanilah maksu sebab tudung2 maksu, maksu dah bawak pindah ke rumah sewa. Tinggal beberapa shawl je kat rumah ni. Pastu lupa nak beli shawl raya. Nasib anak buah ramai.

Lepas bagi duit raya, menuju ke tangga. Aktiviti wajib setiap tahun.
Yang ni tengok gambar je eh. Banyak kot













Over semua. Anak buah aku yang sopan2. Haha! Makcik2 dia semua muka je macam ustajah, tapi depan kamera semua macam kena sawan. Huhu!

Pastu kite amik gambar pompuan2 je.
 

 Itu bukan beg baru aku tau. Itu beg beli tahun lepas tapi tak pernah pakai. Aku isi duit raya nak bagi orang. Senang sebab kecik. Aku takde beg raya pun. Sob sob








 Bila tengok2, macam kumpulan marhaban pun ada jugak kan. Huhu!

Pastu masuk rumah,  sambung bergambar.
 


 Dah dah. Jom pergi beraya. 

 Rumah wajib pergi adalah rumah Cikmah. Hihi!


 Pastu dah kenyang. Kite balik rumah.





anak buah yang dah tukar baju.



Ok itu sahaja. Balik rumah dalam pukul 4, aku sambung tidur. Haha! malam tu raya rumah mak ayah Qery. Pftttt.... Nak biasakan diri uolss.. *kembang2 hidung*

Kbyeeeee

p/s : Kalau aku typo, korang paham2 kan je la sendiri ye. Aku bukan Hanis Zalikha yang tak pernah typo tu. Ini Sepet. Memang typo memanjang. Aku nak cek balik satu2? Ko pikir aku rajin?

14 comments:

Delimasari said...

slmt hari raya

aku nama nora said...

comelnya keisha berkebaya oren :D

aku nama nora said...

comelnya keisha berkebaya oren pakej dgn rambut yg comel..

aziekz said...

orengee..uolls....meriah..
Cm2 peel ada....msti kecoh..

aziekz said...

orengee..uolls....meriah..
Cm2 peel ada....msti kecoh..

Ayu azmir said...

Wahhh... ramainya pasti meriah.....
Dan riuh....oyennnn.... vantikkkk....

Irfa said...

meriahnya raya kamu sepet
akak ni kalo beraya nak ambik gambar raya reramai mmg hazab, boleh mendtgkan amarah,huhu

lawa keisha :)

Sya Mimie said...

bestnya dapat berkumpul ramai2.. =)
nak2 pakai oren, warna terang..meriah sungguh suasana..
comelnya keisha..

Love Razila said...

Kecomelan amat sangat tau. HEHEHHE
Ops!! dah nak move out eh...selamat berdikari =)

NinaAz said...

Meriahnya warna oren. Hehee. Selamat hari raya sepet

shark said...

wallawei...
meriah raya ek ramai2..
cntik kaler oyen tu..

miss shuwa said...

SELAMAT HARI RAYA SEPET & FAMILY..MAAF ZAHIR BATIN

Chekgu Azrine said...

Sama tema kita sepet..selamat hari raya ye sis..

Lelaki said...

mmg garang la kaler oren.