Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Aug 21, 2013

9 hari lagi. Apa perasaan aku

Tiba-tiba rasa cepat gilaaaaa lah masa ni berjalan. Dulu masa kawan-kawan nak kawin, dorang kata nerves, perasan bercampur-campur, happy, cuak, takut, seram, blur, hiba. Ewah.. Hibalahsangat. Hahaha! Sekarang aku dah dapat rasa. Tapi perasaan aku more to tak dapat terima. Pfftttttt

Macam, eh eh. Macam mana nak hidup berdua ni. Pukul berapa nak kena bangun. Nak masak apa? Fikir pasal masak. Tekak aku dengan Qery memang tak sama langsung kot. Kang aku je feeling2 sedap. Oihh... tak boleh tak boleh.

Pastu nanti susah la nak tengok CD korea malam2 *sengih2kambing*.

Yang paling aku susah hati adalah. Qery tu pembuliiiii.. OH TITAKKKKK...!! Mesti dia minum sehari guna lapanbelas cawan, lepas tu letak atas sink. Cuci cawan sambil keluar air mata la iolls. Huhu! Aku dah terbayang2 dia campak kat muka aku baju kotor dia. Lepas tu nanti mesti dia sengajaaaaa letak lipas dalam bilik air. Demmmmm!!

Bila dah dekat tarikh ni, teringat-ingat masa mula-mula kenal dulu. Sememeh gila kot. Masa aku tingkatan 2. 11 tahun yang lepas. Ofkos la sememeh. Qery pun sememeh dan gila. Aku sememangnya ayu dulu kini dan selamanya *jeling*

Teringat masa Qery layan aku macam adik adik. Ye la adik, beza 4 tahun kan. Plus dia takde adik perempuan. Form 2 i tak jelita lagi tapi tataaaaap comel. *matakeatas*. Pastu masa tingkatan 5 dia datang raya rumah. Memang takde la perasaan nak bercinta ke apa. Sebab aku rimas gila dengan Qery. Asik nak ngorat aku je. Auww!! Perasan gila. haha!

Paling nampak sangat dia nak ngorat adalah masa aku tengah sweet19. Ajak aku dating. Percubaan nak pegang jari i. Kahkah! So funny... (*_*)

Lepas tu gaduh beriye2 sampai delete no telefon. Pastu baik balik. Motifff sangat la gaduh sentap sampai delete no telefon ken. Darah muda lah sangat. Dah baik, terus melekat sampai sekarang. Melekat??? Itu dah macam kembar pulak. Pape la. Huhu!

Since memang dari dulu lagi gaduh baik balik happy gaduh lagi apa la punye perangai. Masing2 tau perangai buruk masing2. Aku memang baran kalau lapar. So Qery dia akan lebihkan kesabaran dia kat situ. Qery pulak baran tak menentu. Jadi aku memang get ready je kesabaran. Tapi kalau dua2 baran. Of aaaaaa teponnn.. Hahaha! 

Dulu selalu stress sebab asik gaduh je kan. Aku je asik mintak clash. lepas aku aku. Hahaha! Itu 2 tahun pertama la. Lepas tu aku dah macam redha je. Stress pun mampu buat muka toya. Gaduh dah tak off fon dah. Rilex je tengok CD korea. Paling busuk pun aku tidur je. Esok pagi buat-buat tak tau. Hihi! Sebab kadang2 gaduh memang entah papeeeeee je la. Angkat tepon lambat pun nak merajuk la. Balas mesej lambat pun nak jadikan isu. Haha! Ngade Qery tu.

Tapi dalam beberapa perangai busuk dia. Ada beribuuuuuu perkara baik pasal Qery yang buat aku jatuh cinta. Aummmmm!! Haha! Tak nak la cite, kang korang muntah pulak. Aku takmo bertanggungjawab. huhu!

Tak kisah la apa pun, tapi yang pastinya. Qery bukanlah cinta pandang pertama. Ini dah berapa kali pandang. Aku pun tak tau. Huhu! Tapi aku start suka dia bila dia mintak iolls jadi gf dia.. *tundukmalu2*

Duluuuuu...masa aku ada pakwe, kite macam suka sama suka,so terus la paham-paham kan. Terus macam i miss u, i love u. Lempang tau la. Haha!

Yang dengan Qery ni, aku bukanlah kata aku tak suka dia, cuma kite masih ada feeling2 kawan + suka. Macam suka berkawan dengan dia sebab dia funny dan poyo. So bila dia tetiba mintak 'keluar dengan dia sahaja, jangan keluar dengan lelaki lain' Aku rasa macam.. kamu yang bawa ku terbang. Pfttttt. Serius ke main2 mamat ni. Kennn...

And dia punye reason n bukti yang dia tak macam lelaki lain. Wahahaha! So kelakar bila ingat balik. Janji lelaki selalu tak boleh pakai sangat. So aku memang query la bila dia kata dia tak main-main, ofkos semua lelaki pun cakap macam tu dengan aku dulu.

Alasan dia apa... Dia tak berani nak main2 dengan aku sebab family aku semua kenal dia, kawan baik dia pun macam ada talian sikit dengan family aku. Walaupun takde la tali sangat. Tapi kiranya macam, kalau dia mainkan aku, dia komfem kena belasah la. Gituuuu.. Belasah lah sangat. Ingat family aku ni jenis campur tangan ke ko nak putus ke, nak gaduh ke, ko punye pasallah. Ada aku mengesahkan?? Haha!

So bila gaduh, mesti ayat kitorang macam ni. 'Eiii kenapalaaaaaahhh kite kapel dengan kamu ni??!!' Itu je la ayatnya. Kalau bukan dia cakap, mesti aku. Haha! Baru2 ni lagi tak boleh bla. Qery tak puas hati sebab aku selalu tak nak dengar cakap dia.

Q : Cuba la dengar cakap. Degil la anak Noh no 9 ni.
S : Biaaa aaaaa. Dah la pakai perfume tak wangi *dah takde idea nak melawan, haha*
Q : Eiiiii.... Geram betul la. Dah la kamu tu terlalu cintakan kite.

WT.......????

Memang takde kene mengenaaaaaaa entah. Tetibaaa je cinta kan. Terus aku buat2 tidur sambil senyum. Itu namanya tidur dalam imannnn...

Bila kawan2 tanya aku jarang gaduh dengan Qery. Eksekiusmi. sehari tak tau la berapa kali gaduh, tapi kejap sangat. Kadang2 sampai penat dah cari pasal. Aku jeling je. Mata je gerak. Jadilaaaa.. Asalkan isytihar gaduh. Mihmihmih!

Sekarang? Nak kawin?? Betulke ni?? Aku tak tau macam mana nak layan Qery elok-elok. Tak menjawab cakap dia. Oh pening terus. Ok fioneee tak boleh menjawab cakap dia. Fioneeeeeeeee. Tuhan tabahkan lah diriku ini. lalalalala~~

Tak sampai beberapa hari je. Selama ni aku berkawan dengan dia, tiba2 kena jadi bini dia.. Apa yang paling best adalahhhhh

Aku boleh jalan-jalan luar negeri bersamaa samaaaa. Yeayyyy!! Selama ni macam nak gi bercuti, tapi tak boleh je sebab tak kawin lagi kan. Kawan2 pulak macam tak berapa nak ada. Huhu! Lepas ni boleh la pusing 1 Malaysia. *angkat2kening*

Semalam aku tanya Qery, perkara pertama dia nak aku buat. Ko tau apa??

Nak aku bancuh Kopi.

Kopi???

Seumur hidupku, aku tak pernah buat air kopiiiii...!! Sebab aku memang tak minum kopi!!

Arghhh!! Ko tengok, dia mesti dah fikir macam macam perkara nak buli aku....tsk tsk.

Takpelah, nanti aku cari resepi buat air kopi. Ada sapa-sapa up entry macam mana nak buat air kopi tak?? *duckface*

Sampai sini sajalah perasaan aku. Yang mana aku tak perasan sangat tu. Aku harap aku tak perasan lah sampai bila2. Kbye

22 comments:

AkuBukanLelaki said...

hahaha..lawak la ko ni.Xkan xpenah buat air kopi seumur hidup kot

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

Seronoknya sepet dah nak kawin... lepas ni entry pun byk pasal hal korang berdua..mesti seronok.. akak doakan korang berdua bahagia ke akhir hayat.. tak sabar nk tgk majlis kawin sepet nnt...confirm..meriah..selamat pengantin baru in advance sepet & qery!

Selipar Putus said...

lawak la akak sepet ni.. yang part gadoh tu takleh blah. hakhak. semoga sumenya berjalan lancar. gudluck akak!

juliana said...

Funy btol sepet ni
Eeeee xsbr nk tgk ko kawin !

izaFiza said...

Hehe. Pembuli tandanya syg sepet. Heheh. Smga majlis bjalan lancar. Ameen.

Watie Shaharin said...

Sepet,

Tahniah.. tak sabar nak nengok sepet di hari bahagia tu nanti.. akak nak terjah umah sepet nnt leh? #tak malu ni
Bab bancuh kopi tu.. akak sampai hari ni masih fail.... penyudah nyer.. beli 3 in 1 tu je..hahaha
@WatieShaharin

^*NaNa*^ said...

nnati kwin ada tak sama ngan imaginasi u kot sepet..btw..lelaki ni kan berubah bila berumahtangga..dia jdik loving ngan cara sndiri..he he..tahniah utk u..takper...u tak reti buat kopi nanti lama2 akan reti..xder nyer dia buli..kalo dia buli jgk tidooo luar..blehh?ha ha..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hihihihi...

selamat2...selamat pengantin baru... itu lah namanya jodoh...

;)

Filla said...

yang tak sama tu sebenarnya the right one for you.. eh spiking plak.. hahaha.. qery memang suka nyakat.. rasa nak tonyoh ngan cili padi bila dia kata ai ni gemok..ko siap lah nanti qery.. sepet, lepas kawin, tolong bagi dia makan banyak2 biar dia setanding ngan ketembaman ahkak nie ok?.. insyaAllah akak datang 31st nie.. demi adikku sepet dan qery.. pasti akan ku tiba di hari persandinganmu.. muahahahah.. insyaAllah ;)

Nurhayati Mohd said...

so suwitt la kamu berdua..akak suka baca blog uols .. selamat pengantin baru ye!

nurul ayuni shafie said...

RESEPI KOPI. AHAHAHAHA. sepet2. apa2 pun, tahniah sepet and qery ye. semoga hubungan korg berkekalan hingga ke jannah. kalo dia buli, buli dia balik. kihkihkih. :)

Cik Jelita said...

bancuh kopi 3 in 1 aci tak?

Shazwani Ramly said...

wahhh bakal pengantin akak sepet ni. hihik. :) semoga berbahagia.

cikCT said...

dup dap dup dap tak nk kawen dh ni dik?

ke dh mls nk pikir yg penting kawen kan?

sbb akk dulu mcmtu. last2 mls nk pikir. yg penting kawen. HAHA

tp jgn risau, bergaduh itu perkara biasa. tp gaduh2 manja je kan. tp pas kawen pun mcmtu jgk.HAHA *tp ni akk jelah* hihi

taaaapi sbnrnya bila gaduh tulah lg mengeratkan kita tau. tp gado2 manja tau :)

selamat perantin baru dik. insyaAllah akk cuba dtg :)

Nor Wanie said...

alaa....cam mn bncuh milo cm tu la bncuh kopi..pa pon doakn semoga bhgia ya sepet....korg ni loving couple...besa la gduh2 mnja...cuma jgn emo sgt la....^_^

Irfa said...

kalau ini bukan blog kamu,konfem perenggan pertama akak dah klik x atas belah kanan tu.sbb loya,nak muntah dan sewaktu dgnnya

tapi sbb ini adalah blog sepet, akak baca sampai noktah akhir sampai senyum kamben teringat kisah silam sendiri

sweet sgt ;)

Wahidah said...

selamat pengantin baru in advance..ingt nk dtg tp last minit ade hal yg xdpt dielakkn..sorry..aperpun moga sumernya berjalan lancar

NinaAz said...

Sepet kawin minggu ni ehh. Hehee. Tahniah yea. Selamat pengantin baru buatmu

Sya Mimie said...

tahniah..
kejap je masa berlalu dah nak jadi wife orang ye..
lepas ni kena belajar bersabar la dgn skap bakal suami tu ye..
hehehe

*kalau en.suami buli pn.isteri, buli dia balik tau..buli mnja2..hehehe

arLene said...

tahniah sepet n qery..moga bahagia hingga ke jannah..dah kawin nak merajuk pun tak guna..pusing2 tido sekatil jugak..hahaha

anw, kopi tersedap adalah kopi cap hang tuah warna hijau gelap..baik bancuh or 3 in 1..

Victoria Mazuin said...

Hahahahah!! Kak Sepet memang epic kalau gado dgn Qery. Seronok je baca dialog dorg tau..

mrs kayrul said...

suka baca kisah2 cinta sepet nie...tak pernah jemu...asal baca jer mesti kita plak senyum sorang2.....untung sepet dapat lelaki macam qery...mesti meriah rumah korang nanti....hehehhe


ala nak bancuh kopi senang jer...beli jer yg segera nescafe 3 in 1 warna merah...sedap dan terangkat...