Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Nov 25, 2013

Sewa Iklan Di Blog/Ig dan Fb

Sebenarnya aku ni malas sangat nak update iklan kecuali iklan yang nuffnang bagi, haha! Jujur gila kan. Tapi orang kata jangan lah menyombong sangat. Qery la selalu sound aku. Sekurang-kurangnya reply la email orang. Jangan la diam membisu. Mihmihmih! Sorry yeah semua. Korang email dikala aku memang bizi. 

Dari dulu kalau orang email tanya nak iklan je mesti aku tak reply. Bukan apa. Serabut jugak lah kalau buat iklan ni. Nak kena fikir idea nak cakap apa. Lepas tu kalau dapat orang yang sempoi best la. Kalau dapat yang banyak songeh tu la yang malas gila aku. Kadang2 kita dah siap iklan dia, dah publish. Sekali nanti dia msg suruh tukar itu ini itu ini. Tambah sana tambah sini. Kadang2 masa dia suruh tukar tu aku takde depan laptop. Bila mengenangkan masalah itu ini, lagilah malas aku nak buat iklan yang panjang berjela ni.

Masa aku buat FOC up produk yang korang jual kat last entry, ig and fb tu, aku tak tau la feedback dari customer korang macam mana. Ada la beberapa yang bagitau ramai orang order nak baju n shawl sama macam aku pakai, tapi aku tak tau la ramai tu banyak mana. Hihi! Nak buat iklan ni sebenarnya serba salah. Takut kang aku dah cerita pung pang pung pang, sekali orang tak berminat pulak, korang dah bayar, kesian la pulak. Gitu.

Ada yang dia dah siap entry, tinggal aku nak publish je. Tapi bila baca entry orang tu, nampak sangat iklannya. Dah la nampak sangat iklan, boring pulak tu. Haha! Sukahati aku je kan. Sekurang-kurangnya iklan mesti ada daya tarikan sikit. Sebab tu aku lebih suka buat iklan sendiri dari korang karang. Nanti tak memenuhi piawaian aku. Gedik sangat kan. Hahaha!

Sebab aku tau sekarang ramai orang buat bisnes part time,plus ramai jugak sekarang ni yang kerja sendiri. Tapi tak tau medium pengiklanan, bila orang mintak tolong tu, aku kadang2 memang boleh tolong, tapi yang malas tu bila dah tolong, banyak pulak cengkadak. Ada tu aku dah tolong, lepas tu komplen nak tarikh itu, siap tanya kenapa lambat sangat nak up entry, pastu tanya next time boleh tolong up entry lagi tak. Amboiii kan. Tolong tau, takde bagi sesen pun. Aku ni boleh je give and take. Tapi berpada-pada. Ecewahhh.. kekekeke!

Jadi, setelah berfikir panjang. Aku dah kenakan bayaran untuk iklan kat blog/Ig/Fb

Pakej A : Iklan di hujung entry, Ig dan Fb RM**
Tak perlu bagi barang. Cuma bagi sekeping gambar dan shoutout. Tarikh korang boleh pilih mengikut kekosongan. Sehari aku terima 1 orang je.

Pakej B : Full Entry, 1 day sticky mode. (Cerita pasal produk korang sahaja) RM***
Korang kena bagi barang, bagi point penting untuk aku cerita, dan aku sendiri aku review pasal product korang tu. Seminggu aku cuma terima 2 entry. 

Statistik

 Ini stat Sept kot, haha! Korang tengok, sebenarnya dah lama aku nak buat iklan, siap print screen, tapi seminggu dua je aku ingat nak print screen, lepas tu lupa. Ini pun semalam Qery yang ingatkan aku pasal iklan. So bagi yang bulan Sept punya eh. Ini je yang ada.

 Masa ni ramai sikit la, sebab masa ni aku update sehari 2 entry. Tu yang sampai 8-9k sehari.

 Plus masa ni ramai yang nak baca pasal wedding kot. Tapi non ado.haha!

 Kalau 1 entry 6-7k. Sekarang punye stat gitu la. Sebab aku sehari 1 entry je kan. Rata-rata weekdays 6-7k. Kalau update lebih, baru la meningkat sikit. Sikit sikit je la.

Ini untuk sebulan punya. Baru pagi tadi print screen..

So sapa-sapa yang rasa berkeyakinan, boleh la contact aku untuk iklan. bagitau korang nak tau harga pakej yang mana 1. Then bagitau aku korang nak up pasal product apa. Sebab bukan semua aku boleh iklan. yang berunsur MLM sorry yeah.. Hihi!

Kbye

5 comments:

ika sulaika said...

tingginya. klau ika 1 hari cuma cecah bls2 je. emm maybe sbb update semiggu skali

Mek Onie said...

kencang gilo sepet hoiiiiiiii,menangis den nengoknya,haha..terbaik ah

Eraz Fadli said...

Fuyoooo.. Mantap r traffic..

dimmi Oh said...

Mahalnya iklan :(

mrs kayrul said...

giler hebat...kita nie nak cecah ribu pun susah..tabik spring la sepet