Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Nov 8, 2013

Sambut Befday Emak Mertua

Tanggal 31 Oktober adalah befday emak mertua tersayang. Gitu kannn.. Hikhokhikhok. Jatuh hari Khamis. Adik beradik Qery memang dah plan nak celebrate kat mana semua. Aku ikut je. Katanya Syah nak belanja. Lagi lah i ok. Hahahaha!

31 Oktober tu memang horror sikit. Abah keluar ward. Aku tak sempat nak jenguk langsung sebab aku berada di Wisma UTC selama 6 jam semata-mata nak renew passport. Gila. Ramai sangat orang. Masa aku sampai je, lebih dari 100 orang punya turn. 

 Kepenatan menunggu turn, naik food court sampai 2 kali.

 Qery lagi muka tension. hihi! Tu la, tetiba nak hanimun kan. Baru la kelam kabut nak renew passport. Dulu renew 2 tahun je, masa tu buat kat Putrajaya, sekejap okey, sejam je dah dapat passport. Tapi agak jugak la, masa tu bulan 2 kot.. Semua tengah bizi cari duit. Kekeke!

Mungkin sebab nak cuti sekolah. Semua orang nak renew passport. Stress aku. Terus renew 5 tahun. Dah kalau begini kejadianya nak menunggu lama. Better renew lama sikit. Berbaloi tunggu 6 jam. Lepas tu pegawai yang duduk tempat penyerahan passport tu alahaiiiiiii slow melow.

Nasib hadiah emak dah beli. Kalau tak memang tak sempat la nak gi membeli hadiah pulak. Tepat pukul 8.30 malam, baru setel. Apa lagi, pecut terus ke Lake Field.  

 Emak mertua ku. Ramai la kata aku nampak macam kakak. Pfttt.  Korang memang tersangatlah memjaga hari aku. Hahaha! Mak mertua aku memang muda ye, baru 51. Minum Aurawhite, pakai tabita. Gitu kan.  Motif bagitau. (-_-)

Tapi mak mertua iolls memang sejak lahir dah putih.

 Dari kiri, Sepet, Emak, Ayah, Cepul, Syah, Qery.

Semua adik beradik Qery lelaki ye. Lelaki pun boleeeehhhhh... Dan semuaaaaaaa baik-baik. Baik la maksud aku sopan. Mak Qery ni, sapa jumpa pertama kali mesti kata mak dia nampak garang. Tapi takde la garang pun. Qery lagi gawangggg... tsk tsk. Huhu!

Borak-borak la masa makan, tanya masing-masing punye befday. Senang je nak hafal befday dorang. Ayah 25.5, Emak 31.10, Qery 29.5, Syah 7.11, Cepul 3.1. Aku kalau nombor memang sekali dengar boleh hafal. Tapi ko jangan suruh aku hafal ayat meleret2, boleh tertidur okey.

So next befday adalah Syah 7.11. Dah lepas pun, yang tu nanti aku cerita. Sebab cerita aku ni memang boleh tahan lama dah pending. Hahaha! Habis semua, bagi mak hadiah.


('',)

 Emak yang malu-malu menerima hadiah dari menantu kesayangan. Kahkahkah!

Mula-mula suruh ayah pakaikan, tapi mak tak nak. Nak aku jugak yang pakaikan. Alololooooo.. Anje anje macam Qery jugak ni. Hahaha! Sebenarnya mak segan la kalau ayah pakaikan, nanti romantik sangat pulak depan anak kennn.. Hikhokhikhok.

Semoga emak diberi kesihatan,  dimurahkan rezeki, bahagia bersama keluarga tercinta. I love u =)

*************************************************************



Nak beli brooch yang comel.
Ig : liyanaazim89
visit fb : Yana Azim
email : iryana_gurl89@yahoo.com.my
019-9973486
Klik SINI utk tengok macam-macam brooch
-Original Swarovsk
-Design Custom Made
-Warranty Seumur Hidup

7 comments:

cikji said...

samalah kita sepet, kawin ngan anak sulung lepas tu 3badik dia semua lelakiii, terus iolsss naik pngkat jd kak long ekekeke.

eh betullah, mak qery nmpk mudaaa

Nana said...

menantu solehah...:D

Love Razila said...

Tangan awak dengan tangan mak Qeury sama putih. HEHEHHE =)

Sya Mimie said...

waaaa, mak mertua awk nmpk sngt2 muda.. mesti sporting kan.. :)

Aty_Fared said...

Mmng nmpak mude sgt mil awak... mcm comel jer .. :)

misscrab said...

hepi bufday mak!

Irfa said...

mmg mcm kakak je mak mentua itu
hihi