Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Nov 21, 2013

Honeymoon : USS

Akhirnya keluar jugak entry ni.Hihi! Pergi Singapure ni sebenarnya main redah je. Kitorang dua-dua tak pernah pegi Singapura. Lepas tu tak google langsung macam mana nak pergi. Cuma yang kitorang tau, Hotel New York tu ada pakej sekali dengan tiket ke USS.. 

Pagi-pagi pukul 8 kitorang dah menunggu kat lobi. Aku tengok bas kemain banyak dah menunggu. Tapi macam takut-takut nak naik, yela mana tau sebenarnya tu bas rombongan orang lain ke apa. Dalam 8.15 macam tu Qery pegi tanya orang bas tu.. Rupanya tak kisah naik bas mana-mana.  Semua pergi ke USS. Jadinya, kitorang pun naik la, berkepit jela berdua. Sebab tak kenal orang lain kan. Kekeke! 


Perjalanan ke USS ni ada 2 perhentian. 

1. Imigresen Malaysia. untuk scan passport je.
2. Imigresen Singapura. Isi borang, cek barang, n passport.

Jadi perjalanan ke Singapura ni dalam 2 jam gitu la bergantung tahap cepat ke tak masa kat imigresen tu.. Oh lupa nak bagitau, kalau korang pergi naik bas tu, korang akan balik naik bas yang sama eh. Hafal no plat bas. Sebab masa isi borang kena tulis no plat bas. Lepas tu bas akan amik korang dalam pukul 8 macam tu. So make sure korang dah tunggu kat perhentian tu 30 minit awal. Kang tertinggal sia-sia je. Hihi! Boleh la nak naik bas lompat-lompat. tapi dah 1 hal pulak. Lagipun USS tutup pukul 7 malam. 7.30 tu korang dah boleh turun kat stesen bas tu. 

First persepsi aku kat pemanduan kat Singapura. Dorang ni bukan la kongajo. Tapi dah memang cara dorang memandu macam tu. Jalan memang sempit. memang ngam-ngam la. Dorang boleh masuk line sebelah sipi-sipi je lagi nak kena kereta sebelah. Tapi tak kena. Hehe! Kiranya dorang ni hebat sangat boleh bajet kelajuan plus cara nak masuk line sebelah. Dan setiap kali dorang nak tukar line, walaupun takde kereta kat belakang, tetap dorang akan bagi signal. Kita kalau kat sini orang masuk line sipi2 nak kena kereta kita, komfem kena hon 4 harkat kan. Hihi! Dorang takde. Rilex je..  Tapi tak tau la kalau dah tinggal setahun kat sana macam mana kan. Itu semua first perception. 

Sampai sana, kemain ramai gila lah manusia. hadui. Stress pulak aku ramai-ramai ni. Tapi takpe. Kita datang nak enjoy kan. Ramai pun ramai lah. 



Bergambo dulu kat USS ni.  Baru la nampak tourist sikit. Walaupun negara sebelah je. Kekekeke!


 Susahnye nak cari baju n kasut warna sama-sama. Haha! Seharian berjalan kat The Mines.

 

Dalam banyak-banyak mainan kat situ, yang terbaik ada dua. 

1. The Mummy Return. 

Kat sini korang tak boleh bawak beh langsung. Kena simpan dalam loker. Loker tu free dalam beberapa minit ke jam. Aku dah tak ingat, tapi aku beratur sejam lebih nak masuk the mummy return ni, still keluar tu free loker, takyah bayar.

 Tempat loker ada banyak gila. Korang takyah nak cari-cari jauh sangat. Tapi kena ingat la number loker n password korang k.

Besar gila patung ni...

Aku rasa paling best the mummy, sebab dia punye seram tu tak boleh bla jugak. Orang lain kebanyakkan tutup mata kot, tak berani  tengok. Eh eh..aku mana boleh tutup mata. Rugi la aku tunggu sampai sejam. Sekali masuk tutup mata kan. Kite mesti tengok apa ada kat sekeliling walaupun seram.haha!


Gambar ni aku tak ingat la berapa dolar. Dalam 20 dolar kot. Beli je la. Kenangan katanya. Hihi!

Yang 2nd best adalah Transformers!! Yang ni Qery kata paling best. Tapi memang best pun. Lama pulak tu. Puas hati. Yang ni tunggu lebih sejam jugak. Krem kaki beratur.

Kaki yang dah krem, ada pakcik tu lagi kesian, aku rasa umur dah 50 something la. Still kena beratur panjang. 

Eh korang tengok je la gambar dulu.




 Masuk kena pakai cermin mata ni tau. Haih memang best gila kot. Rasa nak pegi sekali lagi je. Huhu!

 Muka puas hati




Punyela nak amik gambar sesama yang belakang dia ada transformers ni. Hehe!



Kitorang makan kat mana tak ingat, tapi kat luar tu ada cop halal.  Makanan dia tak sedap la, tak kena langsung dengan tekak aku.
 


 Tapi Qery makan licin. Hihi!

Tengah stok2 main, tula hujan pulak. 1 baju hujan ni 4dolar okey. 


 Tapi takpe la, dari kau berteduh je tak nak main pape nak tunggu hujan berhenti, baik la beli baju hujan je.


 Aku posing semua tegak je, haha! sebab aku malu, ramai sangat orang. 




 Time takde orang, kemain lagi.




 Masa ni nak menghabiskan masa kat sana. Jalan-jalan je.


Oh roller coaster ni tutup ye, tak tau la bila nak bukak.

 Bye bye USS, nanti kite datang lagi k. 

Keluar je USS, aku terus cari Hard Rock Cafe, sebab Syah kata nak baju HRC ni, kitorang belikan lah hadiah befday dia. 




Dah pukul 7.30, kitorang turun stesen bas. 




Kitorang takde membeli sangat. Beli tampal tampal peti ais je.



Cekak untuk Keisha. Tetiba teringat kat Keisha. haha! Anak buah lain next time la eh.. Kekeke!
 



Tips ke USS

Jangan la korang gedik nak pakai handbag. Pakai je beg sandang. 
Lepas tu pakai kasut biasa. tapayah nak high heels sangat. Gincu takpe. Kekekeke!
Pastu kalau korang ada baju hujan sendiri, bawak siap-siap.
Bawak pen sendiri untuk isi form, senang takyah pinjam orang.
Duit  takyah bawak banyak. Aku dengan Qery belanja, tak sampai RM500 pun.
Better amik pakej yang hotel sediakan. Senang sebab bas pergi balik tu dah ada.
Kalau nak pegi tu, amik basyang pukul 7/8pagi dah gerak. Sebab perjalanan amik masa 2 jam jugak.

Okbyebyebyebye

14 comments:

attyfir said...

Rollercoster tutup eh..rugi ar
kty aritu naik gak rollercoster..
transformer dpt naik 2x,sbb masa kitaorg pergi ,org tak ramai..kbykan mainan semua dpt main 2x.

s.h.a.m.s. said...

hi sepet..
bestkan mummy ride n transformers ride..akk geng qery la sbb transformers tu mmg best..huhu..
tp sedih yg roller coaster tutup..ms akk g bln 9, 16/9/13 hr tu lg dh tutup..nih bln 11 pun xbukak2 lg iye..

cahaya nur said...

bestttnya..bile lah dpt g sane :-)

Mass said...

bestnyaaaaa.....

strawberi said...

kita pi next month..insya allah sume dh booking dh plan...hehe..

edlidza said...

nice tips dear!! thanks for sharing!!

EZAN IDMA said...

waaa seronoknyaa sepet!! ada plan jugak nak pergi sana, mmg tak pernah jejak langsong, thanks untk tips!

andik fitria said...

Sweet hokeh! Baju, seluar matching. Auww sangat :D frame tu sangat comel hokeh :)

Si Rose said...

wahwahwahhh !! bestnyee kak sepett...ase mcm nak pegi laaaa...aiyoyooo !

adrianna syaz said...

Bestnya dpt jenjln ke uss..sllu duk tgk2 gmbr kengkawan je..kumpul duit2..hehe

Love Razila said...

Weehoo...syioknyer g USS, cuti sekolah ni nk pi sana gak lah. HEHEHHE

Ann@zanyra said...

mummy tu mmg best!N mostly tutup mate je kot dlm tu..giler ah..tp mmg ms utk beratur yg lama, naik ride tu bp minit je..

anyway, salam kenal:)

Hayati Buya said...

Banyak duit siottt korang gi sanaa aku mampu beli keychain jeee..

eh rollercoaster tu tutup sebab pe ? hujan kan ??

ko tak try naik jurasic park yg tu pon best gilerzzzz

mrs kayrul said...

huhuhu..tak boleh pergi la nampaknya...passport takde