Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Aug 12, 2015

Zaman Darjah 6 sampai Tingkatan 3

Aku ada group wasap "5 Sekawan". Kitorang ni ada 5 orang yang berkawan rapat gila gila dari tingkatan 1. Masa sekolah rendah ekceli kitorang satu sekolah, cuma ada yang tak rapat, ada yang rapat. Macam aku, since darjah 3 sampai lah tingkatan 3. Kawan baik #tilljannah aku adalah Saifatul Hazirah. Hahaha! Memang setiap tahun akan duduk sebelah-sebelah. Tak mungkin berpisah. Gitu.

So, kawan baik aku ni namanya
Saifatul (since darjah 3)
Fazila (pun darjah-darjah tapi tak ingat, haha)
Syikin (kenal masa darjah tapi tak rapat sebab kelas lain)
Izzah (tingkatan 1 baru kenal sebab sekolah rendah dia sekolah lain)

 
 Gambar ni masa darjah 6. Aku gemok gila ye. Tengok yang berdiri kanan sekali tu. Pakai baju kuning. Lols, hahahahaha! Ini kawan2 satu kelas + ada la sikit2 kelas lain. Rindu gila lah dengan dorang ni. Masa sekolah rendah memang selekeh toksah cita. Nama-nama kawan chinese pun aku ingat, sorang Chin Mei Kee, sorang lagi Aileen Chia Yee Ling. Kemain, rapat ok sebab duduk belakang aku je. Hahaha!

So masuk tingkatan 1.

Ingat tak aku cerita, dulu aku pakai tudung ada plastik kat atas tu. Jadi cover tudung ala-ala tudung fareeda uolls, hahahaha!

Seperti biasa, aku berdiri kanan sekali. Tembun sangat kan. Banyak makan masa ni. Kalau dapat tomyam, aku boleh makan sampai 8 mangkuk. Serius tak tipu. Mak aku kalau masak, memang banyak sebab aku makan banyak. Arwah abah aku pun memang tau aku sememangnya makan paling banyak dalam keluarga. Tak pernah tak tambah la. Gitu. Jadi jangan sesekali mempersoalkan kenapa tambun sangat. Kikiki!

Aku sebelah kiri pakai cap biru. Terserlah lah plastik fareeda iolls, hahahaha!

Adui lawak sangat rasanya.

Masa ni raya. Kitorang still ada buat makan makan kat rumah kawan2. So happy la dapat berkumpul camni, pakai baju cecantik. Time ni baju tu lah yang paling cantik pernah aku ada. 

Ceera selalu je nyorokkan plastik fareeda aku tu, dia stress. Aku pun stress sekarang ni bila tengok balik, hahaha!

Tapi masuk tingkatan 2 ke atas aku dah tak pakai dah. Dah dapat hidayah kot. =P

 Ni gambar masa tingkatan 3.

 Tingkatan 3 ni tahun terakhir aku kat Taman Seraya. Sebab tingkatan 4 dah masuk teknik. Yang kiri Syikin, yang kanan Saifatul.

 Lepas koko. Harus lah berposing sakan. Dulu kan koko hari Sabtu. So boleh la melepak kejap kat sekolah. 

 Kawan sayang sangat ni.

 Rindu kan zaman sekolah menengah.

 Kat kantin.



So gambar ni lah geng kami yang #tilljannah tu, haha! Dari kiri, Izzah, Fazila, Saifatul, Aku and Syikin.

Tengok gambar lama memang muka hodoh win sangat kan. Hahaha! Tapi sekarng pun bukanlah cantik sangat pun. Nasib baik lah ada produk Seqy Beauty, eh? Haha! Tetiba sangat, Kbye

2 comments:

eima said...

hahaha .... aku x banyak peluang melepak sgt ngan kawan2...kawan pun tak banyak dan tak rapat sgt ... hmmmm zaman sekolah banyak di abiskan di rumah bersama mak ...

Hafiz Hafizol said...

haha nasib baik ada produk Seqy Beauty tu..